3

Käyttöönoton tuki

Käyttöönoton vinkit alakoulun opettajille

Keräsimme sinulle tärkeimmät ohjeet lukuvuoden aloitukseen ja digitaalisten oppimateriaaliemme käyttöönoton tueksi.

Tästä artikkelista löydät hyödyllisiä vinkkejä lukuvuoden alkuun ja siihen, kuinka pääset käyttämään tilaamiasi digitaalisia materiaaleja. Katso esimerkiksi ohjeet kirjautumista ja digitaalisten sisältöjen käyttöä varten tai inspiroidu käyttäjäkoulutuksistamme.

Työn iloa! Muistathan, että asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään missä tahansa kysymyksissä.


Koulutukset

Käyttäjäkoulutuksissa oppimateriaalisarjojemme tekijät antavat vinkkejä materiaalien käyttöön opetuksessa.


Näin aloitat Sanoma Pron digitaalisten materiaalien käytön

1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen

Jos sinulta puuttuu tunnus, rekisteröidy tämän linkin kautta. Valitse Uusi käyttäjä? Luo tunnus -kohta.​ Voit myös katsoa tarkemman ohjeen rekisteröitymiseen.

2. Koulusi hankkimat digitaaliset aineistot

Voit tarkistaa koulusi tilaamat digitaaliset aineistot kirjautumalla Sanoma Pro -palveluun. Valitse nimesi alta Koulun tiedot ja sieltä Lisenssit-välilehti, josta näet kaikki käytössäsi olevat aineistot.

3. Oppilaiden henkilökohtaiset tunnukset

Sanoma Pron digitaalisten palveluiden monipuolinen käyttö opetuksessa edellyttää, että myös oppilailla on käytössään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Henkilökohtaiset tunnukset mahdollistavat esimerkiksi oppilaan etenemisen seuraamisen ja oppimishistorian kertymisen.

Oppilaiden henkilökohtaisten tunnusten luonti edellyttää toimeksiantosopimuksen tekemistä Sanoma Pron ja koulun välille.

Katso ohjeet


Sanoma Pron digitaaliset palvelut

Sanoma Pro Kampus

Kampuksesta löydät kaikki koulusi hankkimat digitaaliset oppimateriaalit ja työkalut. Pääset siirtymään niihin Kampukseen kirjautumisen jälkeen painamalla sivun oikean yläkulman Oppimateriaalit-painiketta.

Kampuksen etusivulla Kirjasto-otsikon alla näkyvät ne materiaalit, joihin koulullasi on lisenssi. Voit käydä tutustumassa materiaaleihin kirjaston linkeistä.

Jotta pystyt seuraamaan oppilaiden oppimishistoriaa, luo Kampuksessa ryhmä, johon oppilaasi voivat liittyä.

Katso ohjeet

Bingel

Bingeliin kirjaudutaan samoilla tunnuksilla, joilla opettajat ja oppilaat käyttävät Sanoma Pron muita digitaalisia materiaaleja. Pääset siirtymään Bingeliin kirjautumisen jälkeen painamalla sivun oikean yläkulman Oppimateriaalit-painiketta.

Kun koulu tilaa Bingel-lisenssin, Sanoma Pron ja koulun välille täytyy tehdä toimeksiantosopimus, jotta Sanoma Pro voi käsitellä alle 15-vuotiaiden oppilaiden tunnuksia. Katso lisätietoja toimeksiantosopimuksesta.

Arttu-sovellus

Arttu on printtikirjojen käyttäjille suunniteltu sovellus, joka avaa oppikirjoihin sisältyvät video- ja äänisisällöt suoraan älypuhelimeen. Arttu-sovelluksesta löytyy myös 3D-sisältöä, kun Ystävien aapisen ja Come with me! -sarjan hurmaavat hahmot herättävät kirjojen sisällöt henkiin. Arttu-sovellus on maksuton eikä vaadi rekisteröitymistä.

Sanastot-sovellus

Sanoma Pro Sanastot on helppokäyttöinen ja maksuton sovellus, jonka avulla vieraskielisten sanojen harjoittelu ja kertaaminen sujuu vaivattomasti.

MaKeKo-digikokeet

MaKeKo on lyhenne sanoista matematiikan keskeisen oppiaineksen kokeet. Kokeiden avulla voi arvioida, miten opetuksen keskeiset tavoitteet on saavutettu. MaKeKo tarjoaa tukea myös opetuksen suunnitteluun.

Jos olet tilannut koulullesi MaKeKo-digikokeet, löydät ne kirjautumalla Sanoma Pro -palveluun ja siirtymällä Kampukseen.

MaKeKo-digikokeet toimivat Kompassi-työkalulla. Kokeiden käyttöä varten tarvitset oppilaillesi henkilökohtaiset tunnukset. Jotta voit siirtyä Kompassiin ja julkaista kokeita oppilaille, sinun pitää kopioida MaKeKo 1–9 Kompassi -digikokeet omalle ryhmällesi Kampuksen etusivulta. Katso ohje MaKeKo-digikokeiden käyttöönotto.


 

Olemme apunasi!

Osaava myyntitiimimme on olemassa sinua varten. Autamme mielellämme kaikissa oppimateriaalien valintaan ja käyttöön liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat apua.

Katso yhteystietomme »

Avainsanat: Alakoulu
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Ystävien lukukirjan valloittavat tarinat ihastuttavat ja keräävät kiitosta

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: Jäätelöpuikko-naulakkomerkit