3

MaKeKo-digikokeiden käyttöönotto

Jos olet tilannut koulullesi MaKeKo-digikokeet, löydät ne kirjautumalla Sanoma Pro -palveluun ja siirtymällä Kampukseen napauttamalla oman koulusi nimeä.

Oppilaille henkilökohtaiset tunnukset

Kokeiden käyttöä varten tarvitset oppilaillesi henkilökohtaiset tunnukset Sanoma Pron palveluun. Nämä alkuvalmistelut sinun tarvitsee tehdä vain kerran lukuvuoden alussa.

Mikäli koulunne on tehnyt kanssamme toimeksiantosopimuksen, voitte valita kolmesta erilaisesta tunnushallinnan muodosta: 

 1. MPASS-kirjautuminen on helpoin tapa: Sanoma Pron palveluun oppilaat ja opettaja kirjautuvat oppilaitokselta saaduilla tunnuksilla. 
 2. Tunnusten päivittäminen oppilashallintojärjestelmästä (esim. Primus) säästää myös opettajien aikaa.
 3. Viimeinen vaihtoehto on ylläpitää tunnuksia manuaalisesti Sanoma Pron palvelussa. Tämä vaatii kuitenkin sitä, että opettajat luovat ja päivittävät oppilaiden tunnukset itse verkkopalvelussamme. 

Mikäli haluatte vaihtaa tunnushallinnan muotoa, olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme (tuki@sanomapro.fi). 

Kopioi ryhmällesi MaKeKo 1-9 Kompassi-digikokeet

Jotta voit siirtyä Kompassiin ja julkaista kokeita oppilaille, sinun pitää kopioida MaKeKo 1-9 Kompassi-digikokeet omalle ryhmällesi Kampuksen etusivulta. Suosittelemme, että kopioit aineiston jokaiselle opetusryhmälle erikseen, jolloin sinun on helpompi julkaista kokeita ja etsiä tuloksia Kompassissa.

 1. Kirjaudu sisään ja siirry Kampukseen napauttamalla koulusi nimeä.
 2. Etsi etusivulta MaKeKo 1-9 Kompassi-digikokeet tuote.
 3. Napauta kolmea pistettä nimen oikealla puolella.
 4. Valitse “Luo uusi ryhmä tästä sisällöstä”.
 5. Anna ryhmälle nimeksi mielellään opetusryhmän nimi, jonka tunnistat helposti julkaistessasi koetta.
 6. Kampus siirtää sinut Ryhmäni-sivulle. Avaa luomasi ryhmä.
 7. Avaa Kokeet-kansio ja edelleen Kompassi napauttamalla Kompassi-digikokeet -linkkiä.
 8. Nyt Kompassi tietää, että tämän ryhmän tiedot pitää päivittää ja voit julkaista kokeita ryhmälle. Aina kun uusia oppilaita liittyy ryhmään, tieto päivittyy myös Kompassiin ja voit heti julkaista heille kokeen.
 9. Oppilaat liittyvät ryhmään ryhmän avaimella. Avaimen löydät ryhmän sivulla oikeasta yläkulmasta napauttamalla avain-ikonia tai Kampuksen etusivulta, ko. Ryhmän nimen oikealla puolella napauttamalla ryhmäikonia ja valitsemalla “Näytä ryhmän avain”.

Voit ensimmäisellä kerralla julkaista oppilaille Harjoituskokeen, jotta oppilaat pääsevät kokeilemaan vastaamista digitaalisesti ennen varsinaisen MaKeKokokeen suorittamista.

Tulosta täältä MaKeKo-kokeiden käyttöönotto-ohje »

Katso lyhyet videot MaKeKo-kokeiden käytöstä »