3

Näin otat Kampuksen käyttöön oppilaiden kanssa

1. Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään sanomapro.fi-sivustolle. Valitse sitten Oppimateriaalit-valikko ja sieltä koulu, jonka Kampukseen haluat siirtyä.

Vinkki: Myöhemmin voit tallentaa selaimen suosikkeihin ne ryhmät tai materiaalit, joita käytät usein. Näin pääset suoraan kirjautumisen jälkeen suoraan haluamaasi materiaaliin.

2. Etsi oikea materiaali

Kampuksen etusivulla Kirjasto-otsikon alla näkyvät ne materiaalit, joihin koulullasi on lisenssi. Kirjaston linkkien takaa voit käydä tutustumassa materiaaleihin.

3. Luo Kampus-ryhmä

Jotta pystyisit jakamaan materiaaleja oppilaille, muokkaamaan sisällön rakennetta tai näkemään oppilaittesi oppimishistoriaa Ohjaamon kautta, sinun täytyy luoda uusi ryhmä, johon oppilaat voivat liittyä.

Ryhmä luodaan aluksi yhden oppimateriaalin pohjalta, mutta siihen voi myöhemmin lisätä muitakin materiaaleja.

Varmista ensin, että olet Kampuksen Kirjasto-näkymässä. Paina haluamasi oppimateriaalin oikeassa yläkulmassa näkyvää kolmea pistettä, jolloin ilmestyy “Luo uusi ryhmä tästä sisällöstä” -painike. Sitä painamalla saat luotua uuden ryhmän.

Uuden ryhmän luonti Kampuksessa

 

  • Valitse “Kopioi sisältö uuteen ryhmään”
  • Anna ryhmällesi nimi
  • Ryhmä ilmestyy Ryhmät-välilehdelle

4. Pyydä oppilaita liittymään ryhmään

Kun ryhmä on luotu, kuvakkeen oikeasta yläkulmasta (kolme pistettä) avautuu valikko, jonka takaa löydät kohdan ”Näytä ryhmän avain”. Jaa se oppilaillesi.

Tarkemmat ohjeet oppilaiden liittämisestä ryhmään

Vinkki: Voit luoda ryhmän vaikka oppilailla ei ole lisenssiä digikirjaan tai digitehtäviin. Mikäli heillä ei ole lisenssiä, he eivät näe siihen liittyvää sisältöä ryhmän rakenteessa. Voit kuitenkin käyttää ryhmää esimerkiksi omien aineistojesi ja linkkien jakamiseen oppilaille. Lisäksi Kompassin käyttö edellyttää ryhmän luomista, koska oppilaat eivät muuten pääse Kompassiin.