3

Näin otat Kampuksen käyttöön oppilaiden kanssa

Kirjautuessasi sisään sanomapro.fi-sivustolle, valitse oman nimesi vierestä Oppimateriaalit ja sitten koulu, jonka Kampukseen haluat siirtyä.

Kampuksen etusivulla Kirjasto-otsikon alla näkyvät ne materiaalit, joihin koulullasi on lisenssi. Kirjaston linkkien takaa voit käydä tutustumassa materiaaleihin.

Jotta pystyisit jakamaan materiaaleja, muokkaamaan sisällön rakennetta tai näkemään oppilaittesi oppimishistoriaa Ohjaamon kautta, luo oppilaillesi ryhmä, johon he voivat liittyä. Ryhmän luonti onnistuu etusivulta sarjakuvakkeen yläkulmassa olevan ryhmäikonin takaa:

  • Valitse “Kopioi sisältö uuteen ryhmään”

  • Anna ryhmällesi nimi
  • Ryhmä ilmestyy kirjaston yläpuolelle Ryhmät-riville
  • Kun ryhmä on luotu, kuvakkeen oikeasta yläkulmasta avautuu valikko, jonka takaa löydät ”Näytä ryhmän avain”. Jaa se oppilaillesi. Katso ohje »
  • Oppilaat tarvitsevat henkilökohtaiset Sanoma Pro -tunnukset liittyäkseen ryhmään.

Voit luoda ryhmän vaikka oppilailla ei ole lisenssiä digikirjaan tai digitehtäviin. Mikäli heillä ei ole lisenssiä, he eivät näe siihen liittyvää sisältöä ryhmän rakenteessa. Voit kuitenkin käyttää ryhmää esimerkiksi omien aineistojesi ja linkkien jakamiseen oppilaille. Lisäksi Kompassin käyttö edellyttää ryhmän luomista, koska oppilaat eivät muuten pääse Kompassiin.

Voit printata Näin otat Sanoma Pro Kampuksen käyttöön! -pikaohjeen (pdf) täältä »

Katso tästä kattava ohje Kampuksen käyttöönotosta: