3

Navigointi Kampuksessa

Kirjautumisen jälkeen esiin tulevalle Kampuksen etusivulle on koottu Kirjastoon kaikki ne digitaaliset materiaalit (esim. digikirjat ja digiopetusmateriaalit), joihin sinulla on Kampuksessa käyttöoikeus. Bingelissä olevat aineistot eivät näy Kampuksessa. Kirjaston yläpuolelle listautuvat ryhmät, jotka olet luonut tai joihin olet liittynyt.

Etusivusta ja ryhmien luomisesta löydät tarkempaa tietoa artikkelista Näin otat Kampuksen käyttöön oppilaiden kanssa.

Liikkuminen sisällössä

Pääset siirtymään sisältöihin napauttamalla haluamasi sisällön kuvaketta tai nimeä. Riippuen aineistosta päädyt ensimmäisellä kerralla kyseisen sisällön aloitussivulle tai jos aloitussivua ei avaamassasi sisällössä ole, päädyt suoraan sisältövirtaan (löydät sivun alalaidasta tarkemmat kuvaukset aloitussivusta ja sisältövirrasta)

Aloitussivun ja sisältövirran eri jaksojen välillä liikutaan käyttämällä sisällysluetteloa, joka löytyy sivun vasemmasta yläkulmasta alla näkyvää ikonia napauttamalla.

Aloitussivu näkyy sisällysluettelossa ylimmäisenä ja jaksot sen alla. Jaksoissa olevia lukuja voi tarkastella jakson nimen vasemmalla puolella olevaa väkästä napauttamalla. Saat myös kaikkien jaksojen luvut näkyville sarjan kuvan alapuolella olevasta Avaa kaikki -linkistä.

Jaksojen ja lukujen sisältövirtaan pääset katsomaan otsikkoa napauttamalla.

 

Sisältövirrasta löytyvät kaikki teoriasisällöt ja tehtävät. Sisältövirtaa voi käyttää tunti- ja kurssisuunnittelun apuvälineenä ja siellä voi myös antaa tehtäviä oppilaille tehtäväkeskuksen kautta. Tarkempia ohjeita niihin löydät alla olevien linkkien kautta:

Kampuksen työkalut tunti- ja kurssisuunnitteluun »

Tehtäväkeskus »

Huom digikirjan ostanut opiskelija!

Kun avaat ostamasi digikirjan ensimmäistä kertaa, avautuu ensin etu: Opiskelijan aineisto -kohta. Saat digikirjan näkyviin sisällysluettelosta, josta voit valita oikean kohdan.

Aloitussivu ja sisältövirta

Aloitussivulle kootaan kaikki ne materiaalit, joita käytät eri vaiheessa opetustasi, esimerkiksi digiopetusmateriaalit, opettajan oppaat ja kokeet. Näin löydät useimmin käyttämäsi materiaalit helposti aina samasta paikasta. Lisätietoa aloitussivusta »

Sisältövirta, eli näkymä, jossa on teoriaa tai tehtäviä, pitää sisällään oppilaiden digitehtäviä tai digikirjoja. Jos et käytä digikirjoja, sinulla ei ole sisältövirtaa käytössäsi. Joissain materiaaleissa on myös yllä aloitussivun yhteydessä mainitut materiaalit sijoitettu sisältövirtaan.