3

Navigointi Kampuksessa

Oma sivuni

Kirjautumisen jälkeen saavut Kampuksen etusivulle, eli Oma sivuni -sivulle. Oma sivuni -sivu on jaettu kolmeen välilehteen: Ryhmäni, Kirjasto ja Näyteaineistot. Ryhmäni-välilehdellä näet kaikki ryhmät, jotka olet mahdollisesti luonut. Kirjasto-välilehdelle on koottu kaikki digitaaliset materiaalit (esim. digikirjat ja digiopetusmateriaalit), joihin sinulla on Kampuksessa käyttöoikeus. Bingelissä olevat aineistot eivät näy Kampuksessa.

Etusivusta ja ryhmien luomisesta löydät tarkempaa tietoa artikkelista Näin otat Kampuksen käyttöön oppilaiden kanssa.

Liikkuminen sisällössä

Pääset siirtymään sisältöihin napauttamalla haluamasi sisällön kuvaketta tai nimeä. Ensimmäisellä kerralla päädyt kyseisen sisällön aloitussivulle (löydät sivun alalaidasta tarkemmat kuvaukset aloitussivusta ja sisältövirrasta). Aloitussivulta pääset sisältövirtaan joko sisällysluettelon kautta tai Avaa sisältö -painikkeen kautta.

Huomaa, että Kampus muistaa missä olit viimeksi kun käytit materiaalia. Jos edellisellä käyttökerralla lopetit käytön sisältövirran puolella, seuraavalla kerralla päädyt takaisin sisältövirtaan siihen kohtaan, jossa viimeksi olit. Jos haluat takaisin aloitussivulle, paina joko sivun yläreunassa olevan murupolun Aloitussivu-painiketta tai sisällysluettelon Aloitussivu-otsikkoa.

 

Jos sisältövirrassa on pelkkiä otsikoita, sillon sinulla ei ole lisenssiä sisältövirran sisältöihin (esim. digikirja tai digitehtävät).

Aloitussivun ja sisältövirran eri jaksojen välillä liikutaan käyttämällä sisällysluetteloa, joka löytyy sivun vasemmassa yläkulmassa näkyvää ikonia napauttamalla. Voit myös käyttää oikean yläkulman nuolipainikkeita liikkuaksesi edelliseen tai seuraavaan jaksoon.

Sisältövirrasta löytyvät kaikki teoriasisällöt ja tehtävät. Sisältövirtaa voi käyttää tunti- ja kurssisuunnittelun apuvälineenä, jos luot materiaalista ryhmän. Ryhmä on siis muokattava kopio Kirjastossa olevasta alkuperäisversiosta. Ryhmässä voit muokata otsikoita, järjestellä sisältöjä haluamallasi tavalla, lisätä omia sisältöjä ja antaa tehtäväsettejä oppilaille tehtäväkeskuksen kautta. Tarkempia ohjeita niihin löydät alla olevien linkkien kautta:

Kampuksen työkalut tunti- ja kurssisuunnitteluun »

Tehtäväkeskus »

Aloitussivu ja sisältövirta

Aloitussivulle kootaan kaikki ne materiaalit, joita käytät eri vaiheessa opetustasi, esimerkiksi digiopetusmateriaalit, opettajan oppaat ja kokeet. Näin löydät useimmin käyttämäsi materiaalit helposti aina samasta paikasta. Lisätietoa aloitussivusta »

Sisältövirta, eli näkymä, jossa on teoriaa tai tehtäviä, pitää sisällään oppilaiden digitehtäviä tai digikirjoja. Jos et käytä digikirjoja, sinulla ei ole sisältövirtaa käytössäsi. Tällöin joko et näe sisältövirtaa ollenkaan (tuoteperheeseen ei kuulu digikirjaa) tai sisältövirrassa on pelkkiä otsikoita (sinulla ei ole lisenssiä digikirjaan). Joissain materiaaleissa myös yllä aloitussivun yhteydessä mainitut materiaalit on sijoitettu sisältövirtaan niihin kohtiin, joissa kurssilla niitä on ajateltu käytettävän.

Katso alta video Aloitussivun ja sisältövirran välillä liikkumisesta.