3

Miten löydän materiaalini?

Aloitussivulle on koottu materiaaleja, jotka yleensä liittyvät koko oppimateriaaliin. Mitä sivulla on, riippuu materiaalista, jota käytät ja lisensseistä, jotka sinulla on käytössäsi. Tyypillisesti aloitussivulla on yleisiä ohjeita, digiopetusmateriaali, opettajan opas, kokeet, näköiskirja tai vaikkapa äänitiedostot kuunneltavaksi tai ladattavaksi omalle koneelle.

Näin aloitussivu toimii

Tullessasi sisältöön päädyt joko aloitussivulle tai sisältövirtaan riippuen siitä, oletko käynyt materiaalissa aiemmin ja mihin olet edellisellä kerralla jäänyt. Kampus muistaa, missä kohdassa olit, kun viimeksi poistuit materiaalista.

Digikirjat ja digitehtävät löytyvät sisältövirrasta eli teoria- ja tehtävänäkymästä. Jos et käytä digikirjoja, sisältövirta on joko kokonaan poissa (digikirjaa ei ole) tai siellä näkyy pelkkiä otsikoita (sinulla ei ole lisenssiä digikirjaan).

Siirtyminen aloitussivun ja sisältövirran välillä 

Digikirjat, digitehtävät ja digilisätehtävät löytyvät sisältövirrasta eli teoria- ja tehtävänäkymästä. Sisältövirrassa olevia materiaaleja pystyt muokkaamaan luomassasi ryhmässä. Pääset siirtymään sisältövirtaan aloitussivulta joko napauttamalla “Avaa sisältö” -painiketta tai vasemmasta yläkulmasta löytyvän sisällysluettelon kautta. Digikirjoista, -tehtävistä tai -lisätehtävistä siirrytään takaisin aloitussivulle joko sisällysluettelossa olevan otsikon tai sisältövirran yläreunassa olevan murupolun kautta. 

 

Digiopetusmateriaalin ja kokeiden käyttö aloitussivulla 

Aloitussivulta löydät esimerkiksi digiopetusmateriaalin, opettajan oppaat ja kokeet. Avatessasi materiaalin se avautuu selaimessa uudelle välilehdelle. 

Jos olet vahingossa päätynyt sisältövirtaan, siirry takaisin aloitussivulle nähdäksesi taas aloitussivun materiaalit. Aloitussivulle pääsee joko sisällysluettelon Aloitussivu-otsikkoa painamalla tai sisältövirran yläreunassa olevavan murupolun Aloitussivu-otsikkoa painamalla.

Katso alta video Aloitussivun ja sisältövirran väillä liikkumisesta.