3

Opevinkit

Ystävien aapisen tekijöiden vinkit koulun alkuun

Jokaisella opettajalla on oma tapansa ottaa vastaan uudet koululaiset. Ystävien aapisen vinkit helpottavat ensimmäisten koulupäivien suunnittelua!

Laulu

Kuunnellaan Jyri Sariolan säveltämä ja Arttu Hartikaisen sanoittama laulu Nyt alkaa koulu. Mistä se kertoo? Millainen olo sinulla oli ensimmäisenä kouluaamuna? Katso video tästä:

Nimilaput

Tee jokaiselle oppilaalle oma nimilappu. Oppilaat istuvat piirissä lattialla. Nimilaput ovat keskellä ylösalaisin. Jokainen kääntää nimilapun vuorollaan. Jos oma nimilappu löytyy, oppilas sanoo nimensä kaikille ja ottaa lapun itselleen. Jos ei, lappu käännetään takaisin ylösalaisin. Vuoro vaihtuu. Nimilaput löydät tästä » (Ystävien aapinen Eriyttäminen, arviointi ja lisämateriaali, liite 10.)

Tutustumisleikki

Istutaan piirissä ja toistetaan lorua Ystävä, kerro nimesi ja soita, paukuta yhteen tassuja noita. Lorua lukiessa taputetaan samalla omiin reisiin ja käsiin. Oppilaat sanovat vuorotellen nimensä ja taputtavat samalla nimen rytmin. Kaikki toistavat nimen ja rytmin.

Posteljoonin pyöräytys

Ensimmäisinä koulupäivinäkin tarvitaan taukoja. Pyöräyttäkää Posteljoonin hyrrää ja toimikaa ohjeen mukaan. Posteljoonin hyrrä löytyy Ystävien aapisen digiopetusmateriaalista. Katso linkki tästä »

Kotitehtävä

Ekaluokkalaiset odottavat kovasti kotitehtäviä. Tämän motoriikkaharjoituksen voi antaa kotitehtäväksi jo ensimmäisenä koulupäivänä. Harjoitus löytyy tästä » (Ystävien aapinen Eriyttäminen, arviointi ja lisämateriaali, liite 11.)

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Alakoulun opevinkit lukuvuoden alkuun

Askarteluvinkit

Ystävien aapisen sormi- ja käsinuket

Vinkit vanhemmille

Näin voit tukea ekaluokkalaisen koulun alkua kotona