3

Tuki ja ohjeet

Käyttöönoton vinkit yläkoulun opettajalle

Keräsimme sinulle tärkeimmät ohjeet lukuvuoden aloitukseen ja digitaalisten oppimateriaaliemme käyttöönoton tueksi.

Tästä artikkelista löydät hyödyllisiä vinkkejä lukuvuoden alkuun ja siihen, kuinka pääset käyttämään tilaamiasi digitaalisia materiaaleja. Katso esimerkiksi ohjeet kirjautumista ja digitaalisten sisältöjen käyttöä varten tai tutustu käyttäjäkoulutuksiimme.

Työn iloa! Muistathan, että asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään missä tahansa kysymyksissä.


Näin aloitat Sanoma Pron digitaalisten materiaalien käytön

1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen

Opettajat ja oppilaat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset kirjautumista ja Sanoma Pron digitaalisten palvelujen käyttöä varten. Jos sinulta puuttuu tunnus, rekisteröidy tämän linkin kautta. Valitse Uusi käyttäjä? Luo tunnus -kohta.​

Katso ohje

2. Koulusi hankkimat digitaaliset aineistot

Voit tarkistaa koulusi tilaamat digitaaliset aineistot kirjautumalla Sanoma Pro -palveluun. Valitse nimesi alta Koulun tiedot ja sieltä Lisenssit-välilehti, josta näet kaikki käytössäsi olevat aineistot.

3. Oppilaiden henkilökohtaiset tunnukset

Sanoma Pron digitaalisten palveluiden monipuolinen käyttö opetuksessa edellyttää, että myös oppilailla on käytössään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Henkilökohtaiset tunnukset mahdollistavat esimerkiksi oppilaan etenemisen seuraamisen ja oppimishistorian kertymisen.

Oppilaiden henkilökohtaisten tunnusten luonti edellyttää toimeksiantosopimuksen tekemistä Sanoma Pron ja koulun välille.

Katso ohjeet


Sanoma Pron digitaaliset palvelut

Sanoma Pro Kampus

Kampuksesta löydät kaikki koulusi hankkimat digitaaliset oppimateriaalit ja työkalut. Pääset siirtymään niihin Kampukseen kirjautumisen jälkeen painamalla sivun oikean yläkulman Oppimateriaalit-painiketta.

Kampuksen etusivulla Kirjasto-otsikon alla näkyvät ne materiaalit, joihin koulullasi on lisenssi. Voit käydä tutustumassa materiaaleihin kirjaston linkeistä.

Jotta pystyt seuraamaan oppilaiden oppimishistoriaa, luo Kampuksessa ryhmä, johon oppilaasi voivat liittyä.

Katso ohjeet

Kampuksen Ohjaamo

Jatkuvan arvioinnin työkalumme Ohjaamo näyttää selkeinä visuaalisina koosteina oppilaiden etenemisen ja oppimisen tason. Se on suunniteltu sekä opettajien että oppilaiden käyttöön. Ohjaamo sisältyy peruskoulun digikirjoihin ja digitehtäviin lukuun ottamatta Kuutio-sarjan digikirjoja.

Kompassi-digikokeet

Kompassi-digikokeiden käyttöä varten oppilaat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset, jotta yksilölliset suoritukset tallentuvat ja jotta voit tarkastella suorituksia arvioinnin tukena.

Kompassi-digikokeiden käyttö

Kirjaudu Kampukseen ja kopioi haluamasi sarjan aineisto ryhmällesi. Kampukseen luotu ryhmä toimii myös Kompassissa ryhmänä, jolle julkaiset tehtävät ja kokeet. Tämän jälkeen pyydä oppilaita liittymään Kampuksessa ryhmääsi käyttäen ryhmän avainta.

Nämä alkuvalmistelut sinun täytyy tehdä vain kerran lukuvuoden alussa. Ensimmäisellä käyttökerralla kannattaa julkaista oppilaille muutaman tehtävän harjoituskoe, jotta oppilaat pääsevät harjoittelemaan digikokeeseen vastaamista ennen varsinaista koetta.

Katso ohjeet

MaKeKo-digikokeet

MaKeKo on lyhenne sanoista matematiikan keskeisen oppiaineksen kokeet. Kokeiden avulla voi arvioida, miten opetuksen keskeiset tavoitteet on saavutettu. MaKeKo tarjoaa tukea myös opetuksen suunnitteluun.

Jos olet tilannut koulullesi MaKeKo-digikokeet, löydät ne kirjautumalla Sanoma Pro -palveluun ja siirtymällä Kampukseen.

MaKeKo-digikokeet toimivat Kompassi-työkalulla. Kokeiden käyttöä varten tarvitset oppilaillesi henkilökohtaiset tunnukset. Jotta voit siirtyä Kompassiin ja julkaista kokeita oppilaille, sinun pitää kopioida MaKeKo 1–9 Kompassi -digikokeet omalle ryhmällesi Kampuksen etusivulta.

Katso ohje

Arttu-sovellus

Arttu on printtikirjojen käyttäjille suunniteltu sovellus, joka avaa oppikirjoihin sisältyvät video- ja äänisisällöt suoraan älypuhelimeen. Arttu-sovellus on maksuton eikä vaadi rekisteröitymistä.

Sanastot-sovellus

Sanoma Pro Sanastot on helppokäyttöinen ja maksuton sovellus, jonka avulla vieraskielisten sanojen harjoittelu ja kertaaminen sujuu vaivattomasti.


Käyttäjäkoulutukset

Järjestämme elokuussa Loisto-, Level Up- ja Katapult-sarjojen virtuaalikoulutukset, joissa kerromme vinkkejä sarjojen käyttööön. Ilmoittaudu mukaan! Jos et pääse osallistumaan tai haluat kerrata kuulemaasi, voit katsoa tallenteet koulutuksista.

Katso koulutustallenteet »


Olemme apunasi!

Osaava myyntitiimimme on olemassa sinua varten. Autamme mielellämme kaikissa oppimateriaalien valintaan ja käyttöön liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat apua.

Katso yhteystietomme »

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Digitaalinen arvioinnin työkalu Ohjaamo helpottaa opettajan työtä

Digitaalisuus opiskelussa

MaKeKo-digikokeet auttavat tunnistamaan oppilaiden tuen tarpeita

Digitaalisuus opiskelussa

Näin Kompassi-työkalu auttaa opettajaa arvioinnin eri askelissa