3

Ohjaamo

Helppokäyttöinen jatkuvan arvioinnin työkalu

Ohjaamon avulla seuraat reaaliaikaisesti opiskelun edistymistä. Ohjaamo on suunniteltu sekä opettajien että oppilaiden käyttöön.

Ohjaamossa havainnolliset värikoodit osoittavat yhdellä silmäyksellä, miten ryhmäsi edistyy: miten paljon tehtäviä oppilaat ovat tehneet ja miten he ovat tehtävistä suoriutuneet. Opettajana voit itse määritellä haluamasi tavoitetason oppilaiden suorituksille. Voit hyödyntää suorituksista kertyvää dataa esimerkiksi oppilaiden yksilöllisten tavoitteiden asettamisessa sekä palaute- ja arviointikeskustelujen pohjana. Ohjaamo auttaa myös kartoittamaan oppilaiden tuen tarvetta jakson aikana. Ohjaamo on kaikille käyttäjille maksuton.

Ohjaamo on helppokäyttöinen työkalu jatkuvaan arviointiin ja oppilaiden edistymisen seuraamiseen.


Reaaliaikainen opiskelun edistymisen seuranta tehdään Ohjaamon avulla. Kompassi on puolestaan työkalu, jolla mitataan oppilaiden ja opiskelijoiden osaamista.


Mihin tuotteisiin Ohjaamo on saatavilla?

Ohjaamo sisältyy peruskoulun digikirjoihin ja digitehtäviin lukuun ottamatta Kuutio-sarjan digikirjoja. Lisäksi Ohjaamo sisältyy tiettyihin yläkoulun digilisätehtäviin ja lukion ja ammatillisen opintojen tuotteisiin. Ohjaamoa käytetään Kampus-palvelun kautta.

Ohjaamo on työkalu myös oppilaille

Oppilaasi pääsevät katsomaan omia suorituksiaan ja edistymistään helposti saman Ohjaamo-linkin kautta kuin opettaja. Suoritusnäkymästä oppilas näkee yhdellä silmäyksellä, mitkä tehtävät hän on suorittanut ja miten hän on tehtävistä suoriutunut. Oppilas voi säätää haluamaansa tavoitetasoa ja katsoa omia suorituksiaan sen valossa. 

Ohjaamo & usein kysytyt kysymykset

Näin käytät Ohjaamoa

Katso tästä kattava video Ohjaamosta:

Näin seuraat oppimishistoriaa Kampuksessa

Kampuksessa tehtyjen tehtävien (digikirja 2.0 tai digitehtävät) tulokset löytyvät oppimishistorianäkymästä eli Kampuksen Ohjaamosta. Myös oppilaat näkevät oman oppimishistoriansa sieltä. Ohjaamoon pääset ryhmän kautta, klikkaamalla rakennenäkymässä vasemman laidan navigaatiosta Ohjaamon linkkiä.

Arvioinnin apuvälineet Kampuksessa

Kampus auttaa opettajaa formatiivisessa arvioinnissa erityisesti digikirja 2.0 ja digitehtävien osalta.

Oppilaan Ohjaamo

Oppilas näkee Kampuksen Ohjaamossa kaikki suorituksensa, jotka hän on tehnyt digikirjassa tai digitehtävissä.

Lue lisää aiheesta

Digitaaliset tuotteet opetukseen