3

Koulutuksen järjestäjille: Opetushallitus estää MPASSid:n käytön oppijanumerottomilta käyttäjiltä 20.6.

Oppijanumerottomat MPASSid-käyttäjät eivät pysty 20.6. jälkeen kirjautumaan Sanoma Pron palveluihin. Suosittelemme varmistamaan, että oppilaitoksesi on hakenut käyttäjilleen oppijanumerot ja ne on otettu käyttöön.

Unohtunut salasana

Oletko unohtanut salasanan, jolla kirjaudut Sanoma Pro -tilillesi? Oikea toimintatapa riippuu siitä, miten yleensä kirjaudut Sanoma Pron palveluihin.

Valitse alta parhaiten sopiva vaihtoehto. 

Vaihtoehto A: Käytössä Sanoma Pro -tunnukset

Kirjaudut yleensä Sanoma Prolle käyttäen kirjautumissivun Yleiset tunnukset -välilehteä, ja kirjoittamalla sähköpostin tai käyttäjätunnuksen sekä salasanan niille varattuihin kenttiin. 

 • Jos olet opettaja tai yli 15-vuotias opiskelija, käytä kirjautumissivun “Unohtuiko salasana?” -linkkiä
  • Jos tilillesi ei ole tallennettu sähköpostiosoitetta tai sinulla ei ole enää pääsyä tallennettuun osoitteeseen, tämä vaihtoehto ei toimi. Ota siinä tapauksessa yhteyttä koulusi ylläpitäjäkäyttäjään tai Sanoma Pron asiakaspalveluun.
 • Jos olet alle 15-vuotias oppilas, pyydä opettajaa vaihtamaan salasanasi

Vaihtoehto B: Käytössä MPASSid

Kirjaudut yleensä Sanoma Prolle kirjautumissivun Yleiset tunnukset -välilehden MPASSid-vaihtoehdon kautta.

 • Et voi muuttaa salasanaasi Sanoma Pron kautta, koska samat tunnukset ovat käytössä myös koulun muissa järjestelmissä. Pyydä apua opettajalta tai koulun teknisestä tuesta.
 • Jos olet opettaja tai yli 15-vuotias opiskelija, ja Sanoma Pro -tiliisi on tallennettu sähköpostiosoite, voit hätätapauksessa käyttää myös kirjautumissivun “Unohtuiko salasana?” -linkkiä
  • Huomaa kuitenkin, että tämä ei vaikuta MPASSid-kirjautumisessa käyttämääsi salasanaan. Jos vaihdat salasanan tätä kautta, pystyt kirjautumaan tilillesi Sanoma Pron kirjautumissivulla syöttämällä sähköpostiosoitteen ja salasanan niille varattuihin kenttiin, mutta et voi käyttää salasanaa MPASSid-kirjautumisessa.
  • Tätä vaihtoehtoa kannattaa käyttää vain väliaikaisesti. Kun koulu käyttää MPASSid:tä, suosittelemme aina kirjautumista MPASSid:n kautta. Muuten käyttäjätiedot eivät päivity oikein koulun järjestelmästä Sanoma Pron järjestelmään.

Vaihtoehto C: Käytössä opetusverkon tunnukset (AD)

Kirjaudut yleensä Sanoma Prolle kirjautumissivun Oppilaitos tai kunta -välilehteä käyttäen.

 • Et voi muuttaa salasanaasi Sanoma Pron kautta, koska samat tunnukset ovat käytössä myös koulun muissa järjestelmissä. Pyydä apua opettajalta tai koulun teknisestä tuesta.