3

Unohtunut salasana

Oletko unohtanut salasanan, jolla kirjaudut Sanoma Pro -tilillesi? Oikea toimintatapa riippuu siitä, miten yleensä kirjaudut Sanoma Pron palveluihin.

Valitse alta parhaiten sopiva vaihtoehto. 

Vaihtoehto A: Käytössä Sanoma Pro -tunnukset

Kirjaudut yleensä Sanoma Prolle käyttäen kirjautumissivun Yleiset tunnukset -välilehteä, ja kirjoittamalla sähköpostin tai käyttäjätunnuksen sekä salasanan niille varattuihin kenttiin. 

 • Jos olet opettaja tai yli 15-vuotias opiskelija, käytä kirjautumissivun “Unohtuiko salasana?” -linkkiä
  • Jos tilillesi ei ole tallennettu sähköpostiosoitetta tai sinulla ei ole enää pääsyä tallennettuun osoitteeseen, tämä vaihtoehto ei toimi. Ota siinä tapauksessa yhteyttä koulusi ylläpitäjäkäyttäjään tai Sanoma Pron asiakaspalveluun.
 • Jos olet alle 15-vuotias oppilas, pyydä opettajaa vaihtamaan salasanasi

Vaihtoehto B: Käytössä MPASSid

Kirjaudut yleensä Sanoma Prolle kirjautumissivun Yleiset tunnukset -välilehden MPASSid-vaihtoehdon kautta.

 • Et voi muuttaa salasanaasi Sanoma Pron kautta, koska samat tunnukset ovat käytössä myös koulun muissa järjestelmissä. Pyydä apua opettajalta tai koulun teknisestä tuesta.
 • Jos olet opettaja tai yli 15-vuotias opiskelija, ja Sanoma Pro -tiliisi on tallennettu sähköpostiosoite, voit hätätapauksessa käyttää myös kirjautumissivun “Unohtuiko salasana?” -linkkiä
  • Huomaa kuitenkin, että tämä ei vaikuta MPASSid-kirjautumisessa käyttämääsi salasanaan. Jos vaihdat salasanan tätä kautta, pystyt kirjautumaan tilillesi Sanoma Pron kirjautumissivulla syöttämällä sähköpostiosoitteen ja salasanan niille varattuihin kenttiin, mutta et voi käyttää salasanaa MPASSid-kirjautumisessa.
  • Tätä vaihtoehtoa kannattaa käyttää vain väliaikaisesti. Kun koulu käyttää MPASSid:tä, suosittelemme aina kirjautumista MPASSid:n kautta. Muuten käyttäjätiedot eivät päivity oikein koulun järjestelmästä Sanoma Pron järjestelmään.

Vaihtoehto C: Käytössä opetusverkon tunnukset (AD)

Kirjaudut yleensä Sanoma Prolle kirjautumissivun Oppilaitos tai kunta -välilehteä käyttäen.

 • Et voi muuttaa salasanaasi Sanoma Pron kautta, koska samat tunnukset ovat käytössä myös koulun muissa järjestelmissä. Pyydä apua opettajalta tai koulun teknisestä tuesta.