3

Oppilaan tunnuksen tarkistus tai salasanan vaihto

Tämä ohje koskee kouluja, joissa on käytössä Webform- tai SMS-tunnushallintamuoto.
Näin tarkistat, mikä tunnushallintamuoto koulullasi on käytössä

Kaikki koulun opettajat pääsevät tarkastelemaan oppilaiden tunnuksia ja tekemään niihin muutoksia.

Kun olet kirjautunut Sanoma Pro -palveluun, klikkaa omaa nimeäsi ja valitse ”Koulun tiedot”. Koulun tiedoista löydät Oppilaiden tunnukset.

Tällä sivulla voit vaihtaa oppilaiden salasanoja ja/tai tarkistaa käyttäjätunnuksia. Voit hakea tunnuksia luokka-asteen, kotiluokan tai nimen perusteella.

Salasanan voit vaihtaa yhdelle, usealle tai kaikille oppilaille valitsemalla valintaruudun oppilaan nimen edestä. Työkalut-valikko aktivoituu, valitse valikosta ”Aseta uudet salasanat”.

Salasanan vaihdossa pyydetään ”Oma salasanasi”. Tämä on salasanan vaihtoa tekevän opettajan salasana.

Muokkaa-painikkeen kautta voit siirtää oppilaan toiseen opetusryhmään. Myös tätä kautta voi vaihtaa salasanan.

Huom! Ota tunnukset ja salasanat talteen, sillä tietoturvasyistä salasanat eivät näy palvelussa enää myöhemmin.