3

Oppilaan tunnuksen tarkistus tai salasanan vaihto

Tämä ohje koskee ainoastaan kouluja, joissa on käytössä tunnushallintamuotona Tunnushallintalomake tai SMS. MPASSid-tunnushallintaa käyttävissä kouluissa kirjautumistunnukset ja salasanat ovat samat kuin koulun järjestelmissä, eikä niitä voi katsoa tai muokata Sanoma Pron kautta.

Näin tarkistat, mikä tunnushallintamuoto koulullasi on käytössä

Kaikki koulun opettajat pääsevät tarkastelemaan oppilaiden tunnuksia ja tekemään niihin muutoksia.

Näin tarkistat oppilaan käyttäjätunnuksen

Kirjaudu sisään osoitteessa sanomapro.fi. Valitse sitten oman nimesi alta kohta Koulun tiedot.

Valitse Oppilaiden tunnukset -välilehti.

Tällä sivulla näet kaikki kouluun liitetyt oppilastilit. Voit hakea oppilaita nimellä ja suodattaa tunnuksia luokka-asteen, kotiluokan ja viimeisimmän kirjautumisen perusteella.

Oppilaan nimen alla näet tämän Sanoma Pro -käyttäjätunnuksen, jota hän käyttää kirjautuessaan sisään Sanoma Pron palveluihin.

Näin vaihdat oppilaan salasanan

Mene ensin Oppilaiden tunnukset -välilehdelle yllä olevan ohjeen mukaan.

Valitse listasta haluamasi oppilaat, niin työkaluvalikko tulee näkyviin.

• Jos haluat vaihtaa kaikille valituille oppilaille saman, uuden salasanan, valitse Uusi salasana
  • Jos haluat vaihtaa kaikille valituille oppilaille uuden, uniikin salasanan, valitse Muokkaa

Ota muuttamasi uudet salasanat talteen! Tietoturvasyistä salasanat eivät näy palvelussa enää myöhemmin.