3

Oppilaan luokka-asteen muuttaminen

Tämä ohje on tarkoitettu opettajille ja muulle koulun henkilökunnalle.

Alle 15-vuotiaille oppilaille merkitään Sanoma Pron järjestelmässä luokka-aste ja kotiluokka. Tämä helpottaa esim. tehtävien kohdentamista Bingelissä.

Päivitetäänkö oppilaiden luokka-aste käsin vai automaattisesti?

Jos koulun Sanoma Pron järjestelmässä käyttämä tunnushallintamuoto on Tunnushallintalomake, oppilaiden luokka-asteet pitää päivittää käsin lukuvuoden aluksi. Kuka tahansa koulun opettaja tai muu henkilökuntaan kuuluva voi tehdä tämän Sanoma Pron järjestelmässä. Ohje löytyy alempaa tältä sivulta.

Jos koulun tunnushallintamuoto on joku muu, päivitystä ei tarvitse tehdä käsin, vaan se tapahtuu automaattisesti Primuksesta tai muusta oppilastietojärjestelmästä saatavien tietojen pohjalta.

Ohje koulun tunnushallintamuodon selvittämiseen

Ohje Sanoma Pro -tilin luomiseen opettajille ja muulle koulun henkilökunnalle

Huomaathan, että tietojen siirtyminen Bingeliin kestää aina yön yli. Jos esimerkiksi muutat oppilaan luokka-astetta tänään, uusi luokka-aste näkyy Bingelissä vasta huomenna. Sama koskee suoraan koulun järjestelmästä tulevia päivityksiä.

Näin vaihdat oppilaiden luokka-asteen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa sanomapro.fi. Valitse sitten oman nimesi alta kohta Koulun tiedot

2. Valitse Oppilaiden tunnukset -välilehti

3. Listassa näytetään kaikki tähän kouluun liitetyt oppilastilit. Halutessasi voit suodattaa näkyviin esim. kaikki 3. luokan oppilaat, tai tietyn luokan.

4. Valitse listasta oppilaat, joiden luokka-asteen haluat muuttaa. Kun oppilaat on valittu, työkaluvalikko tulee näkyviin. Valitse “Vaihda luokka-aste”.

5. Valitse pudotusvalikosta uusi luokka-aste ja paina Aseta.

Palaat Oppilaiden tunnukset -välilehdelle. Päivitä vielä sivu lopuksi, niin muutos tulee näkyviin oppilaslistaan.