3

Oppilaan poistaminen koulusta

Tämä ohje on tarkoitettu opettajille ja muulle koulun henkilökunnalle.

Mitä oppilaan poistaminen koulusta tarkoittaa?

Jos oppilas ei enää opiskele tietyssä koulussa, hänen Sanoma Pro -käyttäjätilinsä voidaan poistaa tästä koulusta. Vanhojen oppilaiden poistaminen voi helpottaa opettajan työtä, sillä esim. Bingelissä näkyvät entiset oppilaat saattavat hankaloittaa tehtävien antamista nykyisille oppilaille.

Huomioithan nämä, ennen kuin poistat oppilaita:

  • Poistetun oppilaan Sanoma Pro -tili jää voimaan, mutta hän poistuu kaikista koulun Kampus-ryhmistä ja menettää koulussa kerryttämänsä Bingel-oppimishistorian.
  • Jos oppilaalla on ollut pääsy digitaalisiin oppimateriaaleihin koulun omistamien lisenssien kautta, hänen käyttöoikeutensa materiaaleihin päättyy. Jos koulu on antanut oppilaalle lisenssejä omaksi, ne jäävät edelleen oppilaan käyttöön.
  • Poistettu oppilastili voidaan liittää samaan kouluun uudestaan, mutta tämä edellyttää soittoa Sanoma Pron asiakaspalveluun, eivätkä ryhmä- ja oppimishistoriatiedot yleensä palaudu.

Kuka voi poistaa oppilaita?

Kuka tahansa koulun opettaja, jolla on Sanoma Pro -tili, voi poistaa oppilaita koulusta.

Näin poistat oppilaan koulusta

Kirjaudu sisään osoitteessa sanomapro.fi. Valitse sitten oman nimesi alta kohta Koulun tiedot.

Valitse Oppilaiden tunnukset -välilehti.

Tällä sivulla näet kaikki kouluun liitetyt oppilastilit. Voit hakea oppilaita nimellä tai suodattaa tunnuksia luokka-asteen, kotiluokan ja viimeisimmän kirjautumisen perusteella.

Valitse listasta oppilaat, jotka haluat poistaa koulusta. Työkaluvalikko tulee näkyviin, kun oppilaat on valittu. Valitse Poista koulusta.