3

Koulutuksen järjestäjille: Opetushallitus estää MPASSid:n käytön oppijanumerottomilta käyttäjiltä 20.6.

Oppijanumerottomat MPASSid-käyttäjät eivät pysty 20.6. jälkeen kirjautumaan Sanoma Pron palveluihin. Suosittelemme varmistamaan, että oppilaitoksesi on hakenut käyttäjilleen oppijanumerot ja ne on otettu käyttöön.

Oppilaan poistaminen koulusta

Tämä ohje on tarkoitettu opettajille ja muulle koulun henkilökunnalle.

Mitä oppilaan poistaminen koulusta tarkoittaa?

Jos oppilas ei enää opiskele tietyssä koulussa, hänen Sanoma Pro -käyttäjätilinsä voidaan poistaa tästä koulusta. Vanhojen oppilaiden poistaminen voi helpottaa opettajan työtä, sillä esim. Bingelissä näkyvät entiset oppilaat saattavat hankaloittaa tehtävien antamista nykyisille oppilaille.

Huomioithan nämä, ennen kuin poistat oppilaita:

  • Poistetun oppilaan Sanoma Pro -tili jää voimaan, mutta hän poistuu kaikista koulun Kampus-ryhmistä ja menettää koulussa kerryttämänsä Bingel-oppimishistorian.
  • Jos oppilaalla on ollut pääsy digitaalisiin oppimateriaaleihin koulun omistamien lisenssien kautta, hänen käyttöoikeutensa materiaaleihin päättyy. Jos koulu on antanut oppilaalle lisenssejä omaksi, ne jäävät edelleen oppilaan käyttöön.
  • Poistettu oppilastili voidaan liittää samaan kouluun uudestaan, mutta tämä edellyttää soittoa Sanoma Pron asiakaspalveluun, eivätkä ryhmä- ja oppimishistoriatiedot yleensä palaudu.

Kuka voi poistaa oppilaita?

Kuka tahansa koulun opettaja, jolla on Sanoma Pro -tili, voi poistaa oppilaita koulusta.

Näin poistat oppilaan koulusta

Kirjaudu sisään osoitteessa sanomapro.fi. Valitse sitten oman nimesi alta kohta Koulun tiedot.

Valitse Oppilaiden tunnukset -välilehti.

Tällä sivulla näet kaikki kouluun liitetyt oppilastilit. Voit hakea oppilaita nimellä tai suodattaa tunnuksia luokka-asteen, kotiluokan ja viimeisimmän kirjautumisen perusteella.

Valitse listasta oppilaat, jotka haluat poistaa koulusta. Työkaluvalikko tulee näkyviin, kun oppilaat on valittu. Valitse Poista koulusta.