3

Bingelin käyttö MPASS-koulussa

Tämä ohje on suunnattu niille kouluille, joilla on käytössä MPASS-kirjautuminen.

Tarkista oman koulusi tunnushallintamuoto

Miten saan oppilailleni Bingel-tunnukset?

Bingel toimii Sanoma Pro -tunnuksella. MPASS-kouluissa oppilaan tunnukset muodostuvat Primus-järjestelmän tietojen pohjalta. Opettajien ei siis tarvitse luoda oppilaille tunnuksia erikseen, vaan tunnus muodostuu ensikirjautumisen yhteydessä. Jotta tunnus toimii Bingelissä, on Primus-tiedoissa oltava määritettynä luokka-aste ja kotiluokka.

Katso tarkemmat ohjeet MPASS-kirjautumiseen»

Tiedot siirtyvät Bingeliin yhden yön viiveellä, eli pelaaminen onnistuu ensikirjautumista seuraavana päivänä.

Kirjauduimme eilen ensimmäistä kertaa, mutta oppilaani tunnusta päivitetään edelleen. Mistä tämä johtuu?

Mikäli oppilaan tunnusta päivitetään edelleen, varmista koulunne Primus-tietoja hallinnoivalta henkilöltä, että oppilaalla on tiedoissaan sekä kotiluokka että oikea luokka-aste. Ilman näitä tietoja tunnus ei toimi Bingelissä.

Varmista myös, että oppilaasi on varmasti kirjautunut MPASS:in kautta. Voit tarkastella oppilaiden kirjautumistietoja Koulun tiedoista Oppilaiden tunnukset -välilehdeltä. Voit hakea oppilasta nimellä tai rajata hakua esimerkiksi viimeisimmän kirjautumisajankohdan mukaan.

Mikäli ongelma ei ratkea näillä toimenpiteillä, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Oppilaani näkee Bingelissä viime lukuvuoden tehtävät. Miten saan hänen tietonsa päivitettyä oikealle vuosiluokalle?

Jos oppilaasi näkee Bingelissä vielä viime lukuvuoden tehtävät, hän on todennäköisesti kirjautunut sisään vasta ensimmäistä kertaa tänä lukuvuonna. Tämän lukuvuoden tiedot päivittyvät oppilaan tunnukselle Primus-järjestelmän pohjalta lukuvuoden ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä.

Tiedot siirtyvät Bingeliin yhden yön viiveellä, eli pelaaminen oikealla vuosiluokalla onnistuu ensikirjautumista seuraavana päivänä.

Oppilaalleni ei ole mahdollista määrittää kotiluokkaa Primuksessa. Miten saisimme hänelle silti käyttöön Bingel-tehtävät?

Joissakin tilanteissa oppilaiden Primus-tiedoissa ei ole ollenkaan kotiluokkaa. Tämän seurauksena MPASS-kirjautuminen ei ole kyseiselle oppilaalle mahdollista. Tällaisessa tilanteessa asiakaspalvelumme luo mielellään oppilaalle erilliset tunnukset Bingelin käyttöä varten.

Huomaathan, että Bingel-tehtäviä voi tehdä vain käyttäjätunnuksella, joka on asetettu luokka-asteille 0-6. Mikäli haluat Bingel-tehtävät käyttöön esimerkiksi yläkoululaiselle, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Bingelissä näkyy oppilaita, jotka eivät enää opiskele koulussamme. Miten saan heidät pois näkymästäni?

Kuka tahansa koulun opettaja, jolla on Sanoma Pro -tunnus, voi poistaa oppilaita koulusta. Tällöin heidän tunnuksensa poistuvat myös Bingelistä.

Katso tarkemmat ohjeet oppilaan tunnuksen poistamiseen»