3

Bingel-tehtäviin pääsy ja kotitehtävien antaminen oppilaille

Miten oppilaat pääsevät tekemään Bingel-tehtäviä?

Jokainen oppilas tarvitsee oman, henkilökohtaisen Sanoma Pro -tunnuksen, jotta hän voi tehdä digitehtäviä Bingel- tai Kampus-palveluissa. Kun oppilaalla on tunnukset, hän pääsee harjoittelemaan vapaasti omalla Bingel-saarellaan.

Miten saan oppilaalle tunnukset?

Miten annan oppilaille kotitehtäviä Bingelissä?

Bingelissä on mahdollista antaa myös kotitehtäviä. Napauta Bingeliin kirjautumisen jälkeen vasemmassa yläkulmassa olevaa “vohvelivalikkoa”.

Valitse oikealta “Opettajan työkalut Bingeliin“.

Klikkaa valikosta kohtaa “Kotitehtävät”, minkä jälkeen valitse oikealta oman nimesi alta “Uusi kotitehtävä”.

Valitse yläpalkin alasvetovalikosta haluamasi luokka-aste ja kotiluokka, jolle haluat kotitehtävän antaa. Voit halutessasi antaa kotitehtävän myös koko luokka-asteelle tai vain joillekin oppilaille.

Kotitehtävän antaminen oppimateriaalisarjasta

Valitse oppimateriaalisarja tai oppiaine, josta haluat antaa kotitehtäviä. Lisää harjoituksia napauttamalla plus-painiketta haluamasi harjoituksen kohdalla. Ennen tehtävän valintaa voit esikatsella tehtävää silmän kuvaa painamalla.

Valitsemasi harjoitukset tulevat näkyviin kotitehtävän otsikon alle. Näet samalla myös harjoitusten keston. Harjoituksen saa poistettua kotitehtävästä painamalla ruksia.

Kotitehtävän antaminen oppiaineesta

Mikäli koulunne on tilannut Bingel-paketteja, käytössänne ovat kaikki kyseisen luokka-asteen Bingel-tehtävät. Voit siis halutessasi antaa oppilaille kotitehtäväksi myös kahden eri sarjan tehtäviä oppiainekohtaisesti. Huomaathan, että kaikista sarjoista ei välttämättä löydy tehtäviä kaikista aihealueista.

Valitse oppiaine, josta haluat antaa kotitehtäviä. Pääset valitsemaan, mistä aihealueesta haluat antaa kotitehtäviä. Lisää haluamasi harjoitukset kotitehtävään plus-painikkeesta.

Anna kotitehtävälle nimi ja määritä sille aloitus- ja lopetusaika. Paina lopuksi vihreää Tallenna ja julkaise -painiketta.

Löydät kaikki luomasi kotitehtävät vasemman sivupalkin Kotitehtävät-otsikon kautta. Kotitehtäväkuvakkeessa olevan kolmen pisteen kautta voit muokata kotitehtävää, tarkastella sen tuloksia, käyttää sen uudelleen myöhemmin tai poistaa tehtävän kokonaan.