3

Eriyttäminen Bingelissä

Bingelissä näytetään oletuksena koulun tilaamat, oppilaan luokka-asteen mukaiset materiaalit. Bingelissä on kuitenkin mahdollista eriyttää sisältöä kolmella eri tavalla.

1. Sisäänrakennettu eriyttäminen eli adaptiivisuus

Bingelissä on sisäänrakennettua eriyttämistä eli adaptiivisuutta kolmella eri vaikeustasolla. Oppilas aloittaa tekemisen aina keskitasolta. Tehtävät vaikeutuvat tai helpottuvat sen mukaan, miten oppilas tehtäväsarjassa suoriutuu. Kahden hyvin suoritetun tehtävän jälkeen oppilas siirtyy ylemmälle vaikeustasolle. Jos taas oppilaalla on vaikeuksia kahdessa tehtävässä peräkkäin, Bingel helpottaa tehtävien vaikeustasoa.

2. Eriyttäminen kotitehtävätyökalun avulla

Bingelin kotitehtävätyökalulla voit antaa oppilaalle kotitehtäviä myös ylemmiltä tai alemmilta luokka-asteilta. Pääset valitsemaan luokka-asteen kotitehtävätyökalussa alasvetovalikosta.

Tarkemmat ohjeet kotitehtävätyökalun käytöstä

3. Saaren asetusten muokkaaminen

Voit eriyttää Bingelissä saaren asetusten kautta. Huomioithan, että eriyttäminen saaren asetusten kautta edellyttää, että koulusi on hankkinut Bingel-lisenssejä vähintään kahdelle eri luokka-asteelle.

Kirjaudu Bingeliin opettajatunnuksillasi. Napauta vasemman yläkulman ”vohvelivalikkoa” ja valitse Opettajan työkalut Bingeliin.

Valitse vasemmasta sivupalkista Saaren asetukset. Valitse yläpalkista se luokka-aste ja luokka, jonka asetuksia haluat muokata. Oppilaat-valikosta voit tarkistaa, keitä kotiluokassa on.

Napauta saarelta mustaa täplää sen aineiston alla, jonka sisältöä haluat eriyttää. Valitse avautuvasta valikosta se luokka-aste, jonka materiaalit haluat oletusasetuksen tilalle. Valikossa tarjotaan niiden vuosiluokkien aineistot, jotka kuuluvat koulullenne.

Valittu luokka-aste ja materiaalin nimi tulevat näkyviin myös saarinäkymään. Tallenna muutos.

Valitse vielä lopuksi, keille kaikille oppilaille haluat muutoksen asettaa, ja paina Tallenna. Voit valita kaikki luokan oppilaat tai vain haluamasi yksittäiset oppilaat.

Saarinäkymän alapuolelta näet, keillä kaikilla luokan oppilailla on oletusnäkymä käytössään. Halutessasi voit palauttaa oletusnäkymän takaisin niille oppilaille, joiden saarinäkymää on muokattu.

Samasta taulukosta voit halutessasi poistaa käytöstä ajan mittauksen tai automaattisen lukijan yhdeltä tai useammalta oppilaalta.