3

Bingelissä eriyttäminen

Sinulla on muutamakin eri vaihtoehto:

1. Bingelissä on sisäänrakennettua eriyttämistä eli adaptiivisuutta kolmella eri vaikeustasolla.

Oppilas aloittaa tekemisen aina keskitasolta. Tehtävät vaikeutuvat tai helpottuvat sen mukaan, miten oppilas tehtäväsarjassa suoriutuu. Kahden hyvin suoritetun tehtävän jälkeen hän siirtyy ylemmälle vaikeustasolle. Jos oppilaalla on kahdessa tehtävässä peräkkäin vaikeuksia, Bingel puolestaan helpottaa tehtävien vaikeustasoa.

2. Voit antaa oppilaalle kotitehtäviä Bingelin kotitehtävätyökalulla myös ylemmiltä tai alemmilta luokka-asteilta.

Pääset valitsemaan luokka-asteen kotitehtävätyökalussa alasvetovalikosta.

3. Voit eriyttää Bingelissä saaren asetusten kautta.

Kirjaudu Bingeliin opettajan tunnuksilla. Napauta navigointi-painiketta ja valitse “Opettajan työkalut Bingeliin”.

Napauta sivuvalikosta “Saaren asetukset” (1.).

Tarkista tämän jälkeen, mikä luokka sinulla on valittuna “Näkymän suodatuksesta” ylävalikossa. Voit tarvittaessa vaihtaa luokkaa. Muokkaat nyt asetuksia tälle luokalle (2.).

Avaa “Oppilaat”-valikko ja napauta “poista valinnat” -kuvaketta. Ruksit oppilaiden nimien edessä poistuvat (3.).

Valitse listalta nyt ne oppilaat, joille haluat muuttaa saaren oletusasetuksia. Oletuksena luokan kaikille oppilaille näytetään saman vuosiluokan materiaalit (4.).

Napauta saarelta haluamasi aineiston nimen alla olevaa mustaa täplää ja valitse avautuvasta valikosta se luokka-aste, jonka materiaalit haluat valituille oppilaille saarella näkyvän. Valikossa tarjotaan niiden vuosiluokkien aineistot, jotka koulullenne kuuluvat (5.).

Napauta “Tallenna”.

Voit nyt samalla kertaa muokata muiden aineistojen asetuksia, mikäli on tarvetta.

Muutokset tulevat näkyviin aina niille oppilaille, jotka ovat ylävalikossa valittuina (ruksi nimen edessä). Jos olet valinnut koko luokan, tekemäsi muutokset astuvat voimaan kaikille oppilaille.

HUOM! Eriyttäminen saaren asetuksien kautta edellyttää, että koulusi on hankkinut Bingel-lisenssejä vähintään kahdelle eri luokka-asteelle.