3

Digitaalisuus opiskelussa

Näin Bingel tukee opetustasi – Suomen ensimmäinen OPSin mukainen pelimaailma

Bingel-pelimaailma kasvattaa jatkuvasti suosiotaan suomalaisissa alakouluissa.

Ainutlaatuinen Suomessa

Bingel on pelillinen maailma, jossa oppilaat tekevät Sanoma Pron uusiin oppimateriaalisarjoihin pohjautuvia harjoituksia. Kaikki harjoitukset ovat uuden opetussuunnitelman mukaisia ja tukevat oppimista pelillisin keinoin. Opettajat ovat pitkään kaivanneet Bingelin kaltaista opetussuunnitelman mukaista harjoittelumaailmaa, jota ei tarvitse tyrkyttää oppilaille.

– Saanko jäädä välkäksi tekemään tehtäviä, on ollut paras kommentti, jonka olen oppilailtani saanut, kertoo Margit Triebel Espoon Kantokasken koulusta.

Oppilaat innostuvat pelillisyydestä

Oppilaat ovat toden teolla innostuneet Bingelistä. Jokaisella on oma avatarhahmonsa, joka tuo lisämotivaatiota tehtävien tekemiseen: omaa avataria voi tuunata uusilla vaatteilla, hiuksilla ja muilla lisävarusteilla tehtävistä saaduilla ping-ping-pisteillä.

– Bingelissä voi opiskella kivalla tavalla, kommentoi Kulosaaren ala-asteen koulun oppilas.

Bingelissä on mukana myös tarinallisuutta. Eri luokka-asteille suunnattujen haastevideoiden tarinat kannustavat oppilaita tehtävien tekemiseen.

Bingel tukee opettajaa arvioinnissa ja eriyttämisessä

Opettajat ovat kehuneet Bingelin helppokäyttöisyyttä ja innostavuutta.

– Oppilaat ovat tykänneet hurjasti. He ovat harjoitelleet ahkerasti myös kotona, ilman että olen kehottanut siihen, kertoo Marja-Riitta Sulonen Kulosaaren ala-asteen koulusta.

– Bingelissä on yksinkertainen käyttöliittymä, ja sieltä näkee helposti jokaisen oppilaan edistymisen. Myös palautteen antaminen toimii Bingelissä kivasti. Voin antaa oppilaille esimerkiksi ping-ping-lisäpisteitä, joilla he voivat hankkia omalle avatarilleen lisävarusteita, hän jatkaa.

Myös eriyttäminen on otettu huomioon: oppilaalle ilmestyvien tehtävien taso määräytyy hänen aikaisempien suoritustensa perusteella. Myös opettaja voi halutessaan antaa oppilaalle yksilöllisiä tehtäviä.

Bingel-tehtäviä saatavilla seuraaviin sarjoihin:

 


Katso, mitä mieltä oppilaat ovat Bingelistä:

 


Lue lisää Bingelistä »

Avainsanat: Bingel Alakoulu
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Uutuus Bingeliin: Farkkumuna on hauska avatarlemmikki

Ajankohtaista

Kampuksessa ja Bingelissä käyttökatko 2.1.2024 – toisen asteen lisenssit päivittyvät  

Ajankohtaista

Vihreä bolero löysi tiensä Bingeliin