3

Huima

Oletko valmis huimalle matkalle?

Sarjan esittely

Huima lennättää vahvaan luku- ja kirjoitustaitoon

Huima on luokkien 3–6 äidinkielen ja kirjallisuuden sarja, joka hurmaa digitaalisilla sisällöillään, valloittavalla kuvituksellaan ja selkeydellään.

Sarjan ytimessä on vahva luku- ja kirjoitustaito. Oppikirja on rauhoitettu teksteille ja kuvitukselle. Monipuolisesta tekstivalikoimasta löytyy katkelmia kaunokirjallisuudesta sekä tietotekstejä. Mukana on myös erilaisia kuva-, kulttuuri- ja media-aukeamia. Oppikirja on kuin valloittava romaani, jonka kanssa haluaa kömpiä paksun viltin alle. Se sytyttää lukuinnon kuin huomaamatta.

Huiman tehtäväkirjaan on koottu opiskeltavat asiat kielitiedosta, kirjoittamisesta ja opiskelutaidoista. Huimassa jokainen oppilas voi löytää oman yksilöllisen oppimispolkunsa.

Huima hurmaa digitaalisilla sisällöillään

Sarjassa on panostettu digitaalisiin sisältöihin: ensimmäistä kertaa esimerkiksi kielitieto on esitetty animaatioina ja kirjavinkkaukset videoina. Saat videot ja äänitiedostot näkymään ja kuulumaan suoraan mobiililaitteellasi Arttu-sovelluksen avulla.

Huima -sarjan vahvuudet

  • Oppikirjan monipuoliset tekstit ja riemastuttavat kuvitukset tempaavat mukaansa.
  • Kielitietoa, kirjoittamista ja opiskelutaitoja harjoitellaan tehtäväkirjassa.
  • Jatkuva arviointi on sisäänrakennettuna sarjan kaikissa osissa.
  • Sarjassa panostetaan vuorovaikutustaitojen harjoittelemiseen.
  • Mediataitoja käsitellään monipuolisesti.
  • Lähdekriittisyyttä ja tiedonhankintataitoja harjoitellaan askel askeleelta.

Tekijät

Jarno Bruun, Nina Kilpimaa-Lipasti, Milena Komulainen ja Hanna Kotilainen 
Tutustu tekijöihin ›

Eriyttävät tehtäväkirjat: Birgit Paju ja Kati Söderberg (luokat 3–4), Maarit Kostiander ja Kati Söderberg (luokka 5)
S2-tehtäväkirjat: Lotta Ilmasti ja Hanna Kotilainen
Muokattavat kokeet: Marju Rantanen (luokat 3–6) ja Susanne Roos (luokka 3)
Oppikirjan kuvitus:  Teemu Juhani
Tehtäväkirjan kuvitus: Anne Muhonen (luokat 3–4), Mari Ahokoivu (luokat 5–6)

Video avaa ovet Huiman maailmaan

 

Painetut materiaalit

Huima-sarjan painettuihin materiaaleihin kuuluvat oppikirjan ja tehtäväkirjan lisäksi alaspäin eriyttävä tehtäväkirja, S2-tehtäväkirja sekä kirjoitustaidon vihko. Eriyttävän tehtäväkirjan ja S2-tehtäväkirjan rakenne noudattaa tavallisen tehtäväkirjan rakennetta, joten niitä on helppo käyttää opetuksessa rinnakkain.

Tutustu näytesivuihin:

Video- ja äänisisällöt herättävät painetun oppimateriaalin henkiin. Oppikirjan tekstit voi kuunnella, tekstikatkelmat on esitetty juonipiirroksina, kirjavinkkaukset voi katsoa videoina ja monilukutaitoa harjoitella HS-videoiden avulla. Tehtäväkirjan opeteltavat asiat voi katsoa animaatioina. Ne avautuvat Arttu-sovelluksella kätevästi oppilaan omassa mobiililaitteessa. Opettajan työn tukena on opettajan opas.

Digitaaliset materiaalit

Huima-sarjan digitaalisiin materiaaleihin kuuluvat Bingel-tehtävät, digikirja, digiopetusmateriaali ja muokattavat kokeet. 

Bingel on tarinallinen oppimismaailma, jonka tehtävät perustuvat käytössä olevan oppimateriaalin sisältöihin. Bingel-tehtävät eriyttävät automaattisesti oppilaan vastausten perusteella. Niitä voi käyttää tuntiopetuksessa, tukiopetuksessa tai osana omatoimista harjoittelua.

Digikirja on innostava digitaalinen oppimateriaali, joka sisältää oppi- ja tehtäväkirjan sisällöt sekä oppimisympäristön työkalut yhdessä paketissa. Kuvat, tekstit, äänet, videot ja monipuoliset tehtävät luovat yhdessä innostavan oppimiskokonaisuuden.

Huiman digiopetusmateriaali on opettajan idea- ja materiaalipankki. Se sisältää esimerkiksi oppitunnin tavoitteet, oppikirjan tekstit ääneen luettuna, kielitietoanimaatioita, kirjavinkkausvideoita, saneluita ja ilmaisuharjoituksia. Digiopetusmateriaalissa on huomioitu monipuoliset työtavat ja toiminnallisuus. Aineistoa voi käyttää myös mobiililaitteella. 

Kokeile demoja:

Muokattavissa kokeissa opettaja voi koota kokeen eritasoisista tehtävistä ja laatia siihen myös omia tehtäviä. Muokattavia kokeita voi käyttää jatkuvan arvioinnin apuna, sillä tuote sisältää myös muuta arviointimateriaalia äidinkielen ja kirjallisuuden eri osa-alueista.

Sarjaesittelytilaisuuden ja koulutusten tallenteet

Tutustu sarjaan tarkemmin