3

Huima

Oletko valmis huimalle matkalle?

Huima lennättää vahvaan luku- ja kirjoitustaitoon

Huima on luokkien 3–6 äidinkielen ja kirjallisuuden sarja, joka hurmaa digitaalisilla sisällöillään, valloittavalla kuvituksellaan ja selkeydellään. Sarjan ytimessä on vahva luku- ja kirjoitustaito.

Hurmaavat sisällöt
Huiman monipuoliseen videokokoelmaan kuuluu esimerkiksi kielitietoanimaatioita ja kirjavinkkauksia. Oppikirjan innostavat tekstit ja riemastuttavat kuvitukset tempaavat mukaansa. Teksteiksi on tarkoin valittu katkelmia kaunokirjallisuudesta ja tietotekstejä. Mukana on myös erilaisia kuva-, kulttuuri- ja media-aukeamia.

Eriyttäminen ja arviointi
Huimassa jokainen oppilas voi löytää oman yksilöllisen oppimispolkunsa. Eriyttäminen ja jatkuva arviointi ovat sisäänrakennettuna sarjan kaikissa osissa.

Vahvat opiskelutaidot
Opiskelutaitoja opetellaan tehtäväkirjassa. Esimerkiksi tiedonhankintataitoja ja esitelmän tekemistä harjoitellaan askel askeleelta. 

Vuorovaikutustaidot keskiössä
Vuorovaikutustaitoja vahvistetaan hauskojen harjoitusten ja videoiden avulla. 

Video avaa ovet Huiman maailmaan

 

Arvostan sitä, että löydän digiopetusmateriaalista runsaasti ja monipuolisesti materiaalia, lisätehtäviä ja tulostettavia monisteita. Näiden avulla voin helposti, nopeasti ja jopa kesken tunnin vaihtaa tuntisuunnitelman luokan sen hetkiseen tilanteeseen sopivaksi

Lue koko suosittelu

Sarjan tekijät

Jarno Bruun, Nina Kilpimaa-Lipasti, Milena Komulainen ja Hanna Kotilainen 
Tutustu tekijöihin ›

Eriyttävät tehtäväkirjat: Kati Söderberg (luokat 3–6), Birgit Paju (luokat 3–4) ja Maarit Kostiander (luokat 5–6)
Kirjoitustaidon vihko: Saara Mälkönen
Bingel-tehtävät:
Mika Laurila (luokat 5–6)
S2-tehtäväkirjat:
Lotta Ilmasti ja Hanna Kotilainen
Muokattavat kokeet:
Marju Rantanen (luokat 3–6) ja Susanne Roos (luokka 3)
Oppikirjan kuvittaja:
Teemu Juhani
Tehtäväkirjan kuvitus:
Anne Muhonen (luokat 3–4), Mari Ahokoivu (luokat 5–6), Salla Vasenius

Oppilaalle

Painettu oppikirja, jossa panostetaan vahvaan lukutaitoon.

Painettu tehtäväkirja, jossa harjoitellaan kielitietoa, kirjoittamista, opiskelutaitoja ja monilukutaitoa.

Painettu alaspäin eriyttävä tehtäväkirja, jota on samanlaisen rakenteensa takia helppo käyttää rinnakkain tehtäväkirjan ja S2-tehtäväkirjan kanssa.

Painettu S2-tehtäväkirja, jota on samanlaisen rakenteensa takia helppo käyttää rinnakkain tehtäväkirjan ja alaspäin eriyttävän tehtäväkirjan kanssa.

Painettu kirjoitustaidon vihko tarjoaa lisäharjoitusta kirjoittamiseen.

Digikirja on innostava digitaalinen oppimateriaali, joka sisältää oppi- ja tehtäväkirjan sisällöt sekä oppimisympäristön työkalut yhdessä paketissa. Kuvat, tekstit, äänet, videot ja monipuoliset tehtävät luovat yhdessä innostavan oppimiskokonaisuuden.

Bingel on tarinallinen oppimismaailma, jonka tehtävät perustuvat käytössä olevan oppimateriaalin sisältöihin. Bingel-tehtävät eriyttävät automaattisesti oppilaan vastausten perusteella. Niitä voi käyttää tuntiopetuksessa, tukiopetuksessa tai osana omatoimista harjoittelua. Lue lisää

Arttu-sovellus herättää painetun oppimateriaalin henkiin. Oppikirjan tekstit voi kuunnella, tekstikatkelmat on esitetty juonipiirroksina, kirjavinkkaukset voi katsoa videoina ja monilukutaitoa harjoitella HS-videoiden avulla. Tehtäväkirjan opeteltavat asiat voi katsoa animaatioina. Lue lisää

Opettajalle

Painettu opettajan opas on opettajan työn tukena. Se sisältää esimerkiksi tehtäväkirjan ja oppikirjan aukeamat ratkaisuineen, oppitunnin tavoitteet, ohjeita arviointiin, toiminnallisia kielitietoharjoituksia ja tuntivinkkejä.

Digiopetusmateriaali on opettajan idea- ja materiaalipankki. Se sisältää esimerkiksi oppitunnin tavoitteet, oppikirjan tekstit ääneen luettuna, kielitietoanimaatioita, kirjavinkkausvideoita, saneluita ja ilmaisuharjoituksia. Digiopetusmateriaalissa on huomioitu monipuoliset työtavat ja toiminnallisuus. Aineistoa voi käyttää myös mobiililaitteella. 

Muokattavat kokeet auttavat arvioinnissa. Opettaja voi koota kokeen eritasoisista tehtävistä ja laatia siihen myös omia tehtäviä. Muokattavia kokeita voi käyttää jatkuvan arvioinnin apuna, sillä tuote sisältää myös muuta arviointimateriaalia äidinkielen ja kirjallisuuden eri osa-alueista.

Miksi Huima on niin huima?

Huima on äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaali, jossa opittavien asioiden jatkumot on rakennettu pedagogisesti vankoiksi. Nyt tekijät kertovat, miksi Huiman avulla opettaminen on helppoa ja oppiminen varmaa.

Lue artikkeli

Huima-sarja opettaa vankat opiskelu- ja mediataidot kaikille

Kiitellyn äidinkielen ja kirjallisuuden Huima-sarjan tavoite on opettaa lapsille lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi vankat opiskelu- ja mediataidot. Haastattelimme Jarno Bruunia, joka on yksi sarjan tekijöistä ja mukana valtakunnallisessa Uudet lukutaidot -ryhmässä.

Lue artikkeli

Tutustu ja kokeile

.

3. luokka

Oppilaalle:

Hyödynnä Huiman pakettitarjoukset »

Opettajalle:

.

4. luokka

Oppilaalle:

Hyödynnä Huiman pakettitarjoukset »

Opettajalle:

.

5. luokka

Oppilaalle:

Hyödynnä Huiman pakettitarjoukset »

Opettajalle:

.

6. luokka

Oppilaalle:

Hyödynnä Huiman pakettitarjoukset »

Opettajalle:

Vinkit sarjan käyttäjälle