3

Opevinkit

Huiman opevinkki: Kuinka näytelmäprojekti toteutetaan?

Ennen kuin esirippu aukeaa ja näytelmä alkaa, on esitystä suunniteltu pitkään. Katso Huiman opevinkki luokan oman näytelmän suunnitteluun.

Näytelmän valmistelu esimerkiksi kevätjuhlaan on iso ja innostava projekti. Sen aikana koko luokka saa ideoida ja päästä vaikuttamaan esitettävään teokseen. Projektissa riittää tehtävää: näytelmään tarvitaan käsikirjoitus, ohjaus, näyttelijät, puvustus ja lavastus sekä mahdolliset valot ja äänet.

Huiman opevinkin avulla näytelmän laatiminen on helppoa. Katsokaa ensin yhdessä video, jossa seurataan Vallilan ala-asteen näytelmäprojektin toteutusta:

Oman näytelmän käsikirjoittamisen apuna voitte käyttää Huima 4 Tehtäväkirjan Kirjoittamisen polut -sivuja. A-polku tarjoaa enemmän apuja ja ideoita tarinan kirjoittamiseen. B-polku on kirjoittajille, joilla on omia ideoita jo valmiiksi. Valitulle polulle kirjoitetaan suunnitelma, jonka pohjalta kirjoitetaan varsinainen näytelmä. Toteuttakaa luokan oma näytelmä videon vinkkien ja kirjoittamisen polun avulla.

Voit käyttää näitä tehtäväkirjan sivuja opetuksen apuna, vaikka et olisikaan vielä Huima-sarjan käyttäjä. Tällä kertaa tarjoamme sivut kaikkien käyttöön. Muulloin kopiointi ei ole mahdollista.

Huima hurmaa sisällöillään oppilaat

Huima on luokkien 3–6 äidinkielen ja kirjallisuuden sarja, joka hurmaa digitaalisilla sisällöillään, valloittavalla kuvituksellaan ja selkeydellään. Sarjan ytimessä on vahva luku- ja kirjoitustaito. Oppikirja on rauhoitettu teksteille ja kuvitukselle. Monipuolisesta tekstivalikoimasta löytyy katkelmia kaunokirjallisuudesta sekä tietotekstejä. Mukana on myös erilaisia kuva-, kulttuuri- ja media-aukeamia.

Lue myös: Elämyksellisyys ja sopivan tasoiset haasteet ovat väyliä lasten sydämeen

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Elämyksellisyys ja sopivan tasoiset haasteet ovat väyliä lasten sydämeen – Näin Huimassa syvennetään lukutaitoa

Opevinkit

Huima-sarjan tekijöiden vinkit äidinkielen tunneille

Artikkeli

Huima-sarja opettaa vankat opiskelu- ja mediataidot kaikille