3

På gång

På gång innostaa oppilaita ruotsin opiskeluun

Sarjan esittely

På gång on innostava ja monipuolinen B-ruotsin sarja 

På gång on B-ruotsin opiskeluun tarkoitettu oppimateriaali, joka tarjoaa kaikille riittävästi tekemistä ja paljon aineistoa eriyttämiseen. 
 
Materiaalin selkeä rakenne, harkitut kokonaisuudet, sopivan mittaiset tekstit sekä mallituntisuunnitelmat ja kivat opetusvinkit helpottavat opetuksen suunnittelua. Myös runsaat digitaaliset materiaalit monipuolistavat ja elävöittävät opetusta. 
 
Kehyskertomuksessa suomenruotsalainen Sofia ja ruotsalainen Jonatan kertovat itsestään ja elämästään uusperheessä saman katon alla. Hauskat sarjakuvat ja päähenkilöiden blogitekstit vievät tarinaa eteenpäin. Suomenruotsalainen ja ruotsalainen näkökulma kulkevat molemmat koko ajan luontevasti mukana. Samalla myös ruotsin kielen eri variantit tulevat oppilaille tutuiksi. 

På gång -sarjan vahvuudet

  • Ohjaa omakohtaiseen kielenkäyttöön. 
  • Harjoittelussa korostuu suullinen kielitaito. 
  • Sanastoa ja rakenteita opetellaan eri aihepiirien avulla, ja ne ovat tiiviinä paketteina tekstikirjan lopussa. 
  • Rakenneasiat opetetaan selkeästi ja oppilasta aktivoiden. 
  • Myös nopeasti eteneville on riittävästi tekemistä kirjassa ja opettajan lisämateriaalissa. 
  • Painottaa suullista viestintää ja herättää kiinnostuksen kielen käyttämiseen. 
  • Päivitetty ja ajanmukaistettu uuden opetussuunnitelman mukaiseksi (OPS 2016). 

Tekijät

Marjatta Ahokas, Anne Ainoa, Minna Kunttu, Fredrik Wahlström ja Seija Westerholm

Kuvitus: Jussi Kaakinen

Kaikki opettajan digimateriaalit nyt samassa paketissa

Yksinkertaistimme opettajan digimateriaalien hankintaa ja hinnoittelua. Saat kaikki oppimateriaalisarjaan sisältyvät opettajan digimateriaalit käyttöösi yhdellä lisenssillä.

På gång -sarjan opettajan digimateriaalien lisenssiin sisältyvät:

  • digiopetusmateriaali
  • tulostettavat kokeet.

​Tilaa opettajan digimateriaali suoraan välittäjältä tai sähköpostitse asiakaspalvelustamme (asiakaspalvelu@sanomapro.fi).

Tutustu käyttäjäetuihin ja hinnastoon »

Painetut materiaalit

På gång -sarjaan kuuluu teksti- ja työkirjat, joiden selkeä rakenne ja ulkoasu tekevät käytöstä vaivatonta ja innostavaa. Opettajan tulostettavat lisämateriaalit ovat pdf-muodossa ja tulostettavissa Sanoma Pron oppimisympäristön kautta.

På gång 1 -oppimateriaalit on tarkoitettu alakouluun ja På gång 2-3 -oppimateriaalit yläkouluun.

Digitaaliset materiaalit

Digiopetusmateriaali sisältää runsaan materiaalipankin opetuksen tarpeisiin. Se mukailee painetun kirjan rakennetta ja ulkonäköä, ja se sisältää kaikki ratkaisut vaiheistettuina sekä materiaaliin liittyvät äänitteet.  Lisäksi sarjaan on saatavilla tulostettavat kokeet.
 
På gång -digitehtävät sisältävät painetun tehtäväkirjan sisällöt sähköisessä muodossa esim. tabletilla käytettäväksi. Äänet ja videot sisältyvät digikirjaan, ja digikirjan suorituksista jää tieto Ohjaamoon. Ohjaamo-palvelusta opettaja pystyy helposti näkemään oppilaskohtaiset suoritukset ja oppilaan etenemisen.  
 
Digilisätehtäviä voi käyttää tuntiopetuksessa, tukiopetuksessa tai osana omatoimista harjoittelua. Ne tarjoavat lisäharjoitusta lukujen ydinteemoihin ja kielioppiin. Digitaalisen koetyökalun avulla opettaja voi koota kokeen eritasoisista tehtävistä ja muokata niitä tarpeen mukaan. Tehtävät ovat saatavilla myös pdf-muodossa, ja niihin liittyvät äänitteet löytyvät oppimisympäristöstä. 

På gång -sarjaan kuuluva Sanastosovellus on täysin maksuton mobiilisovellus, joka sisältää kunkin kirjan aakkosellisen sanaston. Lisäksi lukukohtaisia sanoja ja fraaseja voi harjoitella sovelluksen kääntökorttien avulla missä ja milloin vain.

Tutustu ja lue lisää