3

Come with me!

Opitaan yhdessä!

Sarjan esittely

Come with me! – toiminnallista englantia ensimmäiseltä luokalta alkaen

Come with me! -sarjan alkuopetuksen oppikirjoissa tavataan ötökkäystävykset Liam, Bob, Annie, Fiona ja Samar. Yhdessä ötököiden kanssa tutustutaan englannin kieleen toiminnallisesti leikkien, laulaen, liikkuen ja pelaten.

Come with me! -sarjan 3.–6. luokilla matka jatkuu seikkailuhenkisen Emman ja hänen ystäviensä kanssa – ötököitä unohtamatta. Mitä ovat jännittävät merkit, joita lapset löytävät? Minne Emman lelut ovat kadonneet? Voiko jalkapalloa pelata käsillä kävellen? Sympaattinen tarina ja upea kuvitus tempaa mukaansa ja seikkailun lomassa opitaan keskeistä sanastoa ja rakenteita. Emman ystävien kautta tutustutaan englanninkielisiin maihin. Oppimateriaalissa lähestytään kieltä lapsen näkökulmasta tutkimalla ja oivaltamalla.

Come with me! -sarjassa musiikilla on merkittävä rooli. Tarttuvien laulujen avulla uudet sanat jäävät helposti mieleen, ja samalla niiden äänneasu tulee tutuksi. Kolmannen luokan oppikirjassa myös kielioppia opetetaan laulujen ja niihin liittyvien hauskojen animaatioiden avulla.

Englannin äänteitä harjoitellaan hauskojen videoiden avulla, joita lapset ovat olleet mukana käsikirjoittamassa ja tekemässä. Äänteen harjoitteluun yhdistyvät aina myös liike ja loru.

Positiivinen pedagogiikka kulkee mukana läpi sarjan, ja tavoitteena on, että oppilas saa myönteisen kuvan itsestään aktiivisena kielenoppijana. Kielitaidon karttuminen tehdään näkyväksi ja lapsen ikätasolle sopivaksi – oppikirja toimii oman kielitaidon portfoliona.

Tutustu myös Come with me! -sarjan 3D-animaatioihin Artun avulla. Niissä harjoitellaan kappaleiden kuvasanastojen sanoja ja ydinlauseita.

Come with me! -sarjan vahvuudet

  • Toiminnallinen oppimateriaali innostaa ja motivoi.
  • Positiivinen pedagogiikka kulkee mukana läpi sarjan.
  • Toiminnalliset musiikkivideot, tarttuvat laulut ja animaatiot opettavat ääntämistä, uusia sanoja ja kielen rakenteita.
  • Ääntämistä on hauska harjoitella innostavien videoiden avulla.
  • Kielitietoisuus ja kulttuuri ovat luontevasti mukana.
  • Kielitaidon karttuminen tehdään näkyväksi ja lapsen ikätasolle sopivaksi.

Tekijät

Samantha Harjula, Minna Heikkinen, Perttu Läykki, Virpi Pere, Helmi Manninen ja Elfi Turpeinen.
Tutustu tekijöihin »

Kuvittajat: Liisa Kareranta, Tuuli Juntunen, Vilma Lehtinen ja Jaakko Mukka.
Musiikki: Perttu Läykki ja Matti Kallio

Come with me! -sarjan matka jatkuu 3.–6. luokilla. Katso video:

 

Painetut materiaalit

Come with me! -sarjan ihastuttava kuvitus herättää hahmot ja tarinan eloon. Ensimmäisen ja toisen luokan oppikirja on yhdistetty teksti- ja tehtäväkirja. Luokilla 3–6 on erilliset teksti- ja tehtäväkirjat.

Tutustu näytesivuihin:

Sarjaan on saatavilla kuvakortit, käsinuket ja leimasimet.

Digitaaliset materiaalit

Come with me! -sarjan digitaalisiin materiaaleihin kuuluvat opettajan digiopetusmateriaali ja opettajan äänitiedostot. Luokilla 3–6 on lisäksi digikirja, joissa on sama sisältö kuin painetuissa oppimateriaaleissa.

Arttu-sovelluksen avulla voi kuunnella oppikirjan äänitteitä ja katsella videoita sekä 3D-sisältöjä itsenäisesti.

Opettajan työn tueksi on ladattavissa opettajan opas (pdf).

Pelillisten Bingel-tehtävien avulla oppilas voi harjoitella ja kerrata opittavia sanoja ja fraaseja sekä kolmannelta luokalta eteenpäin myös kielen rakenteita. Oppilaalle on myös Sanastot-sovellus, jonka avulla voi harjoitella kirjan kuvasanastojen sanoja.

Digiopetusmateriaali toimii opettajan työn tukena. Materiaali tarjoaa työkaluja niin opetuksen suunnitteluun kuin opetustuokioiden elävöittämiseen runsaan lisämateriaalin ja interaktiivisten harjoitusten avulla.

Kokeile demoja:

Luokilla 3–6 saatavilla on myös Muokattavat kokeet. Come with me! Muokattavat kokeet -työkalu helpottaa eriyttämistä ja kokeen laatimista. Valmiissa koetehtäväpankissa on kaikista tehtävistä helppo ja vaativampi vaihtoehto, joista valita.

Näin Come with me! -sarja toimii opetuksessa

Katso sarjaesittely- ja koulutustallenteet

Tutustu sarjaan tarkemmin

Opevinkkejä

Ilmoittaudu syksyn käyttäjäkoulutuksiin