3

Tekijämme

Tutustu Come with me! -sarjan tekijöihin

Come with me! -sarjan tekijäryhmä koostuu kuuden ammattilaisen joukosta!

Tekijät:

Samantha Harjula

Alun perin Yhdysvalloista kotoisin oleva luokanopettaja Samantha Harjula opettaa englantia Oulussa. Hän on ollut aikaisemmin tekemässä alakoulun englannin kielen Let’s Go! -sarjaa. Oppikirjojen tekemisessä hän arvostaa yhteistyön merkitystä ja yhdessä ideoimista. Samanthasta on hienoa sitoa opetussuunnitelman asiat tarinankerronnan muotoon ja auttaa näin niin opettajia kuin oppilaita. Opettajana hän on oppinut, kuinka tärkeää on nähdä jokainen oppilas yksilönä ja auttaa heitä ottamaan potentiaalinsa käyttöön. Tämä onnistuu, kun luodaan lämmin ja välittävä ilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja tuntea innostusta oppimisesta.

Minna Heikkinen

Minna on aineenopettaja ja opettaa englantia ja ranskaa Helsingissä. Hän on aikaisemmin ollut tekemässä myös varhennetun ranskan kielen Vas-y ! -oppimateriaalia. Oppimisessa Minnalle on tärkeää uteliaisuus, ihmettely ja onnistumisen tunteen herättäminen. Minna luottaa positiiviseen pedagogiikkaan ja haluaa luoda luokkaan innostavan onnistumisen ilmapiirin, joka rohkaisee kielen käyttämiseen. Laadukas oppimateriaali luo oppilaalle onnistumisen kokemuksia ja tarjoaa mielekästä tekemistä erilaisille oppijoille. Monipuolinen oppimateriaali liikuttaa, laulattaa ja innostaa oppilaita ja samalla helpottaa opettajan arkea!

Perttu Läykki

Luokan- ja aineenopettaja Perttu opettaa alakoulun englantia Ikaalisissa sekä toimii digitutorina ja muusikkona. Pertun mielestä oppikirjan tekemisessä on parasta yhteistyö tekijätiimin kanssa: se on avannut hänelle aivan uusia näkökulmia kielten opiskelemiseen ja oppimiseen. Hänen mielestään alakoulun kieltenopetuksen tärkein tehtävä on luoda oppilaille positiivisia kokemuksia kielestä ja omasta itsestä kielenoppijana. Perttu on säveltänyt ja sanoittanut sarjan hauskat ja tarttuvat laulut. Hänestä oli mielenkiintoista astua oman musiikkityylin ulkopuolelle ja kehittää hullunkurisia korvamatoja ja mieleenpainuvia lastenlauluja, monipuolisilla musiikkityyleillä ja modernilla otteella. Opettajan työssä Pertusta on parasta nähdä oppilaiden vilpitön innostus kieltä ja oppimista kohtaan.

Virpi Pere

Virpi on aineenopettaja ja opettaa englantia ja saksaa Tampereella ja toimii myös OPS-agenttina. Virpi on aiemmin tehnyt saksan oppikirjasarjaa. Oppikirjojen tekemisessä hänestä parasta on työskentely innostuneiden kollegoiden kanssa: on kehittävää haastaa itseäänkin oppimaan ja keksimään uusia asioita. Tärkeintä on miettiä, millä tavoilla oppilaat saadaan motivoitumaan opiskeluun ja löytämään omat vahvuutensa. Hyvä oppimateriaali tarjoaa oppilaille onnistumisen elämyksiä ja antaa opettajalle aikaa ja tilaa oppilaiden kohtaamiselle.

Helmi Manninen

Helmi on aineenopettaja ja opettaa englantia ja ruotsia Helsingissä. Hän toimii myös tutoropettajana. Oppikirjan tekeminen on hänen mielestään innostavaa työtä, jossa saa päästää luovuuden valloilleen ja kehittää parhaita työkaluja sekä opettajien että oppilaiden käyttöön. Tiivis tiimityöskentely varmistaa, että materiaalissa on otettu huomioon erilaisten oppijoiden tarpeet. Helmistä on hienoa nähdä, kuinka ideat heräävät eloon Sanoma Pron ammattilaisten ansiosta. Hyvä oppimateriaali tukee opettajan työtä, auttaa yksilöllisten polkujen löytämisessä ja tekee kielenoppimisesta innostavaa. Parasta on oppimisen ilo: kaikki saavat onnistumisen kokemuksia, kun asioita tehdään yhdessä mutta jokainen saa edetä omalla tasollaan.

Elfi Turpeinen

Luokan- ja aineenopettaja Elfi opettaa englantia Kajaanissa. Hän on myös toiminut kieltenopetuksen varhentamisen kärkihankkeen koordinaattorina Kajaanissa sekä maakunnallisen opetussuunnitelmatyön vetäjänä Kainuussa. Parhaillaan hän on kaksikielisen opetuksen suunnittelutyöryhmässä. Elfi on tehnyt aiemmin Wow!- ja Yippee!-oppimateriaalisarjoja. Oppikirjojen tekemisessä hänestä on parasta ammattitaitoisten kollegojen kanssa työskentely: tiiviissä yhteistyöprojektissa toimiminen on ollut palkitsevaa ja koukuttavaa. Opetustyössä on hienointa kohdata lapset yksilöinä.

Kuvittaja: Liisa Kareranta

Liisa on luonut sarjan hahmot ja yleisilmeen. Hän on kuvittanut sarjan tarinakuvat, sisällysluettelon ja kannet. Liisa on tehnyt yhteistyötä animaatiostudioiden kanssa ja hänellä kokemusta on myös mobiilipelialasta.

Kuvittaja: Tuuli Juntunen

Tuuli on kuvittanut kuvasanastot ja tehtävien yhteydessä olevat kuvat. Tuulilla on myös kokemusta animaatioista ja pelimaailmoista peliartistin työssään. Tehtäväkirjojen kuvitusten teko on hänellä ollut kuitenkin haaveissa jo hänen itse ollessaan koululainen. “Minulle oli antoisaa, että kirjan teema on niin luonnonläheinen, mikä koskettaa ja yhdistää erilaisia ihmisiä erilaisista taustoista huolimatta. Sarjan visuaalinen maailma on rikas, riemuisa ja kirjava – kuin villi puutarha. Toivon, että oppilaat ja opettajat voivat kokea oivaltamisen riemua sekä pitää hauskaa kirjan tehtävien, kuvitusten ja hahmojen parissa!”

Musiikin tuottaja: Matti Kallio

Matti on todellinen musiikkialan moniosaaja: säveltäjä, sovittaja, tuottaja ja multi-instrumentalisti. Matti on vaikuttanut yli sadalla levyllä, esiintynyt tunnettujen artistien kanssa sekä palkittu muun muassa lastenmusiikin saralla. “Lastenmusiikin tuottaminen on kiehtovaa hommaa – se tarjoaa vapauksia, joita monissa muissa genreissä ei ole. Oppikirjaäänitteiden korkeatasoisuus on pedagogisesti oleellinen asia ja lähellä sydäntäni.”

Tanssikoreografi: Minni Arposuo

Minni on suunnitellut Come with me! -sarjan musiikkivideoiden tanssikoreografiat. Hän on tanssinopettaja, tanssija, koreografi sekä toimii tällä hetkellä opetustyön lisäksi oman tanssikoulunsa Tanssistudio Dance Artin rehtorina. Minni on toiminut koreografina ja tanssijana muun muassa musikaaleissa ja teatterien lavoilla. Aiempaa oppimateriaalia hän on tehnyt Koululiikuntaliitolle (KLL). ”Yhtä vahvasti kuin olen tanssinopettaja, olen myös tanssikasvattaja. Rakastan kannustaa, kehua ja rohkaista. Parasta on, kun oppilas ylittää itsensä omalla epämukavuusalueellaan. Jokainen voi oppia tanssimaan ja saavuttaa kaikki unelmat, joita uskaltaa itselleen asettaa.”

Tutustu Come with me! -sarjaan »

Avainsanat: Come with me
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Opevinkit vappuun valmistautumiseen

Opevinkit

Opevinkki alakoulun englannin tunnille: Incredible India -pakopeli

Askarteluvinkit

Joulusukka huopakankaasta