3

Motivointi

Englannin oppiminen on yhteinen seikkailu

Huikeita tarinan käänteitä, toiminnallisuuteen ohjaavia videoita ja yhteistyöhön kannustavia kiehtovia pakopelejä. Tätä kaikkea Come with me! -sarja pitää sisällään. Nyt sarjan tekijät kertovat omin sanoin, mihin he ovat erityisen tyytyväisiä alakoulun englannin suosikkisarjassa.

Monipuolinen sisältö auttaa opettajaa myös arvioinnissa

Sarjan monipuolinen materiaali mahdollistaa opetuksen muokkaamisen monenlaisten ryhmien ja oppilaiden tarpeisiin. Jokaiselle oppilaalle löytyy sopivantasoista harjoiteltavaa. Haastavaa asiaa on helppo kerrata runsaiden tehtävien ja liitteiden avulla, ja pakopelit puolestaan tarjoavat kertaukseen kevennystä ja vaihtelua.

Jatkuvaa arviointia on helppo toteuttaa kirjan itsearviointinurkkauksen avulla, ja pidän siitä, että monipuolinen arviointimateriaali tarjoaa onnistumisen kokemuksia kaiken tasoisille oppijoille.
Lempiasiani sarjassa on se, että valmista materiaalia niin oppimiseen kuin arviointiin on tarjolla runsaasti ja monipuolisesti, jolloin säästyy aikaa oppilaiden kohtaamiselle.

− Helmi Manninen

Positiivinen ilmapiiri tukee oppilaiden vahvuuksia

Mielestäni on tärkeää opettaa oppilaille kielenopiskelutaitoja ja luoda heille positiivinen käsitys itsestään kielenoppijoina. Sarja kasvattaakin oppilaista rohkeita kielenkäyttäjiä ja aktiivisia kielenoppijoita positiivisen pedagogiikan avulla. Oppilaat oppivat tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja kehittämään niitä sarjan hahmojen kanssa, ja kielenopiskelutaitoja harjoitellaan vahvuuksiin liittyvien kielenopiskeluvinkkien avulla.

Pidän tärkeänä sitä, että oppilaat oppivat jo alakoulusta alkaen, millaisia kielenopiskelustrategioita he voivat hyödyntää. Palkitsevinta on, kun oppilas huomaa oppineensa paremmin kokeiltuaan uutta kielenopiskelun tapaa. Kehittämällä taitojaan oppilaat voivat ansaita erilaisia palkintokortteja. Kuka saa kortin, jolla voi istua opettajan tuolilla tai piirtää luokan taululle?

− Minni Heikkinen

Kannustavaa kielenoppimista kaiken tasoisille

Come with me! -sarjassa on mielestäni hienoa, että se sopii kaikille erilaisille oppijoille. Eriyttämiseen on selkeät työkalut. Niin opettaja, oppilaat kuin kotiväkikin hahmottavat helposti esimerkiksi alaspäin eriyttävät kuvasanastot ja tehtävät sekä tummennetut tekstien keskeiset virkkeet ja ydinsanastot.

Ylöspäin eriyttämiseen Come with me! tarjoaa materiaalia esimerkiksi avoimempien tehtävien, projektien ja pelien muodossa. Nopeasti eteneville on kirjan lopussa runsaat Extra-tekstit ja niihin liittyvät tehtävät.

Arvioinnin tueksi Come with me! -sarjassa on kolmen eri tason kertausmateriaalit ja kokeet.

− Elfi Turpeinen

Kulttuuriin sukeltamista videoiden välityksellä

Come with me! -materiaalissa on ilahduttava määrä opetusta elävöittäviä videoita. Videoiden avulla opiskellaan ääntämistä, kielioppia ja kulttuuria. Ensimmäisellä ja toisella luokalla myös sanastoa opetellaan tanssivideoiden avulla.

Pidän siitä, miten kulttuuri- ja kielitietoisuus on sarjassamme mukana ensimmäisen luokan alusta lähtien. Kulttuureita havainnoitaessa huomataan erilaisuuksia ja meitä kaikkia ihmisiä yhdistäviä samankaltaisuuksia. Ensimmäisellä ja toisella luokalla Liam-leppäkertun ääniviestit elävöittävät kulttuuriaiheita. Kolmannelta luokalta lähtien kulttuuria käsitellään uteliaisuutta herättävien kuvien ja videoiden kautta. Yksi suosikeistani on Bollywood-tanssin opetusvideo viidennellä luokalla. Rakastan myös vlogeja, joissa esiintyy lapsia eri puolilta maailmaa.

− Virpi Pere

Räppiä, rokkia ja tanssimusiikkia

Musiikki on sarjassa tärkeässä roolissa, koska musiikki on kielenopen paras kaveri. Tarttuvat ja innostavat laulut auttavat oppilaita muistamaan sanoja ja rakenteita. Hauskinta on se, kun oppilaat pyytävät lempilaulujaan vielä vuosien jälkeenkin tai kun tuttu laulu kajahtaa spontaanisti koulun käytävällä tai ruokalassa.

Sarjassamme musiikki on kiinteä osa opetusta ensimmäisestä luokasta kuudenteen luokkaan asti. Laulut on tuotettu ammattilaisten kanssa ja lasten musiikkimakua arvostaen. Come with me! -lauluissa käytetään paljon perinteisiä melodioita, koska ne on helppo muistaa ja koska tuttuja melodioita uskaltaa heti lähteä laulamaan mukana.

− Perttu Läykki

Tarina, joka kasvaa oppilaan mukana

Kun kuulet tai luet hyvän tarinan, se pysyy mielessäsi ikuisesti. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi mieleenpainuva tarina on tärkeää kielen oppimisessa. Se yhdistää kielen kaikki osat – sanaston, kieliopin, ääntämisen ja viestinnän. Come with me! -sarjan tarina on kirjoitettu innostamaan ja koukuttamaan oppimiseen.

Jokaisella luokkatasolla on oma tarina, mutta samalla koko sarjan tarinat nivoutuvat yhteen Liam-leppäkertun, Emma Greenin ja heidän ystäviensä kuuden vuoden matkaksi. Oppilaat eivät vain opi jokaisesta tarinasta, vaan he kasvavat yhdessä hahmojen kanssa kiehtovasti etenevässä seikkailussa.

− Samantha Harjula

Come with me -tekijäryhmä.

Lue lisää Come with me! -sarjasta »

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Come with me! -sarjan pakohuonepeleissä ratkotaan jännittäviä arvoituksia englanniksi

Arviointi

Come with me! tekee kielen oppimisesta ja arvioinnista kannustavaa

Inspiraatiota opetukseen

Englanninopettaja suosittelee: Come with me! -sarjan avulla tunneista tulee hauskoja ja innostavia ihan itsestään