3

Inspiraatiota opetukseen

Englanninopettaja suosittelee: Come with me! -sarjan avulla tunneista tulee hauskoja ja innostavia ihan itsestään

Millaista on opettaa alakoulun englannin toiminnallisen Come with me! -sarjan avulla? Kysyimme tätä sarjaa käyttävältä kieltenopettaja Paula Albackalta. Lue haastattelu.

Alakoulun englannin Come with me! -sarjassa kieltä lähestytään lapsen näkökulmasta tutkimalla ja oivaltamalla. Toiminnallisessa oppimateriaalissa positiivinen pedagogiikka kulkee mukana läpi sarjan.

Kieltenopettaja Paula Albacka opettaa tällä hetkellä Ylöjärvellä Siivikkalan koululla useita luokka-asteita. Kolmasluokkalaisille hän opettaa englantia Come with me! -sarjan avulla, ja aiemmin hänelle on kertynyt kokemusta samasta sarjasta alkuopetuksen luokkien parissa. Kysyimme Albackalta kokemuksia Come with me! -oppimateriaalin käyttämisestä.

Millainen oppimateriaali Come with me! mielestäsi on?

Ryhmissäni on hyvin erilaisia oppijoita. Osalla tunneista on erityisopettaja kanssani samanaikaisopettajana, koska ryhmissä on myös erityisoppilaita.
Siihen nähden Come with me! -sarjassa on huikean paljon materiaalia opettajalle ja oppilaalle. Sarja motivoi oppilaita, ja se sisältää paljon toiminnallisuutta. Opettajan materiaalissa on selkeät tuntikohtaiset ohjeet ja mahtava leikkipakki.

Miten Come with me! on vastannut opetustarpeisiisi ja omaan tapaasi opettaa?

Erittäin hyvin. Oma opetustapani on suulliseen kielitaitoon ja toiminnallisuuteen painottuva, ja siihen tämä sarja tarjoaa erittäin hyvät eväät.
Parasta oppimateriaalissa on sen selkeä rakenne ja oppilaiden motivointi. Esimerkiksi timanttitehtävät antavat oppilaille lisäpotkua opiskeluun. Kuvasanastot ovat erittäin hyvät, ja sanoja on sopiva määrä. Laulut ovat kivoja, ja kielioppi on tehty eläväksi Magic Rules -videoiden avulla, jotka ovat hyvin selkeitä.

Millaisia aiempia haasteita sarja on ratkaissut?

Materiaalista löytyy eritasoisille oppilaille varmasti sopivia tehtäviä. Edistyneille löytyy haastetta, ja eriyttäviä tehtäviä on myös niille oppilaille, joilla on kielellisiä haasteita. Oppilaat ovat oivaltaneet, että kielioppi voi olla hauskaa ja elävää!

Olen osallistunut myös sarjan virtuaalisiin teemakoulutuksiin. Ne avasivat kirjantekijöiden ideologiaa, ja sarjan käyttö oli helppo aloittaa koulutuksen jälkeen. En varmasti olisi hoksannut kaikkia digiopetusmateriaalin mahdollisuuksia ilman koulutusta. Myös sarjan tarina avautui minulle koulutuksen myötä.

Mitä haluaisit sanoa muille opettajille, jotka pohtivat Come with me! -sarjan käyttöönottoa?

Suosittelen ehdottomasti. Come with me! on runsas ja hyvin suunniteltu paketti, jonka voi helposti ottaa käyttöön. Opetussuunnitelman tavoitteet suullisen kielitaidon ja toiminnallisuuden painotuksista toteutuvat hienosti. Oppimateriaali on erittäin motivoiva sekä opettajalle että oppilaalle. Sen avulla tunneista tulee hauskoja ja innostavia ihan itsestään.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Innostavaa englannin oppimista 3D-hahmojen kannustuksella

Arviointi

Come with me! tekee kielen oppimisesta ja arvioinnista kannustavaa

Inspiraatiota opetukseen

Näin musiikki tukee vieraiden kielten oppimisessa