3

Opevinkit

Opevinkit englannin alkuopetukseen

Poimi tästä hauskaa toiminnallista tekemistä englannin opetukseen.

Värisuunnistus

Etsi erivärisiä esineitä ympäriltäsi. Kuvaa video ja kerro englanniksi, minkä värinen esine on. Voit myös tehdä värisuunnistuksen liitteenä olevan valmiin pohjan avulla. Yritä löytää kaikki värit: sininen, punainen, oranssi, keltainen, pinkki, lila, ruskea, valkoinen ja musta.

Hyppyrata

Piirrä lapuille luvut 1–10 tai 1–20 englanniksi. Sijoita laput maahan ja hypi rata. Laske samalla englanniksi. Voit myös harjoitella samalla tavalla viikonpäiviä kirjoittamalla lapuille viikonpäivät englanniksi. Sijoita laput maahan ja hypi rata. Luettele viikonpäivät samalla englanniksi.

Oma kuvasanasto

  • Ruokasanat: Kuvaa video aamiaisestasi ja kerro englanniksi, mitä siinä on.  Videon sijasta voit myös piirtää aamiaisesi ja kirjoittaa sanat kuvan alle englanniksi.
  • Tekemistä ilmaisevat sanat: Kuvaa video muutamasta kotisi huoneesta ja kerro englanniksi, mitä tavallisesti teet siellä. Esimerksiksi mene omaan huoneeseesi ja kerro ”I sleep here”. Voit myös näytellä mitä teet huoneessa.
  • Omat lempiasiasi: Valitse lempiasioitasi, esimerkiksi ruokia, vaatteita, eläimiä. Piirrä niistä kuvat ja kirjoita alle sana englanniksi.

Salapoliisitehtävä

Löydätkö kotoasi englanninkielisiä sanoja? Tutki tavaroita ja kirjoita löytämäsi sanat.


Vinkit ovat Come with me! -sarjan tekijöiltä.

Tutustu myös opevinkkeihin, kuinka voit hyödyntää positiivista pedagogiikkaa varhennetussa kielenopetuksessa.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Kurkkaa opevinkit, kuinka voit hyödyntää positiivista pedagogiikkaa varhennetussa kieltenopetuksessa

Askarteluvinkit

Hurmaavat jäätelötikkuötökät

Inspiraatiota opetukseen

Positiivinen pedagogiikka osana varhennettua kieltenopetusta