3

Opastamme oppimateriaalien käyttöönotossa

Haluamme varmistaa, että lukuvuoden aloitus sujuu mahdollisimman vaivattomasti. Tältä sivulta löydät oleelliset tiedot digitaalisten materiaalien käyttöönotosta. Sivulta näet myös tulevat koulutuksemme sekä myynnin ja asiakaspalvelun yhteystiedot.

Käyttöönoton ohjeet

Tunnusten luonti

Jotta opettaja, koulusihteeri tai muu koulun henkilökuntaan kuuluva voisi antaa opiskelijoille lisenssejä, hänellä tulee olla Sanoma Pro -käyttäjätunnus, joka on liitetty omaan kouluun. Kyseessä on sama tunnus, jolla opettajat kirjautuvat Kampus-oppimisympäristöön.

Kirjautuminen palveluun
Jos olet käyttänyt Sanoma Pron palveluita jo aiemmin, sinulla on valmiiksi tarvittava tunnus. Kirjaudu sillä sisään ja valitse sivun ylälaidasta avautuvasta listasta oma koulusi.
Kirjautuminen » 

Unohtunut salasana
Mikäli olet unohtanut salasanan, saat palautettua sen helposti näiden ohjeiden avulla:
Salasanan palautus »

Rekisteröityminen
Mikäli sinulla ei ole Sanoma Pron palveluiden tunnusta, pääset luomaan sellaisen näiden ohjeiden avulla:
Rekisteröityminen »

Koulun tilaamien lisenssien tarkistus

Opettajat ja muu koulun henkilökunta näkevät koululle ostetut lisenssit Sanoma Pron palvelussa.

Kun haluat nähdä mitä lisenssejä koulu on ostanut, toimi seuraavasti:

  • Mene osoitteeseen sanomapro.fi
  • Kirjaudu sisään
  • Klikkaa oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi, ja valitse avautuvasta valikosta Koulun tiedot
  • Valitse välilehti Lisenssit.

Tällä sivulla näet, minkä sarjojen lisenssejä koululle on hankittu ja kuinka paljon. Klikkaamalla lisenssin nimeä pääset antamaan lisenssejä opiskelijoille ja näet, kenelle lisenssi on jo annettu.

Mitä jos ostettua lisenssiä ei löydy?
Lisenssit eivät välttämättä näy heti oston jälkeen. Kevätkaudella tehdyt hankinnat tulevat näkyviin viimeistään heinäkuun alussa. Jos koulullasi on useampi toimipiste, kannattaa tarkistaa ovatko hankitut lisenssit päätyneet väärään toimipisteeseen. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään asian selvittämisessä.Ryhmän luonti

Kampuksen etusivulla näet koulullesi tilatut aineistot. Luo sarjan moduulista ryhmä, jonka jälkeen pääset yhdistelemään siihen halutessasi muita moduuleja ja muokkaamaan sisältöjä omaan opetustyyliin sopivaksi.
Näin pääset liikkelle »

Opiskelijoiden tunnukset
Opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset aineistojen käyttöön. Lukiossa opiskelijat luovat itse tunnuksensa.
Tunnukset lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijalle »

Opiskelijoiden liittyminen ryhmään

Opiskelijat pääsevät liittymään ryhmään käyttämällä ryhmän avainta.
Opiskelijoiden liittyminen ryhmään »

Lisenssien antaminen opiskelijoille

Mikäli koulullesi on ostettu koululisenssi, sisältö on opiskelijoiden käytettävissä saman tien. Uusissa tuotteissa on käytössä henkilökohtaiset lisenssit, jotka annetaan opiskelijoille.
Lisenssien antaminen opiskelijoille »

Opiskelijoiden etenemisen seuranta

Pääset seuraamaan opiskelijoiden etenemistä Ohjaamon kautta. Ohjaamossa voit myös antaa heille palautetta ja arvioida tehtyjä tehtäviä.
Arvioinnin apuvälineet Kampuksessa »

Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä digilisenssi sisältää?

Kaikki opettajan aineistot, kuten arviointimateriaalit, sisältyvät digilisenssiin. Kun koulu on hankkinut opiskelijoilleen tietyn sarjan lisenssejä, kaikilla koulun opettajilla on automaattisesti pääsy kaikkiin tämän sarjan materiaaleihin Kampuksessa.

Lukiomme tarjoaa Sanoma Pron digitaalisia oppimateriaaleja 1. vuosikurssin opiskelijoille. Miten oppilaat pääsevät käsiksi heille ostettuun materiaaliin?

Koulu antaa lukuvuoden aluksi oppimateriaalilisenssit haluamilleen oppilaille. Lisenssi on voimassa koko lukuvuoden, ja se kattaa kaikki sarjan materiaalit. Lisensseistä ei siis tarvitse huolehtia jokaisen moduulin alussa. Saatuaan lisenssin oppilas näkee materiaalit Kampus-oppimisalustalla.

Mitä lisensseille tapahtuu, jos opiskelija vaihtaa pitkästä matematiikasta lyhyeen matematiikkaan?

Sanoma Pron matikkatakuun ansiosta kouluille ei tule hukkaostoksia. Jos opiskelija vaihtaa pitkästä matematiikasta lyhyeen, avaamme lyhyen matematiikan Binomin tai Moodin digilisenssin hänelle veloituksetta.

Mitä tapahtuu opiskelijan käyttämille materiaaleille ja esimerkiksi muistiinpanoille, kun hän palaa vaihto-oppilasvuoden jälkeen jatkamaan opiskelua?

Kaikki opiskelijan aiemmin käyttämät materiaalit ja muistiinpanot säilyvät, kun hän palaa vaihto-oppilasvuoden jälkeen jatkamaan opiskelua, kunhan opiskelijan käytössä on sama käyttäjätunnus. Näin opiskelijan ei tarvitse huolehtia materiaalien ja muistiinpanojen tallessa pysymisestä.

Ota yhteyttä!

Katso asiakaspalvelun yhteystiedot »


Katso myynnin yhteystiedot »

  • Osaava myyntitiimimme on olemassa sinua varten. Autamme mielellämme kaikissa oppimateriaalien valintaan ja käyttöön liittyvissä asioissa.

Sanoma Pro Kampus

Kampus sisältää opetustyötä helpottavia ominaisuuksia ja pedagogisesti laadukkaita digitaalisia materiaaleja.

Ajankohtaista