3

Sanoma Pro -tilin luominen: opiskelijat

Tarkista nämä, ennen kuin luot uuden tilin

Antaako koulu sinulle tunnukset?

Joissain kouluissa opiskelijat eivät luo Sanoma Pro -tilejään itse, vaan se tehdään automaattisesti. Koulut saattavat myös käyttää esim. koulun tietokoneilla käytettäviä tunnuksia myös Sanoma Pron palveluihin kirjautumiseen.

Selvitä, mikä on koulusi käytäntö ennen kuin luot uuden tilin.

Onko sinulla Sanoma Pro -tili ennestään?

Jos olet vaihtamassa koulua tai opiskelet useammassa, ja olet jo käyttänyt Sanoma Pron palveluita muissa opinnoissasi peruskoulun jälkeen, et välttämättä tarvitse uutta tiliä.

Jos pääset kirjautumaan olemassa olevalle Sanoma Pro -tilillesi, riittää, että liität vanhan tilisi uuteen kouluun.

Ohje uuden koulun lisäämiseen

Näin luot uuden tilin opiskelijana

1) Mene osoitteeseen sanomapro.fi ja valitse “Kirjaudu”

2) Kirjautumissivulla valitse ”Luo uusi tunnus”

3) Täytä tietosi lomakkeelle, ja valitse lopuksi ”Luo tunnus”. Kannattaa käyttää sellaista sähköpostiosoitetta, jota pääset lukemaan. Muuten et saa vahvistettua rekisteröitymistäsi.

7) Käy vielä klikkaamassa vahvistuslinkkiä, joka lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viestin saapuminen saattaa joskus kestää jopa 15 minuuttia. Muista tarkistaa myös roskapostikansio.

4) Vahvistettuasi sähköpostiosoitteesi, valitse avautuvalla sivulla rooliksi ”Opiskelija”.

6) Etsi valikosta ensin oikea kunta ja sitten koulu. Valitse ”Valmis”.

Opiskeletko useammassa koulussa?
Jos opiskelet useammassa eri koulussa tai suoritat yksittäisiä kursseja muualla, voit myöhemmin lisätä Sanoma Pro -tiliisi uusia kouluja kohdassa Omat tiedot.

Miten liityn uuteen kouluun?

8) Lopuksi voit kirjautua sisään uudelle tilillesi valitsemalla taas ”Kirjaudu” Sanoma Pron etusivulla. Katso tarkemmat ohjeet kirjautumiseen

Kun olet kirjautuneena sisään, sivun ylälaidasssa näkyy oma nimesi ja Oppimateriaalit-valikko. Nimesi alta pääset oman tilisi tietoihin ja asetuksiin. Oppimateriaalit-valikosta löydät linkin Kampus-palveluun, jossa voit käyttää digitaalisia oppimateriaaleja.