3

Balanssi – Inspiraatiota elämään, opettamiseen ja oppimiseen!

Koulun, työn ja oman vapaa-ajan yhteensovittaminen vaatii muuttuvassa maailmassa ponnisteluja. Sopivan tasapainon saavuttamiseksi jokainen meistä tarvitsee tukea ja tuoreita ideoita.

Haluamme innostaa ja antaa virtaa tärkeään opettajan työhön. Siksi järjestämme virtuaalisia Balanssi-tilaisuuksia, joista saat inspiraatiota opettamiseen, oppimiseen ja omaan elämään.Balanssissa maaliskuussa Mona Moisala

Puheenvuorossaan Moisala käsittelee keskittymiskykyä ja älylaitteiden vaikutusta kehittyviin aivoihin.

Lue Mona Moisalan vastaukset chat-kysymyksiin »

Nykyajan lapset ja nuoret ovat syntyneet älylaiteaikakaudelle. Millä tavalla moderni teknologiympäristö vaikuttaa kehittyviin aivoihin ja on vuorovaikutuksessa niiden kanssa? Voiko jatkuva somettaminen muuttaa aivoja? Ovatko lapset nykyään keskittymiskyvyttömiä? Pitäisikö pelaamista rajoittaa? Näitä teemoja pohtii teknologian aivovaikutuksiin perehtynyt psykologian tohtori Mona Moisala Balanssi-tilaisuudessa.


Aiemmat Balanssi-puheenvuorot

Maaliskuussa 2022 ensimmäisen Balanssi-iltapäivän teemana olivat tulevaisuuden taidot. Puhujaksi saapui innostava futuristi Perttu Pölönen. Puheenvuorossaan hän herätteli ajattelemaan, mitä elinikäinen oppiminen käytännössä tarkoittaa ja osaatko itse nähdä asiat ensikertalaisen silmin. Kuuluuko oppiminen vain lapsille, vai voiko aikuinenkin olla ylpeästi aloittelija?

Toukokuussa 2022 saimme Balanssi-puhujaksi karismaattisen Jani Toivolan. Tilaisuuden teemana oli suvaitsevaisuus ja moninaisuus arjessa ja elämässä.

Syyskuussa 2022 saimme puhujaksi Kaisa Vuorisen. Aiheena oli positiivinen kasvatus ja myötäinto. 

Marraskuussa 2022 esiintyjänä oli Frank Martela ja aiheena sisäinen motivaatio.

Vuoden 2023 ensimmäinen Balanssi järjestettiin 19.1., jolloin saimme puhujaksi aivotutkimuksesta väitelleen psykologi Ville Ojasen.

Huhtikuun 2023 Balanssin asiantuntijavieraaksi saapui Aalto-yliopiston tilastotieteen professori Pauliina Ilmonen, teemalla keskinkertaisuus on kaunista. 

Syyslukukauden 2023 ensimmäinen Balanssi-tilaisuus järjestettiin 14.9. Puhujaksi saapui nykyisyysselittäjä Petri Rajaniemi.

Marraskuun 2023 Balanssi-tilaisuudessa syvennyimme tekoälyyn Lauri Järvilehdon opastuksella. 

Tammikuussa 2024 järjestettiin ensimmäinen Live-Balanssi Educa-messujen Visio-lavalla. Opettajien toivoma Balanssi-puhuja Jani Toivola avasi puheenvuorossaan, kuinka nuori kohdataan aidosti ja kuinka rakentaa tulevaisuuden kohtaamisia, joissa kaikilla olisi mahdollisuus tulla nähdyksi ja kuulluksi.