3

Inspiraatiota opetukseen

Petri Rajaniemi Balanssissa: Koulu tällaisessa maailmassa

Puheenvuorossaan Rajaniemi kertoo, miltä opettajien työ ja koulu näyttävät, kun niitä katsoo osana isompaa kuvaa.

Syyslukukauden ensimmäinen Balanssi-tilaisuus järjestettiin 14.9. Puhujaksi saapui nykyisyysselittäjä Petri Rajaniemi.

Tilaisuustallenteen katsomisaika on päättynyt.

Puheenvuorossaan Rajaniemi kertoo, miltä opettajien työ ja koulu näyttävät, kun niitä katsoo osana isompaa kuvaa.

− Miten kotien, koulujen ja meidän kaikkien elämäntuntu on muuttunut, ja miten se vaikuttaa ihmisten ajatteluun sekä siihen, mitä ympärillä nyt tapahtuu? Onko yhteiskunnassa inhimillinen käyttöliittymä – vai onko siihen kehitetty sovellus, Rajaniemi pohtii.

Opetusalan ammattilaisille runsaasti luennoineen Rajaniemen Balanssi-esitys käsittelee maailmaa koulujen ympärillä ihmisten kautta katsottuna.

− Kun aiheena on koulu tällaisessa maailmassa, täytyy katsoa asiaa suuressa mittakaavassa. Se on puhetta meidän kaikkien tulevaisuudesta. Tavoitteenani on aina löytää jotain sellaista sanottavaa, jota kukaan muu ei sano, Rajaniemi tiivistää.

Mikä on Balanssi?

Koulun, työn ja oman vapaa-ajan yhteensovittaminen vaatii muuttuvassa maailmassa ponnisteluja. Sopivan tasapainon saavuttamiseksi jokainen meistä tarvitsee tukea ja tuoreita ideoita. Haluamme innostaa ja antaa virtaa tärkeään opettajan työhön. Siksi järjestämme virtuaalisia Balanssi-tilaisuuksia, joista saat inspiraatiota opettamiseen, oppimiseen ja omaan elämään.

Reilun tunnin kestävän maksuttoman tilaisuuden aikana järjestämme myös keskustelupaneelin, johon osallistuvat Rajaniemen lisäksi Ystävien aapisen ja lukukirjan tekijä Johanna Asplund sekä Sanoma Pron myyntipäällikkö Ari Heiskanen.

Avainsanat: balanssi
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Psykologi Ville Ojanen Balansissa: Aivoravistelu saa aikaan hyviä asioita

Balanssi

Inspiraatiota opetukseen

Balanssin puhuja Kaisa Vuorinen: Hyvää saa kylvää ympäristöön kukkuramitalla