3

Inspiraatiota opetukseen

Balanssin puhuja Kaisa Vuorinen: Hyvää saa kylvää ympäristöön kukkuramitalla

Syyskuussa Balanssi-tilaisuutemme teema on positiivinen kasvatus.

Hektisessä arjessa tärkeän opetustyön ja opettajan oman vapaa-ajan yhteensovittaminen voi olla haastavaa. Tätä tukeaksemme aloimme keväällä 2022 järjestää virtuaalisia Balanssi-tilaisuuksia, joista opettajat saavat inspiraatiota opettamiseen, oppimiseen ja omaan elämään.

Balanssi-tilaisuus järjestetään 15.9.2022 klo 17. Puhujaksi saamme valovoimaisen Kaisa Vuorisen. Tilaisuuden teemana on positiivinen kasvatus ja myötäinto. Tervetuloa kuulemaan, miten rakennetaan myötäinnostusta ruokkiva työyhteisö, jossa jokainen voi onnistua, voida hyvin ja käyttää omia vahvuuksiaan yhteiseen hyvään.

Myötäinto on työyhteisöjen sosiaalista liimaa

Kaisa Vuorinen on luennoinut positiivisesta kasvatuksesta 20 maassa yli 30 000 kuuntelijalle. Hän on erittäin pidetty kouluttaja, joka saa yleisön syttymään ja oppimaan.

Jokainen meistä haluaa tulla muistetuksi hyvällä. Ei siis olla pihejä hyvän äärellä. Joka kerta, kun kohtaamme toisemme myötäinnon kautta, keskinäinen luottamuksemme syvenee, Vuorinen kertoo ja jatkaa:

– Teemme päivittäin tulkintoja todellisuudesta monenlaisten filttereiden läpi. Väsymys, stressi tai kiire lisäävät kielteisten filtterien läsnäoloa ja värittävät kokemuksiamme. Omat ja työyhteisön vahvuudet, onnistumisen hetket ja työniloa kannattelevat myönteiset kipinät saattavat jäädä piiloon. Siksi tarvitsemme aktiivista kurottautumista toisiamme kohti.

Vuorisen mielestä ilon ja myönteisen herättely on kannattavaa juuri nyt. Myönteisyyden ei tarvitse olla voimakasta tai isoa, vaan pienet hetket riittävät. Pieni annos mutta hieman useammin on hyvä toimintaohje.

– Arjen pienet rutiinit, kuten kiittäminen, tervehtiminen ja myötätuntoinen ja -intoinen asenne kohtaamisissa, rakentavat positiivisuudelle hyvän kasvualustan. Työstään innostunut kollega ruokkii myönteistä mielialaa ja oppimisen iloa ympärillään. Myönteisyys kertautuu työpaikan sosiaalisissa suhteissa. Myötäinto on kaikenlaisten työyhteisöjen sosiaalista liimaa, Kaisa kiteyttää.


Tunnin tilaisuuden aikana järjestämme myös keskustelupaneelin, johon osallistuvat Vuorisen lisäksi kielenopettaja Saila Ketonen sekä Sanoma Pron myyntipäällikkö Ari Heiskanen. Virtuaalitilaisuuteen osallistuvilla on mahdollisuus kysyä Kaisa Vuoriselta kysymyksiä ilmoittautumislomakkeen ennakkokyselyn kautta. Keskustelua luennon teemasta voi käydä myös tilaisuuden chatissa.

Avainsanat: balanssi
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Frank Martela Balanssissa: Miten löytää kipinä omaan tekemiseen?

Inspiraatiota opetukseen

Balanssin puhuja Jani Toivola: Ainoa huoneessa vai yksi monista?

Balanssi