3

Inspiraatiota opetukseen

Balanssin puhuja Jani Toivola: Ainoa huoneessa vai yksi monista?

Muutos asuu päivittäisissä valinnoissa ja tavassamme katsoa itseämme ja toisiamme. Toukokuun Balanssi-tilaisuutemme teema on suvaitsevaisuus.

Koulun, työn ja oman vapaa-ajan yhteensovittaminen vaatii muuttuvassa maailmassa ponnisteluja. Sopivan tasapainon saavuttamiseksi jokainen meistä tarvitsee tukea ja tuoreita ideoita. Balanssi-tilaisuuksilla haluamme innostaa ja antaa virtaa tärkeään opettajan työhön.

Seuraavan Balanssi-tilaisuuden teema on suvaitsevaisuus ja moninaisuus arjessa ja elämässä. Puhujaksi saapuu karismaattinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola.

Toivola haluaa herätellä ajatuksia siitä, miten rakentaa tulevaisuuden kohtaamisia, joissa kaikilla olisi mahdollisuus tulla nähdyksi ja kuulluksi. Hän käsittelee omakohtaisessa ja yhteiskuntaa peilaavassa puheenvuorossaan kohdatuksi tulemisen voimaa sekä jokaisen oikeutta omaan tarinaan.

– Kävin nuorena monen sadan oppilaan koulua, jossa olin ainut musta. Kannoin sisälläni salaisuutta rakkaudesta poikaan. Rakastin pihaleikkejä tyttöjen kanssa ja samalla elin pelossa, sillä en istunut annettuun pojan muottiin. Tanssitunnit kaupungin toisella laidalla olivat ensimmäinen pilkahdus toivosta, joka tulisi kannattelemaan minua myöhemmin. Maailmassa olisi sittenkin paikkoja, joissa minulla olisi tilaa asettua itseeni, mahdollisuus saada ääneni kuuluviin ja luottaa siihen, mikä sisälläni tuntui oikealta, Toivola kertoo.

Tunnin tilaisuuden aikana järjestämme myös keskustelupaneelin, johon osallistuvat Toivolan lisäksi viestinnän lehtori Satu Mattila sekä Sanoma Pron myyntipäällikkö Ari Heiskanen. Yleisöllä on mahdollisuus kysyä studiovierailta kysymyksiä ennakkokyselyn tai chatin kautta.

Balanssi – Inspiraatiota elämään, opettamiseen ja oppimiseen!

 

Avainsanat: balanssi
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Frank Martela Balanssissa: Miten löytää kipinä omaan tekemiseen?

Ajankohtaista

Sä oot kaunis, sä oot upee, sä loistat

Artikkeli

Ulkopuolinen auditointi arvioi moninaisuutta ja yhdenvertaisuutta ympäristöopin Kätkö-sarjassa