3

Inspiraatiota opetukseen

Frank Martela Balanssissa: Miten löytää kipinä omaan tekemiseen?

Marraskuussa Balanssi-tilaisuuden teema oli sisäinen motivaatio ja jaksaminen vaativan arjen keskellä.

Hektisessä arjessa opetustyön ja opettajan oman vapaa-ajan yhteensovittaminen voi olla haastavaa. Tätä tukeaksemme järjestämme virtuaalisia Balanssi-tilaisuuksia, joista opettajat saavat inspiraatiota opettamiseen, omaan oppimiseen ja arkeen.

Vuoden viimeinen Balanssi-tilaisuus järjestettiin 3.11.2022. Puhujaksi saimme filosofi ja tutkija Frank Martelan. Balanssissa hän kertoi, miten löytää kipinä omaan tekemiseen ja jaksaa myös vaativan arjen keskellä.


Sisäinen motivaatio jaksamisen ja työhyvinvoinnin lähteenä

Frank Martela on sisäisen motivaation ja merkityksellisyyden asiantuntija, joka on akateemisen tutkimuksen lisäksi kirjoittanut aiheesta useita suosittuja tietokirjoja. Martela on tunnettu myös kansainvälisesti, ja hänen tuorein teoksensa on käännetty 29 eri kielelle.

Balanssissa Martela kertoo, mitä on sisäinen motivaatio ja miksi sen löytäminen on tärkeää sekä oman hyvinvoinnin ja jaksamisen että parempien työtulosten vuoksi. Hän pohtii myös, mikä lopulta tekee työstä merkityksellistä.

Puheenvuorossaan Martela tarjoaa tieteelliseen tutkimukseen perustuvan, mutta käytännön esimerkkeihin ankkuroidun vastauksen kysymyksiin sisäisestä motivaatiosta työhyvinvoinnin ja jaksamisen keskeisenä lähteenä.

 


Tunnin kestävän tilaisuuden aikana järjestämme myös keskustelupaneelin, johon osallistuvat Martelan lisäksi opettaja Mari Rauhala sekä Sanoma Pron myyntipäällikkö Ari Heiskanen. Virtuaalitilaisuuteen osallistuvilla on mahdollisuus kysyä Martelalta kysymyksiä ilmoittautumislomakkeen ennakkokyselyn kautta. Keskustelua luennon teemasta voi käydä myös tilaisuuden chatissa. Tilaisuus on maksuton.

Katso aikaisempien Balanssi-tilaisuuksien tallenteita »

Avainsanat: balanssi
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Balanssin puhuja Kaisa Vuorinen: Hyvää saa kylvää ympäristöön kukkuramitalla

Inspiraatiota opetukseen

Balanssin puhuja Jani Toivola: Ainoa huoneessa vai yksi monista?

Ajankohtaista

Ensimmäisen Balanssi-tilaisuuden puhuja Perttu Pölönen: Osaatko olla aloittelija?