3

Koulutuksen järjestäjille: Opetushallitus estää MPASSid:n käytön oppijanumerottomilta käyttäjiltä 20.6.

Oppijanumerottomat MPASSid-käyttäjät eivät pysty 20.6. jälkeen kirjautumaan Sanoma Pron palveluihin. Suosittelemme varmistamaan, että oppilaitoksesi on hakenut käyttäjilleen oppijanumerot ja ne on otettu käyttöön.

Ajankohtaista

Balanssin puhujana Pauliina Ilmonen: Keskinkertaisuus on kaunista

Huhtikuun Balanssin puhujaksi saapui Aalto-yliopiston tilastotieteen professori Pauliina Ilmonen. Hän on mediastakin tuttu matemaatikko, jonka intohimo omaan alaan välittyy muillekin.

Kuva: Nita Vera

Pauliina Ilmonen työskentelee Aalto-yliopiston matematiikan ja systeemianalyysin laitoksella. Hän on tilastotieteen professori ja laitoksen opetuksesta vastaava varajohtaja. Ilmosen tutkimusryhmässä tehdään funktionaaliseen data-analyysiin ja ääriarvoteoriaan liittyvää matemaattisen tilastotieteen tutkimusta sekä soveltavaa epidemiologiaan ja syöpägenetiikkaan liittyvää tutkimusta. Pauliina Ilmonen on intohimoinen tieteentekijä, joka uppoutuu tutkimukseen ja rakastaa opettamista. Hänestä paistaa jo pitkälle innostus omaa ammattiaan kohtaan. Ilmonen peräänkuuluttaa tekemisen iloa, ei niinkään huipulle kapuamista. Balanssi-tilaisuudessa hän pohtii lisäksi riittävän hyvän osaamisen tematiikkaa.

– Keskinkertainen on kaunista myös matematiikassa. Kaikkien ei tarvitse luoda uutta matematiikkaa, vaan riittää, että pärjää arjen tilanteissa ja osaa vaikkapa vertailla erilaisia lainaehtoja keskenään, Ilmonen kuvailee.

Ilmonen jakaa Balanssi-tilaisuudessa myös omia kokemuksiaan siitä, miten hän opettaa kiinnostuksiltaan heterogeenistä opiskelijajoukkoa ja miten digitalisoituminen näkyy opettamisessa. Hänen puheenvuorossaan kuullaan monia käytännönläheisiä vertauksia ja niin käsitöihin kuin matemaattisiin taitoihinkin liittyviä esimerkkejä. Tilaisuuden aiheita yhdistää rakkaus matematiikkaan ja opettamiseen.

Keskustelussa mukana myös Sanoma Pron lukion myyntipäällikkö Ari Heiskanen ja Haukilahden lukion matematiikan opettaja Sanna Hassinen (FM).

Katso tallenne 27.4.2023 järjestetystä Balanssi-tilaisuudesta »

Avainsanat: balanssi
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Psykologi Ville Ojanen Balansissa: Aivoravistelu saa aikaan hyviä asioita

Ajankohtaista

Ajatuseväitä vuodenvaihteeseen – Katso jouluinen tervehdyksemme

Inspiraatiota opetukseen

Frank Martela Balanssissa: Miten löytää kipinä omaan tekemiseen?