3

Ajankohtaista

Mona Moisala maaliskuussa Balanssi-puhujaksi

Puheenvuorossaan Moisala käsittelee keskittymiskykyä ja älylaitteiden vaikutusta kehittyviin aivoihin.

Nykyajan lapset ja nuoret ovat syntyneet älylaiteaikakaudelle. Millä tavalla moderni teknologiympäristö vaikuttaa kehittyviin aivoihin ja on vuorovaikutuksessa niiden kanssa? Voiko jatkuva somettaminen muuttaa aivoja? Ovatko lapset nykyään keskittymiskyvyttömiä? Pitäisikö pelaamista rajoittaa? Näitä teemoja pohtii teknologian aivovaikutuksiin perehtynyt psykologian tohtori Mona Moisala maaliskuussa järjestettävässä virtuaalisessa Balanssi-tilaisuudessa.

Tilaisuus järjestetään torstaina 21.3.2024 klo 16.30.

Ilmoittaudu mukaan »

Mona Moisala on aivojen hyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii aivojen toimintaa ja kehittymistä sekä aivojen tiedonkäsittelykykyyn vaikuttavia tekijöitä. Aivotutkimusta käsittelevässä väitöskirjassaan hän tutkii muun muassa sitä, miten jatkuva monisuorittaminen ja pelaaminen vaikuttavat nuorten aivoihin ja keskittymiskykyyn. Moisala on kiinnostunut tietämään, miten aivomme sopeutuvat nyky-ympäristöön, jossa elämme jatkuvan informaation ja lisääntyneen kiireen tunnun kanssa.

Mikä on Balanssi?

Koulun, työn ja oman vapaa-ajan yhteensovittaminen vaatii muuttuvassa maailmassa ponnisteluja. Sopivan tasapainon saavuttamiseksi jokainen meistä tarvitsee tukea ja tuoreita ideoita. Haluamme innostaa ja antaa virtaa tärkeään opettajan työhön. Siksi järjestämme virtuaalisia Balanssi-tilaisuuksia, joista saat inspiraatiota opettamiseen, oppimiseen ja omaan elämään.

Tunnin kestävän maksuttoman tilaisuuden aikana järjestämme myös keskustelupaneelin.

Avainsanat: balanssi
Kenelle: Opettajat