3

Ajankohtaista

Lauri Järvilehto seuraavassa Balanssissa: Tekoälyn mahdollisuudet ja haasteet opettajan työssä

Marraskuun Balanssi-tilaisuudessa syvennymme tekoälyyn Lauri Järvilehdon opastuksella. Katso tallenne.

Mitkä ovat tekoälyn mahdollisuudet ja haasteet opettajan työssä? Tästä aiheesta kuulemme 16.11. järjestettävässä Balanssi-tilaisuudessa, kun luennoimaan saapuu filosofi ja tutkija Lauri Järvilehto.

Tilaisuustallenteen katsomisaika on päättynyt.

Voit ladata Lauri Järvilehdon Tekoälyn pikaoppaan täältä »

Puheenvuorossaan Järvilehto kertoo, miten tekoäly vaikuttaa tietotyöhön, mitä tekoäly on, mitkä ovat parhaat tekoälyratkaisut sekä miten tekoälyä voi käyttää opettajan työssä.

− Tekoäly on hieno mahdollisuus, mutta sen käyttö edellyttää ymmärrystä siitä, mitä tekoäly oikeasti on. On erotettava, mikä tekoälyn tuottamasta sisällöstä on totta ja mikä pohjautuu väärään tietoon. Inhimillistä ajattelua tarvitaan edelleen. Tekoäly ei korvaa ihmisen työpanosta, vaan se mahdollistaa enemmän aikaa luovalle pohdiskelulle, Järvilehto kertoo.

Lauri Järvilehto, FT, on Aalto-yliopiston työelämäprofessori, filosofi, tutkija, tietokirjailija ja muusikko. Hän on Filosofian Akatemian perustaja ja on toiminut Suomen Unicefin hallituksessa. Hän on kirjoittanut monia bestseller-teoksia ajattelusta ja oppimisesta, ja luennoi säännöllisesti ympäri maailmaa. Tällä hetkellä Järvilehdon päätutkimuskohteena on ihmismielen ja uusien tekoälyratkaisujen väliset yhteydet.

Mikä on Balanssi?

Koulun, työn ja oman vapaa-ajan yhteensovittaminen vaatii muuttuvassa maailmassa ponnisteluja. Sopivan tasapainon saavuttamiseksi jokainen meistä tarvitsee tukea ja tuoreita ideoita. Haluamme innostaa ja antaa virtaa tärkeään opettajan työhön. Siksi järjestämme virtuaalisia Balanssi-tilaisuuksia, joista saat inspiraatiota opettamiseen, oppimiseen ja omaan elämään.

Reilun tunnin kestävän maksuttoman tilaisuuden aikana järjestämme myös keskustelupaneelin, johon osallistuvat Järvilehdon lisäksi kemian ja matematiikan lehtori Kirsi-Maria Vakkilainen sekä Sanoma Pron myyntipäällikkö Ari Heiskanen.

Avainsanat: balanssi
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Petri Rajaniemi Balanssissa: Koulu tällaisessa maailmassa

Balanssi

Ajankohtaista

Balanssin puhujana Pauliina Ilmonen: Keskinkertaisuus on kaunista