3

Digitaalisuus opiskelussa

Ystävien eskarin digitaalisen materiaalin käyttöönotto

Ystävien eskariin on saatavilla painettujen tuotteiden lisäksi myös digiopetusmateriaali opettajalle, Bingel-tehtävät ja Arttu-sovellus eskarilaisille.

Digiopetusmateriaali opettajalle​

Digiopetusmateriaali on opettajalle suunnattu runsas idea- ja materiaalipankki työskentelyn avuksi. Sitä käytetään opetustilassa yhdessä eskarilaisten kanssa. Digiopetusmateriaali sisältää interaktiivisia harjoituksia kaikkiin esiopetuksen oppimiskokonaisuuksiin. Materiaalista voi myös kuunnella Ystävien eskarin laulut ja tarinat, minkä lisäksi sieltä löytyy innostavia videoita. Lisäksi tarjolla on digitaalisia välineitä rutiinien ylläpitoon, rentoutusharjoituksia ja toiminnallisia taukojumppia.

 • Opettaja käyttää digiopetusmateriaalia tietokoneella tai tabletilla. Sitä voi katsella opetustilanteessa yhdessä eskarilaisten kanssa.
 • Digiopetusmateriaali löytyy Sanoma Pron Kampus-palvelusta.
 • Käytössänne automaattisesti, jos olette tilanneet yli 5 kappaletta Ystävien eskari -harjoituskirjoja ja/tai Bingel-tehtäviä​.
 • Voidaan ostaa myös erikseen – tarkistathan päiväkotisi tekemän tilauksen​.

Näin saat digiopetusmateriaalin käyttöösi:

1. Hanki itsellesi Sanoma Pro -tunnus​ tai kirjaudu MPASSid-tunnuksen avulla.

 • Olemme lähettäneet Ystävien eskarin tilaajille tietoa tunnusten luomisesta sähköpostitse. Jos sähköpostia ei löydy, katso ohjeet tästä»
 • Kirjautuminen MPASSid:n avulla: Jos esiopetuksen toimipisteesi käyttää MPASSid:tä, et tarvitse erillisiä tunnuksia Sanoma Pron palveluihin. Voit kirjautua Sanoma Pro -tilillesi niillä tunnuksilla, joita käytät muutenkin esimerkiksi toimipisteen tietokoneilla, sähköpostissa, Wilmassa tai vastaavissa palveluissa. Katso ohjeet tästä»

2. Kirjaudu sisään osoitteessa sanomapro.fi​

3. Avaa Oppimateriaalit-valikko > Kampus > Ystävien eskari​

Ongelmatilanteissa voit aina olla yhteydessä Sanoma Pron asiakaspalveluun.


Oletko hankkinut eskarilaisille Bingel-tehtäviä?

Bingel on digitaalinen pelimaailma, jossa oppilas tekee harjoituksia hauskalla ja motivoivalla tavalla. Bingel hyödyntää pelillistämisen sekä tarinankerronnan tekniikoita ja innostaa oppilaita oppimaan.

 • Bingel-tehtävät liittyvät Ystävien eskari -kirjaan ja noudattavat sen etenemisjärjestystä. Niitä voi käyttää kirjan kanssa yhdessä, mutta ne toimivat myös osana vapaata harjoittelua.​
 • Oppilaat käyttävät Bingeliä tietokoneella tai tabletilla, kotona tai eskarissa.

​Jokainen Bingelin käyttäjä tarvitsee henkilökohtaisen tunnuksen ja salasanan palveluumme kirjautumiseen. Henkilökohtaisten tunnusten etuna on se, että eskarilaiset voivat tehdä kivoja Bingel-tehtäviä myös kotikoneelta. Henkilökunta voi oman tunnuksensa avulla seurata tehtävien tekoa ja edistymistä omasta näkymästään. Kerromme suoritushistoriasta lisää lukuvuoden alkaessa!

Miten aloitan Bingelin käytön?

1. Hanki sekä itsellesi että oppilaillesi Sanoma Pro -tunnukset​

 • Kirjautuminen MPASSid:n avulla
  Jos esiopetuksen toimipisteesi käyttää MPASSid:tä, kirjautuminen onnistuu sen avulla myös Sanoma Pron palveluun. Eskarilaisen henkilökohtainen MPASSid -tili voi olla esimerkiksi Wilma-tunnus.
 • Kirjautuminen Sanoma Pro -tunnuksen avulla
  Jos esiopetuksen toimipisteessäsi ei ole käytössä MPASSid:tä, voit käyttää tunnustenluontilomaketta. Tee eskarilaisille omat tunnukset näin» 

2. Kirjautukaa sisään osoitteessa sanomapro.fi​

3. Avaa sivun ylälaidasta Oppimateriaalit-valikko ja valitse sieltä Bingel


Maksuton Arttu-sovellus kaikille käyttäjille

Arttu on mobiilisovellus, jota käytetään yhdessä painetun harjoituskirjan kanssa. Harjoituskirjan video- ja äänisisällöt voi avata Arttu-sovelluksen avulla. Eskarilaiset voivat kuunnella lorut, katsoa peliohjevideot sekä avata kirjain- ja numeroanimaatiot harjoittelun tueksi.

 • Artulla osoitetaan kirjan sivuja, ja niiltä avautuu digitaalisia lisäsisältöjä: videoita, lauluja, äänitiedostoja. Sisällöt liittyvät aina kuhunkin kirjan sivuun tai kappaleeseen. ​
 • Oppilas käyttää Arttua älypuhelimella tai tabletilla. Sovellus on maksuton eikä vaadi kirjautumista.

Miten aloitan Artun käytön?​

Artun voi ladata ilmaiseksi Googlen Play Storesta tai Applen AppStoresta kännykkään tai tablettiin. Tästä kannattaa vinkata myös eskarilaisten vanhemmille! Artun käyttöön riittää painettu harjoituskirja. Erillisiä tunnuksia tai kirjautumista ei tarvita.


Palauteesi on arvokasta

Olemme erittäin uteliaita kuulemaan, miten uusi materiaali on palvellut teitä. Palautteesi on aina tervetullutta»

Asiakaspalvelumme on käytettävissäsi kaikissa esiin nousevissa kysymyksissä! Yhteystiedot löydät tästä»

Avainsanat: ystävien eskari
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Poimi Ystävien eskarin tuoreet vinkit tutustumispäivään

Tulevaisuuden taidot

Näin Ystävien eskari tukee alkuopetusta

Ajankohtaista

Katso esittelyvideo: Ystävien eskari avaa oven oppimisen maailmaan