3

Digitaalisuus opiskelussa

Ystävien eskarin digitaalisen materiaalin käyttöönotto

Ystävien eskariin on saatavilla painettujen tuotteiden lisäksi myös digiopetusmateriaali opettajalle sekä Bingel-tehtävät ja Arttu-sovellus eskarilaisille.

Digiopetusmateriaali opettajalle​

Digiopetusmateriaali on opettajalle suunnattu runsas idea- ja materiaalipankki työskentelyn avuksi. Sitä käytetään opetustilassa yhdessä eskarilaisten kanssa. Digiopetusmateriaali sisältää interaktiivisia harjoituksia kaikkiin esiopetuksen oppimiskokonaisuuksiin. Materiaalista voi myös kuunnella Ystävien eskarin laulut ja tarinat, minkä lisäksi sieltä löytyy innostavia videoita. Lisäksi tarjolla on digitaalisia välineitä rutiinien ylläpitoon, rentoutusharjoituksia ja toiminnallisia taukojumppia.

 • Opettaja käyttää digiopetusmateriaalia tietokoneella tai tabletilla. Materiaalia voi katsella opetustilanteessa yhdessä eskarilaisten kanssa.
 • Digiopetusmateriaali löytyy Sanoma Pron Kampus-palvelusta.
 • Ystävien eskari -sarjan uudet käyttäjät saavat digiopetusmateriaalin käyttöönsä veloituksetta, jos he ovat tilanneet yli 5 kappaletta harjoituskirjoja ja/tai Bingel-tehtäviä.
 • Digiopetusmateriaalin voi ostaa myös erikseen – tarkistathan päiväkotisi tekemän tilauksen.

Näin saat digiopetusmateriaalin käyttöösi:

 1. Hanki itsellesi Sanoma Pro -tunnus​ tai kirjaudu MPASSid-tunnuksen avulla.
  Lähetämme Ystävien eskarin tilaajille tietoa tunnusten luomisesta sähköpostitse. Jos sähköpostia ei löydy, katso ohjeet tästä »Kirjautuminen MPASSid:n avulla: Jos voit koulun edustajana käyttää MPASSid:tä, et tarvitse erillisiä tunnuksia Sanoma Pron palveluihin. Voit kirjautua Sanoma Pro -tilillesi niillä tunnuksilla, joita käytät muutenkin esimerkiksi toimipisteen tietokoneilla, sähköpostissa, Wilmassa tai vastaavissa palveluissa. Katso ohjeet tästä »
 2. Kirjaudu sisään osoitteessa sanomapro.fi​
 3. Avaa Oppimateriaalit-valikko > Toimipisteesi nimi > Ystävien eskari Kampus-palvelun kirjastossa.
  Ongelmatilanteissa voit aina olla yhteydessä Sanoma Pron asiakaspalveluun.

Oletko hankkinut eskarilaisille Bingel-tehtäviä?

Bingel on digitaalinen tehtävämaailma, jossa oppilas tekee harjoituksia hauskalla ja motivoivalla tavalla. Bingel hyödyntää pelillistämisen sekä tarinankerronnan tekniikoita ja innostaa oppilaita oppimaan.

 • Bingel-tehtävät liittyvät Ystävien eskari -oppimateriaaliin ja noudattavat sen etenemisjärjestystä. Niitä voi käyttää yhdessä kirjan kanssa, mutta ne toimivat myös osana vapaata harjoittelua.​
 • Oppilaat käyttävät Bingeliä tietokoneella tai tabletilla, kotona tai eskarissa.

​Jokainen Bingelin käyttäjä tarvitsee henkilökohtaisen tunnuksen ja salasanan palveluumme kirjautumiseen. Henkilökohtaisten tunnusten etuna on se, että eskarilaiset voivat tehdä kivoja Bingel-tehtäviä myös kotikoneelta. Henkilökunta voi oman tunnuksensa avulla seurata tehtävien tekoa ja edistymistä omasta näkymästään.

Miten aloitan Bingelin käytön?

 1. Luo oppilaillesi Sanoma Pro -tunnukset.
  Käytössäsi on tunnustenluontilomake oppilastunnuksia varten. Tee eskarilaisille omat tunnukset näin » 
 2. Kirjautukaa sisään oppilaan omilla tunnuksilla osoitteessa sanomapro.fi.
 3. Avaa sivun ylälaidasta Oppimateriaalit-valikko > Bingel.
  Henkilökunta pääsee Bingel-saarelle samaa polkua pitkin, omilla tunnuksillaan.

Maksuton Arttu-sovellus kaikille käyttäjille

Arttu on mobiilisovellus, jota käytetään yhdessä painetun harjoituskirjan kanssa. Harjoituskirjan video- ja äänisisällöt voi avata Arttu-sovelluksen avulla. Eskarilaiset voivat kuunnella lorut, katsoa peliohjevideot sekä avata kirjain- ja numeroanimaatiot harjoittelun tueksi.

 • Artulla osoitetaan kirjan sivuja, jolloin sovellukseen avautuu digitaalisia lisäsisältöjä: videoita, lauluja ja äänitiedostoja. Sisällöt liittyvät aina kuhunkin kirjan sivuun tai kappaleeseen.
 • Oppilas käyttää Arttua älypuhelimella tai tabletilla. Sovellus on maksuton eikä vaadi kirjautumista.

Miten aloitan Artun käytön?​

Artun voi ladata ilmaiseksi kännykkään tai tablettiin Googlen Play Storesta tai Applen AppStoresta. Tästä kannattaa vinkata myös eskarilaisten vanhemmille. Artun käyttöön riittää painettu harjoituskirja. Erillisiä tunnuksia tai kirjautumista ei tarvita.


Palautteesi on arvokasta

Kuulemme mielellämme, miten uusi materiaali on palvellut sinua. Palautteesi on aina tervetullutta »

Asiakaspalvelumme on käytettävissäsi kaikissa esiin nousevissa kysymyksissä! Yhteystiedot löydät tästä »

Avainsanat: ystävien eskari
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Poimi Ystävien eskarin vinkit tutustumispäivään

Tulevaisuuden taidot

Näin Ystävien eskari tukee alkuopetusta

Ajankohtaista

Katso esittelyvideo: Ystävien eskari avaa oven oppimisen maailmaan