3

Unioni

Uutuus LOPS 2021:een

Sarjan esittely

Unioni auttaa kertaamaan ja oppimaan lukion matematiikassa tarvittavia keskeisiä taitoja

Unioni on uutuusmateriaali lukion matematiikan ensimmäiselle yhteiselle kurssille. Materiaali kertaa peruskoulun keskeisiä asioita. Teoria, esimerkit ja tehtävät on laadittu sekä lyhyttä että pitkää matematiikkaa ajatellen.

Tehtävät on jaoteltu kolmeen osaan. Harjoittelu aloitetaan perustehtävistä, jonka jälkeen opiskelija voi siirtyä joko sarjaan I tai II. Sarja I on kokoelma tehtäviä lyhyttä matematiikkaa kohti suunnatessa ja sarja II vastaavasti pitkää matematiikkaa kohti suunnatessa. Käytettävissä on myös muokattava polku, jossa kunkin luvun tehtävistä on koottu kolmitasoinen tehtäväsarja. Tehtäviin on merkitty, onko ne tarkoitus ratkaista ilman CAS-laskinta vai saako niissä hyödyntää ohjelmistoja. Esimerkkiviittaukset ovat opiskelijan apuna tarvittaessa. Tehtäviin on tarjolla hyvät malliratkaisut oppimisen tueksi.

Lukion matematiikassa vaadittavien ohjelmistotaitojen harjoitteleminen alkaa perusteista. Ohjelmistotaitoja opetetaan esimerkkien ja tehtävien avulla aina, kun se tukee matematiikan ymmärtämistä ja oppimista. Keskeiset ohjelmistotaidot on koottu ohjelaatikoihin, joihin liittyvillä videoilla taidot opetetaan GebGebralla. CAS-laskennan periaatteiden käsittelyssä on huomioitu yleisimmät laskinohjelmistot.

Opettaja voi seurata ryhmän edistymistä Ohjaamosta. Digikirjassa opiskelija vastaa avoimiin tehtäviin Abitti-editorilla. Opiskelija saa itsestään korjautuvista tehtävistä palautteen automaattisesti.

Sarjan vahvuudet

  • Monipuolisista tehtävistä löytyy sopivaa tekemistä jokaiselle.
  • Videoidut esimerkit tukevat itsenäistä opiskelua.
  • Huolellisesti laaditut ratkaisut auttavat tarkistamaan tehtävät ja oppimaan niistä.
  • Opiskelija oppii ohjelmistotaitoja teorian, esimerkkien ja tehtävien rinnalla.

Tekijät

Jukka Harsunkorpi, Sanna Hassinen, Paavo Heiskanen, Katariina Hemmo, Anna Kairema, Miia-Maarit Saarelainen, Jorma Tahvanainen ja Timo Taskinen

Unionin materiaalit

Painettu oppikirja

Unionin painettu oppikirja sisältää teorian, esimerkit, tehtävät ja vastaukset. Materiaaliin liittyvät videot ovat avattavissa Arttu-sovelluksella.

Unioni MAY1 Luvut ja yhtälöt (2 op) sisältää yhteisen matematiikan moduulin sisällöt

Tutustu näytesivuihin»

Digikirja

Kunkin moduulin digikirja sisältää painetun kirjan sisältöjen lisäksi kaikki videot, GeoGebra-appletit ja digitaaliset aineistot. Digikirjassa opiskelija vastaa avoimiin tehtäviin Abitti-editorilla. Osa tehtävistä on itsestään tarkistuvia. Jokaisesta tehtävästä tallentuu suoritustieto. Ohjaamosta opettaja voi seurata yksittäisen opiskelijan tai ryhmän edistymistä. Opettaja voi jakaa tehtävien ratkaisut opiskelijoille.

Näin tutustut digimateriaalien näyteaineistoihin »


Abitti-koetehtäväpankki

Opettajalle on tarjolla valmis Abitti-koetehtäväpankki, josta voi poimia tehtäviä kokeisiin.

Ohjaamo

Ohjaamo on helppokäyttöinen työkalu jatkuvaan arviointiin ja opiskelijoiden edistymisen seuraamiseen.


Meillä on matikkatakuu!

Sanoma Pron matikkatakuun ansiosta kouluille ei tule hukkaostoksia! Opiskelijan vaihtaessa pitkästä matematiikasta lyhyeen, avaamme lyhyen matematiikan Binomin tai Moodin digilisenssin veloituksetta.

Unionin lisenssi sisältää yhteisen matematiikan moduulin sisällöt

Unioni MAY1 -oppilaitosdigikirja 48 kk

  • Moduulin 1 digikirja
  • Opettajan digiaineisto ja kokeet 

Tutustu verkkokaupassa »

Unionin videot ja tallenteet

Haluatko lisätietoja? Myyntimme auttaa!

Olemme mielellämme apunasi, kun pohdit uuden oppimateriaalin hankintaa.

Ota yhteyttä