3

Inspiraatiota opetukseen

Matematiikan kiehtova maailma

Matematiikka on laaja ja monipuolinen kokonaisuus. Teimme matematiikan kiehtovasta maailmasta kattavan videon esimerkkeineen. Video soveltuu opetuskäyttöön.

Matematiikka on laskemista, mutta myös paljon muuta. Se on hyvin monipuolinen ja kirjava tieteenala. Matematiikalla on myös konkreettinen yhteys arkipäivän elämään.

Teimme videon, joka antaa perusteellisen katsauksen lukiossa opiskeltavaan matematiikkaan. Sen lisäksi videolla avataan laajemmin näkökulmia matematiikan maailman.

Tarina alkaa aivan alusta, tuhansien vuosien takaa, ja päättyy nykypäivään. Uutta matematiikkaa kehitetään jatkuvasti. On todennäköistä, että tänään löydetyillä matematiikan tuloksilla on tulevaisuudessa tärkeä asema maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemisessa.

Katso video matematiikan ihmeellisestä maailmasta

Matematiikan kiehtova maailma -video pohjautuu Domain of Sciencen alkuperäisideaan. Videolla esitettävä kuva on saatavana myös julisteena, jonka voi tulostaa opetuskäyttöön.

Monipuoliset työkalut matematiikan opiskeluun

Sanoma Prolta löytyy lukion matematiikan opiskeluun pitkän matematiikan Moodi-sarja sekä lyhyen matematiikan Moodi- ja Binomi-sarjat.

Moodissa teoria, esimerkit ja tehtävät on kirjoitettu täsmällisesti ja tiiviisti opiskelija huomioiden. Videoidut ja vaiheistetut esimerkit auttavat haastavissa tilanteissa. Opiskelijat pääsevät oppimaan ohjelmistotaitoja luontevasti matematiikan ohella esimerkkien ja tehtävien avulla. Lisäksi Moodissa on panostettu arvioinnin työkaluihin.

Lyhyen matematiikan Binomin digikirjasta löytyy paljon lisämateriaalia eri oppimistilanteisiin, ja monipuoliset appletit tukevat oppimista. Esimerkki- ja ohjelmistovideot lisäävät ymmärrystä ja taitoja. Binomin runsas opettajan materiaali mahdollistaa eriyttämisen ja erilaisten ryhmien ja opintokokonaisuuksien huomioimisen. Kuten muissakin matemaattisten aineiden sarjoissamme, materiaalissa on hyvät, opiskelijalle kirjoitetut ratkaisut ja muokattavat tehtäväpolut.

Ensimmäisen moduulin opiskeluun räätälöity Unioni-oppimateriaali antaa lukion matematiikkaan räjähtävän lähdön, jonka jälkeen opiskelijat päättävät pitkän ja lyhyen matematiikan väliltä. Unionista on saatavilla nyt 48 kuukauden lisenssi.

Avataan opiskelijoille matematiikan maailmaa innostavien oppimateriaalien avulla!

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Moodi-sarjassa digitaaliset työvälineet tukevat matematiikan ymmärtämistä ja oppimista

Inspiraatiota opetukseen

Lyhyen matematiikan Binomi-sarja mukautuu erilaisiin tarpeisiin

Unioni