3

Koulutuksen järjestäjille: Opetushallitus estää MPASSid:n käytön oppijanumerottomilta käyttäjiltä 20.6.

Oppijanumerottomat MPASSid-käyttäjät eivät pysty 20.6. jälkeen kirjautumaan Sanoma Pron palveluihin. Suosittelemme varmistamaan, että oppilaitoksesi on hakenut käyttäjilleen oppijanumerot ja ne on otettu käyttöön.

Ajankohtaista

Mikä leivonnainen sopii parhaiten kevätjuhliin? Äänestä suosikkiasi

Lähestyvän kesäloman kunniaksi järjestämme äänestyksen herkullisimmasta kevätjuhlien leivonnaisesta. Äänestä suosikkiasi ja osallistu leivontatarvikkeiden arvontaan.

Kotitalouden Kimara-oppimateriaalista löytyy ohjeita niin klassikkoleivonnaisiin kuin moderneihin herkkuihin. Mikä leivonnainen sopii mielestäsi parhaiten kevätlukukauden päättäjäisiin? Äänestä suosikkiasi ja voit voittaa tuotepaketin leivontatarvikkeita (arvo 50 €).

Kevätjuhlien ykkösleivonnaisen tittelistä kilpailevat alla esitellyt Kimara-sarjan leivonnaisohjeet, mutta voit ehdottaa osallistumislomakkeella myös omaa suosikkiasi. Osallistumisaikaa on 21.5.2023 saakka. Tuotepaketti arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken.

Äänestys on päättynyt ja arvonnan voittajalle ilmoitettu henkilökohtaisesti. Äänestyksen voitti pavlovat.

#1: Whoopiet

Whoopie on kuin täytekeksi, mutta sen kansi ja pohja ovat kakkumaisen pehmeitä ja niiden väliin pursotetaan paksusti täytettä. Tutustu  suklaiseen whoopieohjeeseen »

#2: Pavlovat

Pavlovat ovat kuin suussa sulavia taideteoksia. Pehmeät marenkileivokset saavat kruunukseen kauden tuoreita marjoja. Tutustu näyttävän pavlovan ohjeeseen »

#3: Kääretorttu

Kääretorttu on klassikko, joka taipuu moneen makuun. Tortun täytettä voi muokata käyttämällä eri marjoja, hedelmiä ja hilloja. Viipaloidut palat voi koristella näyttävästi marjoilla ja kermavaahdolla. Tutustu helppoon kääretorttuohjeeseen »

#4: Mangokakku

Kimaran mangokakku sopii aurinkoisiin herkkuhetkiin. Kakun voi myös koristella esimerkiksi mangoviipaleilla, ja soseen voi tarjota kakun kastikkeena. Tutustu värikkään mangokakun ohjeeseen »

#5: Pinaatti-juustopiirakka

Kaikille ei makea maistu, ja siksi juhlissa on hyvä olla tarjolla myös suolainen vaihtoehto. Pinaatti-juustopiirakka sopii vihreän sävynsä puolesta kevätjuhliin. Tutustu ruokaisan pinaatti-juustopiirakan ohjeeseen »


Arvonnan säännöt »

Avainsanat: Kotitalous Kimara
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Kimarassa keskitytään kestävään toimintaan arjessa

Kimara

Inspiraatiota opetukseen

Mansikkasohjo