3

Ajankohtaista

Mikä leivonnainen sopii parhaiten kevätjuhliin? Äänestä suosikkiasi

Lähestyvän kesäloman kunniaksi järjestämme äänestyksen herkullisimmasta kevätjuhlien leivonnaisesta. Äänestä suosikkiasi ja osallistu leivontatarvikkeiden arvontaan.

Kotitalouden Kimara-oppimateriaalista löytyy ohjeita niin klassikkoleivonnaisiin kuin moderneihin herkkuihin. Mikä leivonnainen sopii mielestäsi parhaiten kevätlukukauden päättäjäisiin? Äänestä suosikkiasi ja voit voittaa tuotepaketin leivontatarvikkeita (arvo 50 €).

Kevätjuhlien ykkösleivonnaisen tittelistä kilpailevat alla esitellyt Kimara-sarjan leivonnaisohjeet, mutta voit ehdottaa osallistumislomakkeella myös omaa suosikkiasi. Osallistumisaikaa on 21.5.2023 saakka. Tuotepaketti arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken.

Äänestys on päättynyt ja arvonnan voittajalle ilmoitettu henkilökohtaisesti. Äänestyksen voitti pavlovat.

#1: Whoopiet

Whoopie on kuin täytekeksi, mutta sen kansi ja pohja ovat kakkumaisen pehmeitä ja niiden väliin pursotetaan paksusti täytettä. Tutustu  suklaiseen whoopieohjeeseen »

#2: Pavlovat

Pavlovat ovat kuin suussa sulavia taideteoksia. Pehmeät marenkileivokset saavat kruunukseen kauden tuoreita marjoja. Tutustu näyttävän pavlovan ohjeeseen »

#3: Kääretorttu

Kääretorttu on klassikko, joka taipuu moneen makuun. Tortun täytettä voi muokata käyttämällä eri marjoja, hedelmiä ja hilloja. Viipaloidut palat voi koristella näyttävästi marjoilla ja kermavaahdolla. Tutustu helppoon kääretorttuohjeeseen »

#4: Mangokakku

Kimaran mangokakku sopii aurinkoisiin herkkuhetkiin. Kakun voi myös koristella esimerkiksi mangoviipaleilla, ja soseen voi tarjota kakun kastikkeena. Tutustu värikkään mangokakun ohjeeseen »

#5: Pinaatti-juustopiirakka

Kaikille ei makea maistu, ja siksi juhlissa on hyvä olla tarjolla myös suolainen vaihtoehto. Pinaatti-juustopiirakka sopii vihreän sävynsä puolesta kevätjuhliin. Tutustu ruokaisan pinaatti-juustopiirakan ohjeeseen »


Arvonnan säännöt »

Avainsanat: Kotitalous Kimara
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Kimarassa keskitytään kestävään toimintaan arjessa

Kimara

Inspiraatiota opetukseen

Mansikkasohjo