Whoopie on kuin täytekeksi, mutta sen kansi ja pohja ovat kakkumaisen pehmeitä ja niiden väliin pursotetaan paksusti täytettä. Kokeile leivoksia kotitalouden Kimara-sarjan ohjeella.
Tällä ohjeella valmistat noin 10 whoopieta.
Ainekset:
50 g pehmeää leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 mm (maustemitta) leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
Täyte
2 rkl tomusokeria
2 tl kuivattua marjajauhetta (esim. mustaherukka)
1 dl maustamatonta tuorejuustoa tai rahkaa
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota esille uunipelti ja leivinpaperi.
- Vaahdota leivontamargariini, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa sähkövatkaimella. Vatkaa seokseen kananmuna.
- Siivilöi vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita.
- Sekoita ensin puolet jauhoseoksesta rasvavaahtoon. Lisää maito. Sekoita sitten loput jauhot taikinaan.
- Pursota tai muotoile lusikalla leivinpaperin päälle pyöreitä, noin 4 cm halkaisijaltaan olevia leivospohjia (20 kpl). Jätä leviämistilaa.
- Paista 8–10 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista täyte sekoittamalla tomusokeri ja marjajauhe tuorejuuston tai rahkan joukkoon.
- Yhdistä kaksi leivospohjaa panemalla täytettä niiden väliin. Paina puolikkaat varovasti yhteen.
Vinkki! Maidottoman version saat, kun vaihdat margariinin maidottomaan leivontamargariiniin, maidon kasvijuomaan ja tuorejuuston vastaavaan kasvipohjaiseen valmisteeseen.