3

Inspiraatiota opetukseen

Kimaran pavlovat

Pavlovat ovat pehmeitä marenkileivoksia, jotka koristellaan kauden tuoreilla marjoilla. Kotitalouden Kimara-sarjan ohjeella leivoksia syntyy neljä.

Pohjat, 4kpl

1 kananmunan valkuainen
½ dl sokeria
1 mm (maustemitta) vaniljasokeria
3 mm maissitärkkelystä
1 mm valkoviinietikkaa

  1. Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Ota esille uunipelti ja leivinpaperi.
  2. Vaahdota valkuainen. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Valmis vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  3. Sekoita vaahdon joukkoon vaniljasokeri, maissitärkkelys siivilän läpi sekä valkoviinietikka.
  4. Pursota tai levitä kahden lusikan
    avulla 4 soikion muotoista pavlovapohjaa (noin 8 cm x 5 cm) leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista noin 1h 15 min. Laske lämpöä, jos pohjat alkavat ruskistua. Kuivata uunin jälkilämmössä.
  6. Jäähdytä valmiit pohjat ilman peitettä.

Täyte

1 dl vispikermaa
2 tl sokeria
1-2 dl marjoja

  1. Täytä pavlovat juuri ennen tarjoilua, jotta marenki säilyy rapeana.
  2. Vaahdota kerma ja sokeri.
  3. Jaa kermavaahto pohjien päälle.
  4. Koristele marjoilla.

Gluteeniton.
mm = maustemitta.

Ohje on yläkoulun kotitalouden Kimara-oppimateriaalista. Lue lisää Kimara-sarjasta täältä »

Avainsanat: Kotitalous Kimara
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Kimarassa keskitytään kestävään toimintaan arjessa

Kimara

Ajankohtaista

Mikä leivonnainen sopii parhaiten kevätjuhliin? Äänestä suosikkiasi