3

Opevinkit

Värikäs mangokakku

Kimaran mangokakku sopii kevään herkkuhetkiin. Kakun voi myös koristella esimerkiksi mangoviipaleilla ja soseen voi tarjota kakun kastikkeena.

Pohja
80 g vaniljatäytteisiä suklaakeksejä
25 g pehmeää leivontamargariinia tai voita

Täyte
6 liivatelehteä
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
2 dl kermaa
3 rkl sitruunamehua

Kuorrutukseen ja koristeluun
1 dl mangososetta
sitruunamelissan tai mintun lehtiä

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Hienonna pohjan keksit muovipussissa kaulimella painelemalla tai monitoimikoneella. Sekoita rasva keksimurujen joukkoon. Taputtele seos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin.
  3. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri piimän joukkoon.
  5.  Vaahdota kerma.
  6. Kuumenna sitruunamehu. Purista vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada liivateseos piimän joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  7. Sekoita kermavaahto nostellen piimäseoksen joukkoon.
  8. Kaada täyte varovasti keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa 45 minuuttia.
  9. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluastiaan. Levitä mangosose kakun päälle ja koristele.

Maidoton: Vaihda keksit maidottomiin kekseihin,
margariini maidottomaan leivontamargariiniin
sekä piimä ja kerma vastaaviin kasvipohjaisiin
valmisteisiin.
Gluteeniton: Vaihda keksit gluteenittomiin kekseihin.
Kananmunaton: Vaihda keksit kananmunattomiin kekseihin.

Ohje on yläkoulun kotitalouden Kimara-oppimateriaalista. Lue lisää Kimara-sarjasta täältä »

Julkaistu 23.3.2021

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Kimaran whoopiet

Kimara

Inspiraatiota opetukseen

Mansikkasohjo