3

Käyttöönoton tuki

Käyttöönoton vinkit lukio-opettajille

Keräsimme sinulle tärkeimmät ohjeet lukuvuoden aloitukseen ja digitaalisten oppimateriaaliemme käyttöönoton tueksi.

Sanoma Pro Opettajat

Tästä artikkelista löydät hyödyllisiä vinkkejä lukuvuoden alkuun ja siihen, kuinka pääset käyttämään tilaamiasi digitaalisia materiaaleja. Katso esimerkiksi ohjeet kirjautumista ja digitaalisten sisältöjen käyttöä varten tai tutustu käyttäjäkoulutuksiimme.

Työn iloa! Muistathan, että asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään missä tahansa kysymyksissä.


Näin aloitat Sanoma Pron digitaalisten materiaalien käytön

Kirjautuminen ja rekisteröityminen

Opettajat ja opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset kirjautumista ja Sanoma Pron digitaalisten palvelujen käyttöä varten. Jos sinulta puuttuu tunnus, rekisteröidy tämän linkin kautta. Valitse Uusi käyttäjä? Luo tunnus -kohta.​ Voit myös katsoa tarkemman ohjeen rekisteröitymiseen.

Koulun tilaamien lisenssien tarkistus

Opettajat ja muu koulun henkilökunta näkevät koululle ostetut lisenssit Sanoma Pron palvelussa.

Kun haluat nähdä mitä lisenssejä koulu on ostanut, toimi seuraavasti:

  • Mene osoitteeseen sanomapro.fi
  • Kirjaudu sisään
  • Klikkaa oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi, ja valitse avautuvasta valikosta Koulun tiedot
  • Valitse välilehti Lisenssit.

Tällä sivulla näet, minkä sarjojen lisenssejä koululle on hankittu ja kuinka paljon. Klikkaamalla lisenssin nimeä pääset antamaan lisenssejä opiskelijoille ja näet, kenelle lisenssi on jo annettu.

Mitä jos ostettua lisenssiä ei löydy?

Lisenssit eivät välttämättä näy heti oston jälkeen. Kevätkaudella tehdyt hankinnat tulevat näkyviin viimeistään heinäkuun alussa. Jos koulullasi on useampi toimipiste, kannattaa tarkistaa ovatko hankitut lisenssit päätyneet väärään toimipisteeseen. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään asian selvittämisessä.

Ryhmän luonti

Kampuksen etusivulla näet koulullesi tilatut aineistot. Luo sarjan moduulista ryhmä, jonka jälkeen pääset yhdistelemään siihen halutessasi muita moduuleja ja muokkaamaan sisältöjä omaan opetustyyliin sopivaksi.
Näin pääset liikkelle »

Opiskelijoiden tunnukset

Opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset aineistojen käyttöön. Lukiossa opiskelijat luovat itse tunnuksensa.
Tunnukset lukion ja ammatillisen koulutuksen opiskelijalle »

Opiskelijoiden liittyminen ryhmään

Opiskelijat pääsevät liittymään ryhmään käyttämällä ryhmän avainta.
Opiskelijoiden liittyminen ryhmään »

Lisenssien antaminen opiskelijoille

Mikäli koulullesi on ostettu koululisenssi, sisältö on opiskelijoiden käytettävissä saman tien. Uusissa tuotteissa on käytössä henkilökohtaiset lisenssit, jotka annetaan opiskelijoille.
Lisenssien antaminen opiskelijoille »

Opiskelijoiden etenemisen seuranta

Pääset seuraamaan opiskelijoiden etenemistä Ohjaamon kautta. Ohjaamossa voit myös antaa heille palautetta ja arvioida tehtyjä tehtäviä.
Arvioinnin apuvälineet Kampuksessa »


Sanoma Pron digitaaliset palvelut

Sanoma Pro Kampus

Kampuksesta löydät kaikki koulusi hankkimat digitaaliset oppimateriaalit ja työkalut. Pääset siirtymään niihin Kampukseen kirjautumisen jälkeen painamalla sivun oikean yläkulman Oppimateriaalit-painiketta.

Kampuksen etusivulla Kirjasto-otsikon alla näkyvät ne materiaalit, joihin koulullasi on lisenssi.
Jotta pystyt seuraamaan oppilaiden oppimishistoriaa, luo Kampuksessa ryhmä, johon oppilaasi voivat liittyä.

Katso ohjeet

Jatkuvan arvioinnin työkalumme Ohjaamo näyttää selkeinä visuaalisina koosteina oppilaiden etenemisen ja oppimisen tason. Ohjaamossa on mahdollista nähdä kaikkien opiskelijoiden tehtäväsuoritukset samassa näkymässä.

Kompassi-digikokeet

Kompassi-digikokeiden käyttöä varten opiskelijat tarvitsevat henkilökohtaiset tunnukset, jotta yksilölliset suoritukset tallentuvat ja jotta voit tarkastella suorituksia arvioinnin tukena.

Kirjaudu Kampukseen ja kopioi haluamasi sarjan aineisto ryhmällesi. Kampukseen luotu ryhmä toimii myös Kompassissa ryhmänä, jolle julkaiset tehtävät ja kokeet. Tämän jälkeen pyydä opiskelijoita liittymään Kampuksessa ryhmääsi käyttäen ryhmän avainta.

Nämä alkuvalmistelut sinun täytyy tehdä vain kerran lukuvuoden alussa. Ensimmäisellä käyttökerralla kannattaa julkaista opiskelijoille muutaman tehtävän harjoituskoe, jotta he pääsevät harjoittelemaan digikokeeseen vastaamista ennen varsinaista koetta.

Katso ohjeet

Arttu-sovellus

Arttu on printtikirjojen käyttäjille suunniteltu sovellus, joka avaa oppikirjoihin sisältyvät video- ja äänisisällöt suoraan älypuhelimeen. Arttu-sovellus on maksuton eikä vaadi rekisteröitymistä.

Sanastot-sovellus

Sanoma Pro Sanastot on helppokäyttöinen ja maksuton sovellus, jonka avulla vieraskielisten sanojen harjoittelu ja kertaaminen sujuu vaivattomasti.


Olemme apunasi!

Osaava myyntitiimimme on olemassa sinua varten. Autamme mielellämme kaikissa oppimateriaalien valintaan ja käyttöön liittyvissä asioissa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat apua.

Katso yhteystietomme »

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Näin Kampus kehittyy

Tilaisuuksien ja koulutusten tallenteet

Artikkeli

Asiakaspalvelun päivitetyt aukioloajat