3

Oppilaalle jaettujen lisenssien tarkastelu

Tämä ohje koskee koulun hankkimia oppilaskohtaisia lisenssejä, jotka koulu antaa kullekin opiskelijalle erikseen. Näitä lisenssejä käytetään toisella asteella ja osittain yläkoulussa.

Kuka voi tarkistaa oppilaalle annetut lisenssit?

Kuka tahansa koulun henkilökuntaan kuuluva voi tarkistaa yksittäiselle oppilaalle annetut lisenssit. Tarvitset vain Sanoma Pro -käyttäjätilin, joka on liitetty kouluusi.

Ohjeet henkilökunnan rekisteröitymiseen

Ohjeet kouluun liittymiseen

Lisenssien tarkastelu

Toimi näin, kun haluat katsoa mitä lisenssejä yksittäiselle oppilaalle on annettu:

1) Mene osoitteeseen sanomapro.fi ja kirjaudu sisään. Klikkaa sitten oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi, ja valitse avautuvasta valikosta Koulun tiedot.

2) Valitse välilehti Opiskelijoiden tunnukset tai Oppilaiden tunnukset, kouluasteen mukaan. Etsi oppilas, jonka tietoja haluat katsoa, ja klikkaa oppilaan nimeä. Käytä tarvittaessa hakua tai suodattimia.

3) Avautuvalla sivulla näet oppilaan tiedot ja tälle annetut lisenssit.

Klikkaamalla yksittäistä lisenssiä näet siitä tarkempia tietoja: onko lisenssi vielä peruttavissa, ja onko se peräisin tältä vai joltakin toiselta koululta.

Näkymään suodatetaan automaattisesti vain jo voimassaolevat tai myöhemmin voimaan tulevat lisenssit. Suodattimia säätämällä voit kuitenkin katsoa myös vanhentuneita lisenssejä.

Tällä sivulla näkyvät kaikki sellaiset lisenssit, jotka oppilas on saanut koulultaan – joko tältä koululta tai joltain toiselta. Oppilaan itse ostamia lisenssejä ei kuitenkaan näytetä.

Oppilas voi itse tarkistaa kaikki lisenssinsä Sanoma Pro -tilinsä Omat tiedot -kohdassa.

Ohje oman Sanoma Pro -tilin tarkasteluun