3

Uutiset & tiedotteet

17.05.2019 klo 15.58

Sanoma Pro kokoaa hakkerit ja opiskelijat testaamaan Kampus-palvelun tietoturvaa

Järjestämme yhteistyössä Sanoma Media Finlandin kanssa Sanoma Pro Hack Day  -tapahtuman lauantaina 18.5.2019 Sanomatalossa, Helsingin ydinkeskustassa. Tapahtumassa kymmenet valkohattuhakkerit sekä joukko Espoon ja Turun lukioiden opiskelijoita testaavat uuden Sanoma Pro Kampus -palvelun tietoturvaa.

Kyberturvallisuusuhat ovat nykyään osa yksityisten ihmisten, yritysten ja koko yhteiskunnan arkea. Sanoma Pron teknologiajohtajan Markus Auralan mukaan tietoturvapanostukset ovat oppimateriaalikustantamisessa erityisen tärkeitä, sillä turvaa luodaan pääosin alaikäisten oppijoiden suojaksi.

− Tietoturvatestaus ja tietoturvanäkökulmien huomiointi on olennainen osa kehitystyötämme. Odotan mielenkiinnolla, mitä kaikkea voimme oppia järjestelmien haavoittuvuuksia etsivien ammattilaishakkereiden työstä yhdessä oman kehitystiimimme kanssa, Aurala sanoo.

Sanoma Pro Hack Day -tapahtumassa tutkitaan ja testataan Sanoma Pro Kampus -palvelun tietoturvaa. Kampus on uusi digitaalinen palvelu yläkouluun, lukioon ja ammatilliseen koulutukseen. Se korvaa Sanoma Pron oppimisympäristön näille käyttäjille alkusyksystä.

Sanoma Prolla Hack Day -tilaisuuden kaltaista testausta ei ole aiemmin toteutettu, joten kyseessä on uudenlainen keino parantaa yrityksen ja palveluita käyttävien oppijoiden sekä opettajien turvallisuutta.

Kuuden valkohattuhakkeritiimin lisäksi tapahtumaan osallistuu joukko Espoon ja Turun lukioiden opiskelijoita. Junioriosallistujia ohjaavat Sanoma Pron yhteistyökumppanin kyberturvayhtiö Nixun osaavat mentorit.

− Kampus on suunniteltu alusta pitäen yhdessä opettajien ja oppilaiden kanssa. On luonnollinen jatkumo, että tapahtumassa opiskelijat pääsevät mentorien tukemana testaamaan sellaisen palvelun tietoturvaa, jota he itse tulevat elokuusta 2019 lähtien käyttämään. On myös erityisen hienoa tarjota tällainen oppimiskokemus tulevaisuuden it-osaajille, Aurala sanoo.

Tapahtuma perustuu kilpailuun, ja tietoturvalöydöksistä raportoiville joukkueille maksetaan rahapalkkioita. Hakkerointi toteutetaan testiympäristössä.

Lisätietoja

Markus Aurala, teknologiajohtaja, Sanoma Pro, 044 5800 173 tai markus.aurala@sanomapro.fi

Avainsanat: Kampus
Kenelle: Opettajat