3

Sanoma Pro Kampus

Enemmän yhteisiä oivalluksia

Kampus on digitaalinen palvelu, joka auttaa opetuksen suunnittelussa, tuntityöskentelyssä ja oppimisen seuraamisessa. Kampus sisältää kaikki Sanoma Pron digitaaliset oppimateriaalit ja työkalut opettajille, opiskelijoille ja oppilaille. Myös Kompassi-kokeet löytyvät Kampuksen kautta.

Kampus on suunniteltu alusta asti käyttäjien ehdoilla – ei teknologian. Pedagogisesti laadukkaiden digitaalisten oppimateriaalien lisäksi Kampus sisältää ominaisuuksia, jotka helpottavat opetustyötä ja tuovat monipuolisuutta opiskeluun. Lisäksi Kampus kehittyy entisestään käyttäjien palautteen perusteella. Opettaja voi jakaa Kampuksen kautta ryhmälleen omia materiaaleja ja linkkejä oppimista tukeviin sisältöihin, kuten YouTube-videoihin, uutisartikkeleihin tai Quizlet-tehtäviin.

» Kirjaudu Kampus-palveluun »


Kampus säästää suunnitteluaikaa ja raivaa enemmän tilaa yksilölliselle opettamiselle

Kampus tarjoaa selkeän näkymän oppilaiden edistymisen seuraamiseen Ohjaamon avulla, ja palautteen antaminen omalle ryhmälle on vaivatonta. Oppilaille ja opiskelijoille Kampus tarjoaa helpon tavan tehdä tehtäviä ja selkeän näkymän oman edistymisen seuraamiseen.

Kampuksen digikirja on muokattava työkalu opettajalle. Digikirjojen materiaalien järjestys on mietitty huolella, mutta opettaja voi muokata materiaalin järjestystä helposti ja muuttaa sitä omaan opetukseensa sopivaksi. Digikirja on jaettu jakson mittaisiin sisältövirtoihin. Digikirjasta löytyy runsaasti videoita, äänitiedostoja ja ulkoisia linkkejä sekä kattava valikoima aiheeseen liittyviä tehtäviä.

Kampuksen näköiskirjat tuovat painetun kirjan visuaalisen selkeyden ja näyttävyyden digitaaliseen muotoon. Opettaja voi suurentaa näköiskirjasta haluamansa kuvan, tekstin tai kaavion. Näköiskirjat ovat tällä hetkellä saatavissa osaan lukion ja ammatillisen opetuksen sarjoista.

Kampusta kehitetään entisestään käyttäjien palautteen perusteella. Otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia asiakaspalvelumme kautta.

Kampuksessa pääsee valitsemaan itse, mitä elementtejä opetuksessa haluaa käyttää, ja tuomaan omia sisältöjä mukaan. Kampus on helppokäyttöinen, kun sitä hetken silmäilee ja leikittelee sen ominaisuuksilla. Se on kovin intuitiivinen alusta.
Käyttäjäpalaute 2021.Mitkä ovat Kampuksen hyödyt opettajalle?

1. Kaikki digitaaliset oppimateriaalimme löytyvät samasta paikasta.
2. Kampuksen avulla voit jakaa oppilaille omia materiaalejasi ja linkkejä oppimista tukeviin sisältöihin.
3. Valmista oppimateriaalia voi maustaa videoilla, linkeillä tai vaikka päivän uutisotsikoilla.
4. Digikirja mahdollistaa opetusmateriaalin järjestelemisen omalle ryhmällesi sopivaksi: voit valita mieleisesi tehtävät ja parhaiten opetustasi tukevan sisällön.
5. Kampuksen avulla oppilaiden ja opiskelijoiden kehitystä on helppo seurata reaaliaikaisesti Ohjaamon kautta, jolloin yksilöllisiin ja eriyttämisen tarpeisiin on helpompi reagoida.
6. Voit myös antaa palautetta suoritetuista tehtävistä Kampuksen kautta.
7. Digikirjasta löytyvät kaikki opettajan materiaalit.

Mitkä ovat Kampuksen hyödyt oppilaalle ja opiskelijalle?

1. Digikirjassa on paljon itsetarkistuvia tehtäviä, joista saat palautteen heti.
2. Kampuksesta pääset Ohjaamoon, josta saat selkeän näkymän omaan oppimishistoriaasi.
3. Kampuksesta näet, mitä tehtäviä opettaja on antanut läksyksi tai tunnilla tehtäväksi.
4. Voit tehdä ja palauttaa tehtäviä tietokoneella, tabletilla tai puhelimella.

Arviointi Kampuksessa

Digitaalisten kokeiden työkaluamme Kompassia käytetään Kampus-alustalla. Kompassi tarjoaa helpon työkalun jatkuvan arvioinnin tueksi. Lukiossa Kompassin käyttö tukee opiskelijoita digitaalisiin ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisessa.
Lue lisää Kompassista täältä >

Ohjaamon avulla voit puolestaan seurata reaaliaikaisesti opiskelijoiden tehtäväsuorituksia.

Ohjaamossa havainnolliset värikoodit osoittavat yhdellä silmäyksellä, miten ryhmäsi edistyy: miten paljon tehtäviä oppilaat/opiskelijat ovat tehneet ja miten he ovat tehtävistä suoriutuneet. Opettajana voit itse määritellä haluamasi tavoitetason suorituksille. Voit hyödyntää suorituksista kertyvää dataa esimerkiksi yksilöllisten tavoitteiden asettamisessa sekä palaute- ja arviointikeskustelujen pohjana. Ohjaamo auttaa myös kartoittamaan oppilaiden/opiskelijoiden tuen tarvetta jakson aikana.

Vinkkejä Kampuksen käyttöön

Kampusvinkit
Tuki ja ohjeet -sivultamme löydät kattavat ohjeet Kampuksen käyttöön.


Lue Kampuksen uusimmat tuulet täältä