3

Uutishuone

Yhteiskuntaopin sarja aktiiviselle opiskelijalle!

Täysin digitaalinen yhteiskuntaopin sarja herättää pohtimaan ja keskustelemaan yhteiskunnan ilmiöistä

Uutishuone ohjaa pohdiskelemaan yhteiskunnallisia kysymyksiä ja tarkastelemaan kriittisesti yhteiskunnasta esitettyä tietoa. Sarja harjaannuttaa tulkitsemaan yhteiskunnallista tietoa, haastamaan erilaisia näkemyksiä ja muodostamaan omia perusteltuja mielipiteitä.

Täysin digitaalinen yhteiskuntaopin sarja 

Uutishuone on saatavilla vain digitaalisessa muodossa, joten sarjan sisällöt ovat aina mahdollisimman tuoreita. Digitaalinen oppimateriaali on muokattavissa ryhmän tarpeisiin, ja sisältöjä voi lisätä, piilottaa ja järjestellä uudestaan.

Uutishuone vahvistaa medialukutaitoa  

Uutishuoneen vahva mediapainotus harjoittaa medialukutaitoa, joka on elintärkeä yhteiskunnallinen taito. Materiaali sisältää runsaasti ajankohtaisia aineistoja, kuten Helsingin Sanomien artikkeleita ja uutiskuvia.

Monipuoliset digitaaliset tehtävät tukevat oppimista  

Runsaat digitaaliset tehtävät sisältävät avoimien tehtävien lisäksi itsetarkistuvia tehtäviä, joiden avulla opiskelija voi seurata oppimistaan. Opettaja ja opiskelija voivat seurata opintojen edistymistä helposti reaaliajassa.

Uutishuone aktivoi oppimaan!  

Uutishuoneessa yhteiskuntaopin opiskelu pohjautuu omaan aktiiviseen tekemiseen, jolloin oppimisesta tulee oivaltavaa ja mielekästä. Uutishuoneen tekstit aktivoivat erilaisia oppijoita, sillä teksteissä on kiinnitetty erityistä huomiota käsitteiden määrittelyyn ja käyttöön.

Sarjan tekijät

Juhana Aunesluoma, Pauliina Grönholm, Ossi Kokkonen, Soile Varis, Jouni Similä ja Janne Rilla

Tutustu tekijöihin »

Hanki Areena- ja Uutishuone -sarjojen pakollisten moduulien 1– 3 -materiaalit yhdellä digipaketilla

Saat näppärästi tilattua niin historian kuin yhteiskuntaopin pakollisten moduulien sisällöt yhdellä lisenssillä. Digipaketti sisältää digikirjat ja opettajan materiaalit. 

Tutustu verkkokaupassa »

Mediakasvatus on tärkeä osa Uutishuone-sarjaa

Kysyimme tekijäryhmään kuuluvalta Pauliina Grönholmilta sarjan ratkaisuista sekä hänen kolme vinkkiään medialukutaidon opettamiseen.

Lue lisää »

Mitä sarjaan kuuluu?

Opiskelijalle

Digikirja

Digikirja sisältää moduulin kaikki materiaalit: perus- ja näkökulmatekstit, monipuoliset tehtävät, ajankohtaiset videot, äänitiedostot ja muut aineistot, kuten ajankohtaiset Helsingin Sanomien artikkelit. Digikirjan lisäksi pakollisiin opintoihin on saatavilla on erillinen tekstikirja, joka tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden lukea perustekstit myös painetussa muodossa.

Arttu

Arttu-sovelluksen avulla painetun kirjan lisämateriaalit aukeavat helposti opiskelijan omalla älylaitteella.

Opettajalle

Opettajan digimateriaali

Opettajan aineisto sisältää monipuolisia opetusvinkkejä ja tuntimuistiinpanot. Saatavilla on myös muokattavat PowerPoint-diat. Opettajan aineisto sisältyy digikirjoihin, mutta näkyy vain opettajalle. Sarjan jokaiseen osaan on saatavilla Abitti-mallikokeet sekä Kompassi-digikokeet jotka mahdollistavat sähköisten kokeiden järjestämisen. Opettaja voi käyttää valmiita kysymyksiä tai laatia omia tehtäviä mallipohjiin.

Ohjaamo

Ohjaamo on helppokäyttöinen työkalu jatkuvaan arviointiin ja opiskelijoiden edistymisen seuraamiseen. Työkalu on suunniteltu sekä opettajien että opiskelijoiden käyttöön. Ohjaamossa havainnolliset värikoodit osoittavat yhdellä silmäyksellä, miten ryhmä edistyy: miten paljon tehtäviä opiskelijat ovat tehneet ja miten he ovat tehtävistä suoriutuneet. Opettaja voi itse määritellä haluamansa tavoitetason opiskelijoiden suorituksille. Suorituksista kertyvää dataa voi hyödyntää esimerkiksi opiskelijoiden yksilöllisten tavoitteiden asettamisessa sekä palaute- ja arviointikeskustelujen pohjana.

Tuotteet

Uutishuone 1

Uutishuone 1 Suomalainen yhteiskunta (LOPS 2021) on lukion yhteiskuntaopin ensimmäisen moduulin oppimateriaali. Uutishuone 1 ohjaa pohdiskelemaan suomalaisen hyvinvointivaltion ja oikeusvaltion rakenteita, toimintaa ja kehitystä sekä demokratian, ihmisoikeuksien, vallan ja vaikuttamisen käsitteitä aktiivista ja osallistuvaa kansalaisuutta korostaen.

 • Uutishuone 1 -digikirja
 • Uutishuone 1 Abitti-kokeet ja Kompassi-digikokeet

Uutishuone 2

Uutishuone 2 Taloustieto (LOPS 2021) on lukion yhteiskuntaopin toisen moduulin oppimateriaali. Uutishuone 2 ohjaa pohtimaan taloutta sekä yhteiskunnan että yksilön kannalta ja tarkastelemaan kriittisesti taloudesta esitettyä tietoa. Talouden ja politiikan kytkökset sekä työnteon ja yrittämisen merkitys hyvinvointivaltion rahoittamisessa ovat moduulin keskeistä aineistoa.

 • Uutishuone 2 -digikirja
 • Uutishuone 2 Abitti-kokeet ja Kompassi-digikokeet

Uutishuone 3

Uutishuone 3 Suomi, Eurooppa ja muuttuva maailma (LOPS 2021) on lukion yhteiskuntaopin kolmannen moduulin oppimateriaali. Uutishuone 3 ohjaa pohtimaan Suomen ja Euroopan asemaa globalisoituvassa maailmassa, Euroopan unionin toimintaa ja kansainvälisiin sopimuksiin perustuvaa yhteistyöstä globaaleiden haasteiden ratkaisemiseksi.

 • Uutishuone 3 -digikirja
 • Uutishuone 3 Abitti-kokeet ja Kompassi-digikokeet

Uutishuone 4

Uutishuone 4 Lakitieto (LOPS 2021) on lukion yhteiskuntaopin neljännen moduulin oppimateriaali. Uutishuone 4 ohjaa ymmärtämään Suomen oikeusjärjestyksen ja oikeuden käytön perusasioita ja perehdyttää oikeudelliseen ajatteluun. Siinä tutustutaan tärkeimpiin oikeudellisiin sopimuksiin ja tiedon lähteisiin.

 • Uutishuone 4 -digikirja
 • Uutishuone 4 Abitti-kokeet ja Kompassi-digikokeet

Näin tutustut digimateriaalien näyteaineistoihin

Katso lukion tuotteiden hinnat täältä »

Valitse tarpeisiisi sopiva lisenssi

12 kk lisenssi

Lisenssiä voi käyttää joustavasti läpi lukuvuoden. Lisenssi sisältää sarjan kaikkien moduulien materiaalit opiskelijalle ja opettajalle.

 • Moduulien 1—4 digikirjat
 • Opettajan digiaineisto ja kokeet

Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt.

Tutustu verkkokaupassa»

3 kk lisenssi

Kolmen kuukauden lisenssi sopii hyvin esimerkiksi yksittäisen moduulin suorittamiseen tai ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen.

 • Moduulien 1—4 digikirjat
 • Opettajan digiaineisto ja kokeet

Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt.

Tutustu verkkokaupassa»

Tutustu sarjaan paremmin ja poimi vinkit sarjan käyttöön

Katso kaikki Uutishuoneen videot ›

Katso Uutishuone-sarjan käyttäjäkoulutuksen tallenne

Käyttäjäkouluksessa sarjan tekijät antavat vinkkejä sarjan käyttöön opetuksessa.

Katso tallenne tästä» 


Haluatko lisätietoja? Myyntimme auttaa!

Olemme mielellämme apunasi, kun pohdit uuden oppimateriaalin hankintaa.

Ota yhteyttä