3

Inspiraatiota opetukseen

Opiskelijat motivoituvat Effekt-sarjasta: ”Asenteeni ruotsin opiskeluun on ihan muuttunut”

Kysyimme Hyvinkään lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoilta, millaista on opiskella ruotsia uuden Effekt-sarjan materiaaleilla. Moni opiskelija oli huomannut asenteensa parantuneen mielenkiintoisten aiheiden ja monipuolisten tehtävien ansiosta. Lue opiskelijoiden suorat kommentit.

“Aluksi koin ruotsin opiskelun lukiossa hirveäksi, koska en muistanut peruskoulusta yhtään mitään. Mutta sitten innostuin uudesta Effekt-kirjasta. Opiskelu alkoi sujua, kun sain kannustavaa palautetta ja kehitin oman opiskelutekniikan ruotsille. Kaikki tämä lisäsi motivaatiota ruotsin opiskeluun, ja nyt asenteeni on ihan muuttunut. Luulin, että minulta on pudonnut jotain muttereita päästä, kun päätin, että kirjoitan ruotsin ylioppilaskokeissa. Pari kuukautta sitten en olisi edes harkinnut sitä.”

“Mielestäni Effekt-digikirja on hyvä. Kampuksessa sanaston saa tehtävän viereen näkymään, eikä sanaston vuoksi tarvitse lähteä tehtävänäkymästä pois. Mielestäni ruotsin opiskelu lukiossa on kivan vaihtelevaa, koska tunneilla ei tehdä pelkästään digitehtäviä. Pidän myös Kompassi-kokeista.”

“Effekt on mukavan selkeä ja hyvätasoinen. Tarvittaessa löytyy vaikeampiakin sisältöjä, mikä on positiivista. Specialeffekt-tehtäviä olisi voinut olla muutama lisää. Kappaleita käytiin läpi myös paritehtävinä, ja opin paremmin kuin koskaan aiemmin. Kompassi-kokeet toimivat hyvin.”

“Kirjassa on aika paljon tehtäviä, mutta mitä enemmän pääsee tekemään ja miettimään, sitä enemmän oppii. Mallivastaus, jonka saa käännöslauseisiin tehtävän jälkeen, oli tosi hyvä juttu.”

“Tykkään ylipäätään kirjan tyylistä. Tavallisten tehtävien lisäksi on erilaisia tehtäviä, kuten kirjoita runo, ulkoile ja lue sanat. Tehtäviä oli riittävästi, ja teimme kurssilla myös paljon suullisia paritehtäviä.”

“Tajusin, että ruotsi on aika helppoa, kun jaksaa vähän harjoitella. Tunnilla harjoiteltiin sanastoa tehokkaasti, ja kotona kertasin vielä Quizletillä. Digikirjasta löytää helposti sen mitä etsii, ja opettajan antamat tehtävät löytyvät tehtäväkeskuksesta hyvin.“

“Oppikirjan aiheet ovat kiinnostavia ja mukavia. Tehtävät eivät ainakaan lopu kesken. Paritehtävistä opin tosi hyvin. ”
“Tuntitehtävät ovat hyviä ja monipuolisia. Edellisellä kurssilla pidin siitä, ettei tehtäviä tehty pelkästään kotona, vaan harjoittelimme myös kaverin kanssa suullisesti ja erilaisia pelejä pelaten. Pidän siitä, että opetusvideon jälkeen opettaja vielä selittää asian PowerPointin avulla. Ja aina voi kysyä apua.”

“En ole ikinä tykännyt ruotsin kielen opiskelusta, mutta nyt lukiossa se on mukavaa. Effektin digikirja on hyvä ja selkeä. Välikokeet ovat hyvä idea, sillä opin paljon paremmin aina yhden kokonaisuuden kerrallaan.”

“Effekt-digikirja on selkeä, vaikka tykkään enemmän lukea paperikirjasta. Positiivista oli myös se, että kieliopin saa auki näköiskirjaversiona.”

“Digikirja on monipuolinen. Olen kerrannut tosi paljon sanoja, koska se tuntuu niin helpolta ja siihen on monta vaihtoehtoa, kuten Quizlet ja kirjan eri toiminnot. Pidin erityisesti näytä-piilota-toiminnosta.”

“Ruotsin opiskelu lukiossa on alkanut mahtavasti. Minulla ei ole juuri mitään negatiivista sanottavaa. Ruotsinopiskelu on ollut minulle aiemminkin sujuvaa, mutta lukiossa siitä on tullut ehdoton lempiaineeni. Rakastan Effektin kiinnostavia aiheita, opetusmetodia, erilaisia tehtäviä, vapautta valita ja yhdessä tekemistä. Täytyy antaa kokonaisuudelle ihan täysi kymppi! Parempaa alkua en olisi voinut toivoa. Oli kyllä ihanimmat kaksi jaksoa!“

Tutustu B1-ruotsin Effekt-sarjaan »

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Motivointi

Lukion ruotsin Effekt-sarja saa opiskelijalta täyden kympin

Opevinkit lukioon

Svenska fester: Valborg-picknick

Inspiraatiota opetukseen

Ruotsin oppimateriaali Effekt tarjoaa avun eriyttämiseen lukiossa