3

Digitaalisuus opiskelussa

Mikä on Millin Digikoulu?

Milli-sarjan digikoulu auttaa oppilasta kertaamaan matematiikkaa ja antaa välineitä yksilölliseen oppimiseen. Katso vastaukset yleisimpiin kysymyksiin Millin Digikoulusta.

Matematiikan Milli-kirjoista löytyy lukukohtainen Millin Digikoulu -tehtäväpaketti. Digikoulun avulla oppilas voi helposti harjoitella ja kerrata oppitunnin asiaa myös kotona.

Miten digikoulua käytetään?

Digikoulua on helppo käyttää. Digikoulun tehtävät avautuvat oppilaan kirjasta jokaisen oppitunnin lopusta Millimittari-sivulta. Digikoulu toimii maksuttoman Arttu-sovelluksen avulla, joka toimii älypuhelimissa ja tableteissa. Digikoulun tehtävät ovat positiivista ajankäyttöä puhelimella.

Sisältö on saatavilla myös Kampuksessa opettajan digiopetusmateriaalissa, jossa digikoulu löytyy sekä etusivulta että jokaisesta luvusta. Opettajan digiopetusmateriaalista avautuva digikoulu tarjoaa opettajalle mahdollisuuden ohjeistaa digikoulun käyttö oppilaille yhteisesti ennen kuin he alkavat tehdä tehtäviä itsenäisesti. Sen avulla opettaja voi myös palata oppilaita askarruttaviin tehtävin ja näyttää ne yhteisesti koko luokalle. Lisäksi oppilaat voivat avata digikoulun Kampuksesta, jos heillä on omat henkilökohtaiset Kampus-tunnukset.

Minkä tasoisia tehtäviä digikoulusta löytyy?

Digikoulu edistää yksilöllistä oppimista ja on erinomainen apu eriyttämiseen myös ylöspäin. Oppilas voi valita tehtäviä kolmelta eri tasolta: Lennartin treenit sopivat oppilaalle, joka kaipaa perusharjoittelua, Heinon haastavat tuovat lisää haastetta harjoitteluun ja Millin pulmatehtävissä on haastavia pähkinöitä purtavaksi. Viimeksi mainituissa vaatimustaso on korkeampi sekä kielellisesti että matemaattisesti.
Digikoulun tehtävät ovat itsetarkistuvia, ja oppilas saa jokaisen tehtävän jälkeen palautteen siitä, oliko vastaus oikein vai väärin.

Onko digikoulussa opetusmateriaalia?

Digikoulun aloitusnäkymästä voi avata digitehtävien lisäksi opetusvideon. Videolla on opetustuokio, jossa esitetään opetusruudussakin läpikäyty tunnin keskeinen asia. Videosta on apua kertausta kaipaaville oppilaille tai sellaisille, jotka ovat olleet poissa koulusta opetuspäivänä.

Kertyykö digikoulusta suoritustietoja?

Digikoulu auttaa oppilasta itsearvioinnissa, mutta se ei kerrytä suoritustietoja, joita opettaja tai oppilas voisi myöhemmin tarkastella. Jakson lopussa oppilas voi kerrata osaamistaan Millin digimittarin avulla ja saada palautetta siitä, miten tehtävissä suoriutui.

Millin Digikoulu on suunniteltu kevyeen oppituntikohtaiseen lisäharjoitteluun. Sen voi ottaa käyttöön matalalla kynnyksellä helposti. Monipuolisempaan digiharjoitteluun sopivat Millin Bingel-tehtävät, joista kertyy myös tietoa oppilaan edistymisestä.

Kuka voi käyttää Millin Digikoulua?

Millin digikoulu on käytössä kaikilla Milli-oppikirjoja tilanneilla. 5B ja 6B ovat käytössä 01/2024 alkaen. Millin Digikoulu toimii myös vanhassa painoksessa. Millin Digikoulun sisällöt avautuvat Arttu-sovelluksella samalla tavalla uudesta ja vanhasta painoksesta. Uuden ja vanhan painoksen erotat kannessa olevasta digikoulu-merkistä.

Voiko Millin Digikoulua käyttää myös kotona?

Digikoulua voi ja kannattaa käyttää myös kotona matematiikan harjoitteluun. Pienten oppilaiden huoltajat voivat ladata Arttu-sovelluksen myös omalle puhelimelle ja tehdä Millin Digikoulun tehtäviä yhdessä. Lisäksi 1. luokalla kotitehtävien tehtävänannot ovat kuunneltavissa Artun avulla. Näin oppilaat, jotka eivät vielä osaa kunnolla lukea, voivat kuunnella tehtävänannon.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Milli huomioi oppilaat yksilöinä – ”Lennartin laskutreenit ovat hitti luokassamme”

Motivointi

Milli-sarja pyrkii luomaan kaiken tasoisille oppilaille ”minä osaan” -tunteen

Artikkeli

Milli-sarja valmistaa oppilaita monin tavoin yläkoulun matematiikkaan