3

Ohjaamo

Ohjaamo on helppokäyttöinen työkalu jatkuvaan arviointiin ja opiskelijoiden edistymisen seuraamiseen. Ohjaamo näyttää reaaliaikaisesti, kuinka paljon opiskelijat tekevät tehtäviä ja miten hyvin he niissä menestyvät. Ohjaamo on myös opiskelijan työkalu, josta opiskelija näkee omat suorituksensa.

Kampuksen Ohjaamoon siirrytään ryhmän kautta. Ryhmään liittyneet opiskelijat ovat automaattisesti Ohjaamon opiskelijalistassa.

Ohje: Näin luot ryhmän

Näin käytät Ohjaamoa

Ohjaamon avulla näet, ketkä opiskelijoista etenevät hyvin ja ketkä tarvitsevat eniten tukea ja missä aiheissa. Voit katsella opiskelijoiden suorituksia sekä ryhmätasolla että yksittäisen opiskelijan tasolla. Saat yksittäisen opiskelijan tulokset näkyviin napauttamalla listasta opiskelijan nimeä. Tarkasteltavaa opiskelijaa saat vaihdettua tulosten yläpuolella olevasta alasvetovalikosta.

Näkymää voi suodattaa kirjan eri jaksojen ja lukujen mukaan alasvetovalikkojen avulla. Tehtävänannot-välilehdellä voit tarkastella opiskelijoiden suoriutumista antamissasi tehtävissä.

Jokainen tehtävä näkyy omana ympyränään. Värikoodien avulla näet, ovatko opiskelijat suoriutuneet tehtävästä yli vai alle tavoitetason. Voit säätää hyväksytyn suorituksen rajaa itse. Tehtävät, joista ei kerry pisteitä, näkyvät suoritettuina harmaina ympyröinä.

Vinkki! Usein näkymässä on paljon opiskelijoita ja tehtäviä. Silloin näkymää täytyy rullata sivuttain, jotta näkee loppupään tehtävät. Useimmilla tietokoneilla sivuttain rullaaminen onnistuu pitämällä Shift-näppäintä pohjassa samalla kun rullaa sivua hiirellä.

Klikkaamalla ympyrää pääset näkemään, mitä opiskelija on tehtävään vastannut, sekä antamaan palautetta.