3

Terve

Terveysosaamisen vahvistaja

Terveys on voimavara

Terve on sisällöltään vahva terveystiedon sarja, jossa on kiinnitetty erityistä huomiota sisällön selkeyteen. Terve-sarjan monipuoliset painetut- ja digitaaliset materiaalit helpottavat opettajan työtä ja tukevat yksilöllistä oppimista.

Terve-sarjan laadukas sisältö keskittyy oleelliseen

Terve-sarjassa on kiinnitetty erityistä huomiota sisällön selkeyteen ja sopivaan laajuuteen. Informatiiviset väliotsikot, lukukohtaiset tiivistelmät ja kirjojen lopussa oleva sanasto helpottavat keskeisten sisältöjen kertaamista.

Painettu ja digitaalinen oppimateriaali tukevat toisiaan

Moduuleihin 1–3 on tarjolla sekä painettu että digitaalinen oppimateriaali. Lisäksi digitaalinen yo-kertausmoduuli tukee yo-kokeisiin valmistautumista. Terve-sarjan monipuolinen tuoteperhe tarjoaa jokaiselle sopivan vaihtoehdon terveystiedon oppimiseen!

Runsaat tehtävät vahvistavat terveysosaamista ja ajattelun taitoja

Monipuoliset tehtävät sisältävät sekä perustehtäviä että vaativia ja ajattelun taitoja kehittäviä aineistotehtäviä. Itsenäinen harjoittelu on vaivatonta itsetarkistuvien tehtävien avulla, joista opiskelija saa välittömän palautteen.

Terve-sarja auttaa onnistumaan ylioppilaskirjoituksissa

Erillinen yo-kertausmoduuli täydentää sarjan sisältöjä ja auttaa opiskelijaa onnistumaan yo-kirjoituksissa. Terveen monipuolisen tuoteperheen avulla on turvallista valmistautua ylioppilaskirjoituksiin.

Sarjan tekijät

Juuso Antikainen, Kati Karas, Antti Nurmi, Pirjo Orkovaara, Paula Reinikkala ja Lotta Suviranta

Tutustu tekijöihin »

UUTTA: Terve 3 -painettu oppikirja ilmestyy 27.3.

Painettu Terve 3 -oppikirja tukee yksilöllistä oppimista.

Erillinen yo-kertausmateriaali antaa vahvat valmiudet yo-kirjoituksiin

Terve Kertaus -digikirja kuuluu osana lisenssiin.

Mitä sarjaan kuuluu?

Opiskelijalle

Painetut kirjat 

Terve-sarjaan kuuluu kolme painettua oppikirjaa. Kolmas painettu oppikirja, moduuli 3, ilmestyy keväällä 2024. Terve 3 digikirja on jo julkaistu.

Digikirja

Moduulit 1–3 ovat saatavilla myös digikirjana. Lisäksi digikirjana on yo-kertausmateriaaliksi tarkoitettu Terve Kertaus. Digikirjoissa on enemmän tehtäviä kuin painetuissa kirjoissa, ja mukana on myös itsetarkistuvia tehtäviä. Digikirjat sisältävät lisäksi animaatioita, videoita ja Helsingin Sanomien artikkeleita. Kaikki luvut voi myös kuunnella ääneen luettuina. Digikirjat toimivat hyvin myös mobiililaitteilla.

Arttu

Arttu-sovelluksen avulla painetun kirjan lisämateriaalit aukeavat helposti opiskelijan omalla älylaitteella.

Sanastot-sovellus (tulossa keväällä 2024)

Sanastot-sovelluksen avulla voi harjoitella kunkin moduulin käsitteitä kätevien kääntökorttien avulla. Sovelluksessa on myös aakkosellinen sanasto, josta löytyy käsitteet selityksineen.

Opettajalle

Opettajan aineisto

Opettajan aineisto sisältää mm. muokattavat PowerPoint-diat ja oppikirjan tehtävien vastaukset. Opettajan aineisto sisältyy digikirjoihin, mutta näkyy vain opettajalle. Sarjan jokaiseen osaan on saatavilla Abitti-mallikokeet ja moduuleihin 1–3 Kompassi-digikokeet, jotka mahdollistavat digitaalisten kokeiden järjestämisen. Opettaja voi käyttää valmiita kysymyksiä tai laatia omia tehtäviä mallipohjiin. 

Ohjaamo

Ohjaamo on helppokäyttöinen työkalu jatkuvaan arviointiin ja opiskelijoiden edistymisen seurantaan. Työkalu on suunniteltu sekä opettajan että opiskelijoiden käyttöön. Kaikki opiskelijoiden digikirjasta tekemät tehtävät tallentuvat Ohjaamoon. Ohjaamossa havainnolliset värikoodit osoittavat yhdellä silmäyksellä, miten ryhmä edistyy: miten paljon tehtäviä opiskelijat ovat tehneet ja miten he ovat tehtävistä suoriutuneet. Opettaja voi itse määritellä haluamansa tavoitetason opiskelijoiden suorituksille, antaa opiskelijoille palautetta ja määrittää kotitehtäviä ryhmälle. Suorituksista kertyvää dataa voi hyödyntää esimerkiksi opiskelijoiden yksilöllisten tavoitteiden asettamisessa sekä palaute- ja arviointikeskustelujen pohjana.

Tuotteet

Terve 1

Terve 1 sisältö jakautuu kolmeen jaksoon: terveyden kokonaisvaltaisuus, kehon ja mielen hyvinvointi sekä terveyskäyttäytymisen ymmärtäminen. Terve 1 auttaa vahvistamaan omia voimavaroja ja auttaa ymmärtämään terveyden ja hyvinvoinnin edellytyksiä. 

Terve 2

Terve 2 Terveys ja ympäristö (LOPS 2021). Sisältö jakautuu kolmeen jaksoon: terveyteen liittyvä tieto, ympäristön terveellisyys ja turvallisuus sekä mielihyvä ja riippuvuus. Terve 2 kehittää kriittistä ajattelua ja auttaa ymmärtämään erilaisten ympäristöjen vaikutuksia terveyteen. Moduuli ohjaa pohtimaan omien valintojen seurauksia itselle ja ympäristölle.

Terve 3

Terve 3 Terveys ja yhteiskunta (LOPS 2021). Sisältö jakautuu kolmeen jaksoon: terveys eri aikakausina, keskeiset väestöön vaikuttavat sairaudet, terveystiedon eettiset kysymykset. Terve 3 avaa näkökulmia globaaleihin terveyshaasteisiin ja terveyseroihin vaikuttaviin tekijöihin sekä terveyden edellytyksiin nyt ja tulevaisuudessa. Terve 3 on julkaistu vain digikirjana.

Yo-kertausmoduuli

Abien kertauskurssille ja itsenäiseen kertaamiseen suunnattu Yo-kertausmateriaali valmistaa opiskelijan ylioppilaskirjoituksiin.

  • Terve Kertaus -digikirja

Näin tutustut digimateriaalien näyteaineistoihin »

Katso lukion tuotteiden hinnat täältä »


Valitse tarpeisiisi sopiva lisenssi

12 kk lisenssi

Lisenssiä voi käyttää joustavasti läpi lukuvuoden. Lisenssi sisältää sarjan kaikkien moduulien materiaalit opiskelijalle ja opettajalle.

  • Moduulien 1—3 & yo-kertaus digikirjat
  • Opettajan digiaineisto ja kokeet

Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt.

Tutustu verkkokaupassa »

3 kk lisenssi

Kolmen kuukauden lisenssi sopii hyvin esimerkiksi yksittäisen moduulin suorittamiseen tai ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen.

  • Moduulien 1—3 & yo-kertaus digikirjat
  • Opettajan digiaineisto ja kokeet

Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt.

Tutustu verkkokaupassa »

Tutustu sarjaan syvemmin ja poimi vinkkejä sarjan käyttöön

Katso virtuaalisen esittelytilaisuuden tallenne

Tutustu sarjaan paremmin esittelytilaisuuden tallenteelta.  

Katso tallenne tästä» 

Katso sarjan käyttäjäkoulutus

Käyttäjäkouluksessa sarjan tekijät antavat vinkkejä sarjan käyttöön opetuksessa.

Katso tallenne tästä» 

Haluatko lisätietoja? Myyntimme auttaa!

Olemme mielellämme apunasi, kun pohdit uuden oppimateriaalin hankintaa.

Ota yhteyttä